stdClass Object ( [id] => 1352087 [title] => Bijesna majka: Kćerka mi je bezveze 8 dana ležala u KBC-u Split, prijelom noge dijagnosticirao je tek liječnik u Zagrebu [alias] => bijesna-majka-kcerka-mi-je-bezveze-8-dana-lezala-u-kbc-u-split-prijelom-noge-dijagnosticirao-je-tek-lijecnik-u-zagrebu [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Pakao, malo je reći što posljednje skoro tri godine prolazi moja 12-godišnja kćer, a i mi skupa s njom zbog splitske bolnice i činjenice da nema liječnika koji bi je u njoj mogao primjereno liječiti. Pisala sam i ravnatelju Juliju Meštroviću i Ministarstvu zdravstva... Za njih u bolnici sam ionako već babaroga, ne mogu me vidjeti, ali ne mogu više ni šutjeti. Zašto mi, pobogu, nisu dali informaciju i kazali da idem dalje nego mi bezveze mrcvare dijete - obratila nam se bijesna Daniela Bodrožić Džakić iz Sviba pored Imotskog, koja posljednjih nekoliko godina s 12-godišnjom kćeri G. učestalo obilazi bolnice u Splitu i Zagrebu zbog problema s njezinim koljenima.

---

---

Najprije joj je u dobi od devet godina iskočila patela (luksacija patele) na lijevoj nozi prilikom pada na školskom igralištu, a skoro godinu kasnije je slomila i desnu (koštano hrskavični defekt lateralnog kondila), ali joj u splitskoj bolnici, tvrdi majka, u startu nije dijagnosticiran prijelom zbog loše napravljenog rendgena. Potvrdu je dobila tek naknadno u Zagrebu, gdje ju je osobno odvezla kako bi se utvrdio uzrok kćerinih konstantnih bolova, nakon što je iz KBC-a Split, također s dijagnozom luksacija patele, vraćena na kućno liječenje. Zbog svega toga malodobna G. i dalje se liječi u Zagrebu, u dječjoj bolnici u Klaićevoj, ali istodobno svako toliko zbog novih ozljeda ili bolova završi na splitskoj Hitnoj pomoći gdje njezina majka, govori nam, redovito dobiva slom živaca jer joj tu zapravo ne pomažu, ali je neprestano vrte u krug.

---

image

‘Pisala sam i ravnatelju splitske bolnice i pitala ga zašto mi kao majci nije odmah rečeno da moje dijete nema tko liječiti u Splitu, jer tu nema ortopeda. Kad sam isto pitala kirurge, rekli su mi da su oni i jedno i drugo‘

Joško Šupić/Cropix
---

- Problemi su počeli 26. veljače 2021., kad je moja G. bila u trećem razredu osnovne. Do tog kobnog pada dijete je normalno trčalo, stoput padalo, nikad ništa. Bila je i super u školi, sve pet. Pala je tada na koljena i to jedno, na lijevoj nozi, otišlo je u stranu. Odvezena je vozilom Hitne u Split i pregledana u više navrata. Svaki od nalaza je, evo sad ih imam cijeli niz u ruci, prepisan - luksacija patele. Noga joj je ostala ukočena, nije je mogla saviti. Liječnici sa splitske kirurgije tada su mi rekli kako je to stvar njezine psihe, da je umislila da ne može saviti nogu i poslali nas da napravimo CT koljena. S tim CT-om kasnije sam išla u Zagreb, a preporuku sam dobila od fizioterapeuta, koji su mi rekli da hitno idem po drugo mišljenje. Kasnije sam o tome pisala i ravnatelju splitske bolnice i pitala ga zašto mi kao majci nije odmah rečeno da moje dijete nema tko liječiti u Splitu, jer tu nema ortopeda. Kad sam isto pitala kirurge, rekli su mi da su oni i jedno i drugo. Zašto me nisu uputili nego me prave ludom i čak mi govore da moje dijete umišlja da ga boli - ljutito će Daniela Bodrožić Džakić.

---

image

Nalaz iz splitske bolnice

Privatni album
------
image

Nalaz iz splitske bolnice

Privatni album
---

Kad je dovela kćer na pregled u Zagreb, liječnike u dječjoj bolnici u Klaićevoj, nastavlja priču, bilo je strah intervenirati, jer se kćeri još nisu razvile kosti i u njezinoj životnoj dobi koljena se inače ne operiraju. Ali bio je to, veli, potpuno drukčiji pristup.

Dr. Josip Vlaić, ortoped, odmah je zvao Krapinske toplice i zamolio da je prime kako bi se tijekom tri tjedna problem najprije pokušao riješiti konzervativnom metodom.

- Nažalost, nije išlo, rečeno je da ipak mora na operaciju. Takvo što, u smislu pokušaja spašavanja stvari, u Splitu nisam doživjela. I još mi je u Zagrebu rečeno da je operaciju trebalo odmah napraviti u Splitu. Ali bilo je, što je tu je. Dr. sc. Davor Bojić, specijalist ortoped uže specijalnosti iz dječje ortopedije, svaka mu čast, rekao je da se pribojava operacije, ali je operirao. Moja kći je nakon toga savijala nogu bez problema. Ali zbog te operacije je tijekom oporavka, iako je bila na štakama, svakodnevnim aktivnostima opteretila drugu nogu, zbog čega je lani u srpnju opet pala i slomila i nju. Nažalost, morali smo opet iz Sviba hitno u Split... E tad sam potpuno poludjela zbog svega što je uslijedilo - gubi dah Daniela.

---

image

Nalaz iz Zagreba

Privatni album
---

Kad se kćeri dogodilo iskakanje patele nakon prvog odlaska u splitsku bolnicu nije reagirala, ali ovaj put joj je tlak, kaže, skočio na 300.

- Ovaj put ostavili su je, usred ljeta, da osam dana leži u splitskoj bolnici. Dječji kirurg na Firulama kćer je tada samo proslijedio neuropedijatrici, koja je posumnjala na neuropatiju i poslala nas na pretrage. Triput smo jurili u Zagreb, hitno vadili nalaze, uključili genetičara, otišli na biokemiju... Nalazi su bili uredni, neuropatija je isključena. Kad sam se vratila iz Zagreba sa svim nalazima, više nije bilo neuropedijatrice. U međuvremenu je otišla raditi privatno! No, u svemu tome dogodila se još gora stvar, u Splitu kćeri uopće nisu primijetili prijelom noge, iako su napravili rendgen. Čim sam malu vratila kući, noga joj je počela oticati - Danielin glas opet se trese od bijesa. Istu večer nazvala je splitsku bolnicu, ali su joj rekli da je nemoguće dijete vratiti na odjel kad je otpuštena tog jutra.

- Došla je Hitna, ali što će ti jadni ljudi?! Skinuli maloj zavoj i kazali da joj držimo nogu u povišenom položaju, muž i ja cijelu smo noć bdjeli nad njom. Nakon nekog vremena, možda je prošlo nekoliko tjedana, tijekom kojih je sve vrijeme ležala, opet šaljem dr. Bojiću u Zagreb novu dokumentaciju, jer su me u Splitu odbili, a ujedno nema ni pomaka nabolje jer noga i dalje otiče. Isti tren mi je rekao: "Molim vas, ako vam nije teško, dovedite mi dijete". I mi opet sjedamo u auto i vozimo je u Zagreb. Kad je dr. Bojić stavio CD sa snimkom noge u kompjuter, odmah nas je poslao napraviti novu. Kasnije me pozvao da i ja pogledam i usporedim s onom mutnom iz Splita na kojoj se ništa nije vidjelo. Zagrebačka je pokazala da je u pitanju lom koštanog tkiva i hrskavice... Pukla sam - prisjeća se Daniela.

I druga noga njezine kćeri hitno je operirana u Zagrebu, kasnije je uslijedio oporavak, vodili su je na kontrole, roditeljima je rečeno da je ta noga zdrava. Daniela Bodrožić Džakić govori da je kći hodala normalno, štake su bile tu radi sigurnosti. U rujnu ove godine njezina G. je krenula na redovnu nastavu, ali je 6. prosinca ponovno završila na splitskoj Hitnoj pomoći, jer su joj se pojavile vrtoglavice i zamućenje vida.

- Rekli su mi da joj je krv odlična i pustili je kući. Sve je bilo u redu tjedan dana, a onda je dijete opet dobilo napadaj panike u školi. Ovaj put u Splitu su je stavili na odjel neuropedijatrije. Dječja psihologinja je ustanovila da je moja G. anksiozna i depresivna, što nije ni čudno s obzirom na sve što je prošla zbog prevelikog stresa i dugotrajnog liječenja, boravaka po bolnicama, putovanjima kuća - Split - Zagreb, vježbi, toplica... Sve je to preveliki pritisak za nju, a u svemu ovome atrofirali su joj i mišići. Otpustili su je iz bolnice 22. prosinca, no, čim se vratila kući tog dana, opet je pala. Ponovo joj je iskočila patela, koju sam joj ja vratila nazad i opet nas je Hitna vozila u Split. Ostala je, na moje inzistiranje, u bolnici do 26. prosinca.

U zadnjem otpusnom pismu piše da je dijete u opće dobrom stanju, te se, prema dogovoru s roditeljima otpušta na kućnu njegu uz preporuku o strogom mirovanju u ležećem položaju s desnom nogom povišenom i primjenu hladnih obloga, te analgetika po potrebi. Preporučuje se i fizikalna terapija, te kontrola ortopeda operatera. I da se, u slučaju pogoršanja stanja, javi na Hitnu.

E, to ne bih više nikad! Kćeri je i na Staru godinu i dalje oticala noga. U međuvremenu sam odmah zvala dr. Bojića u Zagreb, liječnika koji cijelo ovo vrijeme popravlja greške Splita i poslala mu svu novu dokumentaciju. Čovjek je bio bolestan, ali mi je odgovorio: "Vidimo se kod mene 3. siječnja s uputnicom za bolničko liječenje. Samo mirno i polako." Nemam riječi. Sjest ćemo u utorak navečer u auto kako bismo u srijedu ujutro na vrijeme bili gore. Splitska bolnica moju G. više vidjeti neće.

---

Evo što kažu u KBC-u Split

"Pacijentica koju navodite bila je hospitalizirana u KBC- u Split 2022. godine. Zbog primjedbe na kvalitetu dijagnostičke obrade provedena je opsežna evaluacija medicinske dokumentacije i slikovne dijagnostike te je zatraženo očitovanje svih liječnika koji su bili uključeni u njezino liječenje. Utvrđeno je da nije bilo propusta u postupanju naših liječnika", odgovorili su na naš upit iz ravnateljstva splitske bolnice, ističući da, ako se ukaže potreba, KBC Split, kao što je uobičajena praksa i u drugim bolnicama u Hrvatskoj, šalje pacijente na liječenje u druge medicinske ustanove.

S obzirom na pritužbe Daniele Bodrožić Džakić da nikada, tijekom kćerina liječenja u Splitu, nije razgovarala s ortopedom niti ju je itko s Dječje kirurgije uputio k liječnicima te specijalizacije, zanimalo nas je stanje na splitskoj Ortopediji. Je li, kako se priča u gradskim kuloarima, potpuno devastirana, nakon što ju je posljednjih godina napustilo više liječnika?

"U KBC-u Split postoji dječji ortoped, a trenutno na Zavodu za ortopediju i traumatologiju (ZZOIT) KBC Split radi 24 liječnika specijalista i 6 liječnika specijalizanata. Zavod ima tri potpuno preuređena odjela s 80 kreveta, intenzivnu njegu s osam kreveta, te najmoderniji operacijski blok s četiri operacijske dvorane. Svakodnevno se učini od 10 do 12 dogovorenih/pripremljenih operacija u trima operacijskim dvoranama, te još tri do pet hitnih operacija u dežurstvu. Prosječno se, svakog dana, odradi više od 15 operacija u 24 sata", poručuju iz splitske bolnice.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => slom živaca [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => slom živaca 2 0 7864 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-12-31 16:50:16 [created_by] => 3183 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-01-02 17:53:56 [modified_by] => 3183 [publish_up] => 2024-01-02 12:07:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Bijesna majka: Kćerka mi je bezveze 8 dana ležala u KBC-u Split, prijelom noge dijagnosticirao je tek liječnik u Zagrebu page_title=Bijesna majka: Kćerka mi je bezveze 8 dana ležala u KBC-u Split, prijelom noge dijagnosticirao je tek liječnik u Zagrebu [metakey] => kbc split, ortopedija, dječja kirurgija, Daniela Bodrožić Džakić [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/12\/31\/26298279.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/31\/26298333.png","\/images\/slike\/2023\/12\/31\/26298334.png","\/images\/slike\/2023\/12\/31\/26298335.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/31\/1334018.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/31\/1374670.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/31\/26289850.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix, Privatni album","Privatni album","Privatni album","Privatni album","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Privatni album"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Splitska bolnica moju k\u0107erku vi\u0161e vidjeti ne\u0107e, poru\u010duje\u00a0Daniela Bodro\u017ei\u0107 D\u017eaki\u0107 iz Sviba pored Imotskog<\/p>","

Nalaz iz Zagreba<\/p>","

Nalaz iz splitske bolnice<\/p>","

Nalaz iz splitske bolnice<\/p>","

\u2018Pisala sam i ravnatelju splitske bolnice i pitala ga za\u0161to mi kao majci nije odmah re\u010deno da moje dijete nema tko lije\u010diti u Splitu, jer tu nema ortopeda. Kad sam isto pitala kirurge, rekli su mi da su oni i jedno i drugo\u2018<\/p>","","

Daniela Bodro\u017ei\u0107 D\u017eaki\u0107<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1660x1465","hd_26298279_1920.jpg":"1920x1080","k_26298279_1280.jpg":"1280x1280","k_26298279_1024.jpg":"1024x1024","k_26298279_640.jpg":"640x640","k_26298279_480.jpg":"480x480","k_26298279_340.jpg":"340x340","k_26298279_220.jpg":"220x220","o_26298279_1280.jpg":"1280x1129","o_26298279_1024.jpg":"1024x903","o_26298279_640.jpg":"640x564","o_26298279_480.jpg":"480x423","o_26298279_340.jpg":"340x300","o_26298279_220.jpg":"220x194","h_26298279_1280.jpg":"1280x854","h_26298279_1024.jpg":"1024x683","h_26298279_640.jpg":"640x427","h_26298279_480.jpg":"480x320","h_26298279_340.jpg":"340x227","h_26298279_220.jpg":"220x147","pp_26298279_1280.jpg":"1280x1628","pp_26298279_1024.jpg":"1024x1303","pp_26298279_640.jpg":"640x814","pp_26298279_480.jpg":"480x611","pp_26298279_340.jpg":"340x432","pp_26298279_220.jpg":"220x280"},{"size0":"568x391","hd_26298333_1920.png":"1920x1080","k_26298333_1280.png":"1280x1280","k_26298333_1024.png":"1024x1024","k_26298333_640.png":"640x640","k_26298333_480.png":"480x480","k_26298333_340.png":"340x340","k_26298333_220.png":"220x220","o_26298333_1280.png":"1280x881","o_26298333_1024.png":"1024x704","o_26298333_640.png":"640x440","o_26298333_480.png":"480x330","o_26298333_340.png":"340x234","o_26298333_220.png":"220x151","h_26298333_1280.png":"1280x854","h_26298333_1024.png":"1024x683","h_26298333_640.png":"640x427","h_26298333_480.png":"480x320","h_26298333_340.png":"340x227","h_26298333_220.png":"220x147","pp_26298333_1280.png":"1280x1628","pp_26298333_1024.png":"1024x1303","pp_26298333_640.png":"640x814","pp_26298333_480.png":"480x611","pp_26298333_340.png":"340x432","pp_26298333_220.png":"220x280"},{"size0":"666x772","hd_26298334_1920.png":"1920x1080","k_26298334_1280.png":"1280x1280","k_26298334_1024.png":"1024x1024","k_26298334_640.png":"640x640","k_26298334_480.png":"480x480","k_26298334_340.png":"340x340","k_26298334_220.png":"220x220","o_26298334_1280.png":"1280x1483","o_26298334_1024.png":"1024x1186","o_26298334_640.png":"640x741","o_26298334_480.png":"480x556","o_26298334_340.png":"340x394","o_26298334_220.png":"220x255","h_26298334_1280.png":"1280x854","h_26298334_1024.png":"1024x683","h_26298334_640.png":"640x427","h_26298334_480.png":"480x320","h_26298334_340.png":"340x227","h_26298334_220.png":"220x147","pp_26298334_1280.png":"1280x1628","pp_26298334_1024.png":"1024x1303","pp_26298334_640.png":"640x814","pp_26298334_480.png":"480x611","pp_26298334_340.png":"340x432","pp_26298334_220.png":"220x280"},{"size0":"1080x802","hd_26298335_1920.jpg":"1920x1080","k_26298335_1280.jpg":"1280x1280","k_26298335_1024.jpg":"1024x1024","k_26298335_640.jpg":"640x640","k_26298335_480.jpg":"480x480","k_26298335_340.jpg":"340x340","k_26298335_220.jpg":"220x220","o_26298335_1280.jpg":"1280x950","o_26298335_1024.jpg":"1024x760","o_26298335_640.jpg":"640x475","o_26298335_480.jpg":"480x356","o_26298335_340.jpg":"340x252","o_26298335_220.jpg":"220x163","h_26298335_1280.jpg":"1280x854","h_26298335_1024.jpg":"1024x683","h_26298335_640.jpg":"640x427","h_26298335_480.jpg":"480x320","h_26298335_340.jpg":"340x227","h_26298335_220.jpg":"220x147","pp_26298335_1280.jpg":"1280x1628","pp_26298335_1024.jpg":"1024x1303","pp_26298335_640.jpg":"640x814","pp_26298335_480.jpg":"480x611","pp_26298335_340.jpg":"340x432","pp_26298335_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1275","hd_1334018_1920.jpg":"1920x1080","k_1334018_1280.jpg":"1280x1280","k_1334018_1024.jpg":"1024x1024","k_1334018_640.jpg":"640x640","k_1334018_480.jpg":"480x480","k_1334018_340.jpg":"340x340","k_1334018_220.jpg":"220x220","o_1334018_1280.jpg":"1280x850","o_1334018_1024.jpg":"1024x680","o_1334018_640.jpg":"640x425","o_1334018_480.jpg":"480x318","o_1334018_340.jpg":"340x225","o_1334018_220.jpg":"220x146","h_1334018_1280.jpg":"1280x854","h_1334018_1024.jpg":"1024x683","h_1334018_640.jpg":"640x427","h_1334018_480.jpg":"480x320","h_1334018_340.jpg":"340x227","h_1334018_220.jpg":"220x147","pp_1334018_1280.jpg":"1280x1628","pp_1334018_1024.jpg":"1024x1303","pp_1334018_640.jpg":"640x814","pp_1334018_480.jpg":"480x611","pp_1334018_340.jpg":"340x432","pp_1334018_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1660x2500","hd_1374670_1920.jpg":"1920x1080","k_1374670_1280.jpg":"1280x1280","k_1374670_1024.jpg":"1024x1024","k_1374670_640.jpg":"640x640","k_1374670_480.jpg":"480x480","k_1374670_340.jpg":"340x340","k_1374670_220.jpg":"220x220","o_1374670_1280.jpg":"1280x1927","o_1374670_1024.jpg":"1024x1542","o_1374670_640.jpg":"640x963","o_1374670_480.jpg":"480x722","o_1374670_340.jpg":"340x512","o_1374670_220.jpg":"220x331","h_1374670_1280.jpg":"1280x854","h_1374670_1024.jpg":"1024x683","h_1374670_640.jpg":"640x427","h_1374670_480.jpg":"480x320","h_1374670_340.jpg":"340x227","h_1374670_220.jpg":"220x147","pp_1374670_1280.jpg":"1280x1628","pp_1374670_1024.jpg":"1024x1303","pp_1374670_640.jpg":"640x814","pp_1374670_480.jpg":"480x611","pp_1374670_340.jpg":"340x432","pp_1374670_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x1109","hd_26289850_1920.jpg":"1920x1080","k_26289850_1280.jpg":"1280x1280","k_26289850_1024.jpg":"1024x1024","k_26289850_640.jpg":"640x640","k_26289850_480.jpg":"480x480","k_26289850_340.jpg":"340x340","k_26289850_220.jpg":"220x220","o_26289850_1280.jpg":"1280x1314","o_26289850_1024.jpg":"1024x1051","o_26289850_640.jpg":"640x657","o_26289850_480.jpg":"480x492","o_26289850_340.jpg":"340x349","o_26289850_220.jpg":"220x225","h_26289850_1280.jpg":"1280x854","h_26289850_1024.jpg":"1024x683","h_26289850_640.jpg":"640x427","h_26289850_480.jpg":"480x320","h_26289850_340.jpg":"340x227","h_26289850_220.jpg":"220x147","pp_26289850_1280.jpg":"1280x1628","pp_26289850_1024.jpg":"1024x1303","pp_26289850_640.jpg":"640x814","pp_26289850_480.jpg":"480x611","pp_26289850_340.jpg":"340x432","pp_26289850_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 15 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4823887 Threads: 4 Questions: 168783059 Slow queries: 73402 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4951018 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/bijesna-majka-kcerka-mi-je-bezveze-8-dana-lezala-u-kbc-u-split-prijelom-noge-dijagnosticirao-je-tek-lijecnik-u-zagrebu-1352087 [printLink] => /split/bijesna-majka-kcerka-mi-je-bezveze-8-dana-lezala-u-kbc-u-split-prijelom-noge-dijagnosticirao-je-tek-lijecnik-u-zagrebu-1352087?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 344378 [name] => kbc split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kbc-split [link] => /tag/kbc-split ) [1] => stdClass Object ( [id] => 72675 [name] => ortopedija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ortopedija [link] => /tag/ortopedija ) [2] => stdClass Object ( [id] => 676539 [name] => dječja kirurgija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-05-05 14:22:32 [main_article_id] => 0 [alias] => djecja-kirurgija [link] => /tag/djecja-kirurgija ) [3] => stdClass Object ( [id] => 742585 [name] => Daniela Bodrožić Džakić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-02 12:56:09 [main_article_id] => 0 [alias] => daniela-bodrozic-dzakic [link] => /tag/daniela-bodrozic-dzakic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => slom živaca [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Bijesna majka: Kćerka mi je bezveze 8 dana ležala u KBC-u Split, prijelom noge dijagnosticirao je tek liječnik u Zagrebu [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3183 [name] => Mirela Goreta [username] => mirela-goreta [email] => mirela-goreta@sd.hr [password] => $2y$10$KLqvjYODhlreLm54EO849.jVWE3S5eHZDGphl1.9jzT8Yas9vbzum [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/mirela-goreta-3183 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1701 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/4ef0042ff0a20dabc8a5f03fe4953640?s=100&default=https%3A%2F%2Ff04.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/31/26298279.jpg [galleryCount] => 7 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Joško Šupić/Cropix, Privatni album [mainImageDesc] =>

Splitska bolnica moju kćerku više vidjeti neće, poručuje Daniela Bodrožić Džakić iz Sviba pored Imotskog

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/31/26298279.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix, Privatni album

Splitska bolnica moju kćerku više vidjeti neće, poručuje Daniela Bodrožić Džakić iz Sviba pored Imotskog

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/31/26298333.png [title] => Privatni album

Nalaz iz Zagreba

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/31/26298334.png [title] => Privatni album

Nalaz iz splitske bolnice

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/31/26298335.jpg [title] => Privatni album

Nalaz iz splitske bolnice

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/31/1334018.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix

‘Pisala sam i ravnatelju splitske bolnice i pitala ga zašto mi kao majci nije odmah rečeno da moje dijete nema tko liječiti u Splitu, jer tu nema ortopeda. Kad sam isto pitala kirurge, rekli su mi da su oni i jedno i drugo‘

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/31/1374670.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/31/26289850.jpg [title] => Privatni album

Daniela Bodrožić Džakić

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Pakao, malo je reći što posljednje skoro tri godine prolazi moja 12-godišnja kćer, a i mi skupa s njom zbog splitske bolnice i činjenice da nema liječnika koji bi je u njoj mogao primjereno liječiti. Pisala sam i ravnatelju Juliju Meštroviću i Ministarstvu zdravstva... Za njih u bolnici sam ionako već babaroga, ne mogu me vidjeti, ali ne mogu više ni šutjeti. Zašto mi, pobogu, nisu dali informaciju i kazali da idem dalje nego mi bezveze mrcvare dijete - obratila nam se bijesna Daniela Bodrožić Džakić iz Sviba pored Imotskog, koja posljednjih nekoliko godina s 12-godišnjom kćeri G. učestalo obilazi bolnice u Splitu i Zagrebu zbog problema s njezinim koljenima.

---

---

Najprije joj je u dobi od devet godina iskočila patela (luksacija patele) na lijevoj nozi prilikom pada na školskom igralištu, a skoro godinu kasnije je slomila i desnu (koštano hrskavični defekt lateralnog kondila), ali joj u splitskoj bolnici, tvrdi majka, u startu nije dijagnosticiran prijelom zbog loše napravljenog rendgena. Potvrdu je dobila tek naknadno u Zagrebu, gdje ju je osobno odvezla kako bi se utvrdio uzrok kćerinih konstantnih bolova, nakon što je iz KBC-a Split, također s dijagnozom luksacija patele, vraćena na kućno liječenje. Zbog svega toga malodobna G. i dalje se liječi u Zagrebu, u dječjoj bolnici u Klaićevoj, ali istodobno svako toliko zbog novih ozljeda ili bolova završi na splitskoj Hitnoj pomoći gdje njezina majka, govori nam, redovito dobiva slom živaca jer joj tu zapravo ne pomažu, ali je neprestano vrte u krug.

---

image

‘Pisala sam i ravnatelju splitske bolnice i pitala ga zašto mi kao majci nije odmah rečeno da moje dijete nema tko liječiti u Splitu, jer tu nema ortopeda. Kad sam isto pitala kirurge, rekli su mi da su oni i jedno i drugo‘

Joško Šupić/Cropix
---

- Problemi su počeli 26. veljače 2021., kad je moja G. bila u trećem razredu osnovne. Do tog kobnog pada dijete je normalno trčalo, stoput padalo, nikad ništa. Bila je i super u školi, sve pet. Pala je tada na koljena i to jedno, na lijevoj nozi, otišlo je u stranu. Odvezena je vozilom Hitne u Split i pregledana u više navrata. Svaki od nalaza je, evo sad ih imam cijeli niz u ruci, prepisan - luksacija patele. Noga joj je ostala ukočena, nije je mogla saviti. Liječnici sa splitske kirurgije tada su mi rekli kako je to stvar njezine psihe, da je umislila da ne može saviti nogu i poslali nas da napravimo CT koljena. S tim CT-om kasnije sam išla u Zagreb, a preporuku sam dobila od fizioterapeuta, koji su mi rekli da hitno idem po drugo mišljenje. Kasnije sam o tome pisala i ravnatelju splitske bolnice i pitala ga zašto mi kao majci nije odmah rečeno da moje dijete nema tko liječiti u Splitu, jer tu nema ortopeda. Kad sam isto pitala kirurge, rekli su mi da su oni i jedno i drugo. Zašto me nisu uputili nego me prave ludom i čak mi govore da moje dijete umišlja da ga boli - ljutito će Daniela Bodrožić Džakić.

---

image

Nalaz iz splitske bolnice

Privatni album
------
image

Nalaz iz splitske bolnice

Privatni album
---

Kad je dovela kćer na pregled u Zagreb, liječnike u dječjoj bolnici u Klaićevoj, nastavlja priču, bilo je strah intervenirati, jer se kćeri još nisu razvile kosti i u njezinoj životnoj dobi koljena se inače ne operiraju. Ali bio je to, veli, potpuno drukčiji pristup.

Dr. Josip Vlaić, ortoped, odmah je zvao Krapinske toplice i zamolio da je prime kako bi se tijekom tri tjedna problem najprije pokušao riješiti konzervativnom metodom.

- Nažalost, nije išlo, rečeno je da ipak mora na operaciju. Takvo što, u smislu pokušaja spašavanja stvari, u Splitu nisam doživjela. I još mi je u Zagrebu rečeno da je operaciju trebalo odmah napraviti u Splitu. Ali bilo je, što je tu je. Dr. sc. Davor Bojić, specijalist ortoped uže specijalnosti iz dječje ortopedije, svaka mu čast, rekao je da se pribojava operacije, ali je operirao. Moja kći je nakon toga savijala nogu bez problema. Ali zbog te operacije je tijekom oporavka, iako je bila na štakama, svakodnevnim aktivnostima opteretila drugu nogu, zbog čega je lani u srpnju opet pala i slomila i nju. Nažalost, morali smo opet iz Sviba hitno u Split... E tad sam potpuno poludjela zbog svega što je uslijedilo - gubi dah Daniela.

---

image

Nalaz iz Zagreba

Privatni album
---

Kad se kćeri dogodilo iskakanje patele nakon prvog odlaska u splitsku bolnicu nije reagirala, ali ovaj put joj je tlak, kaže, skočio na 300.

- Ovaj put ostavili su je, usred ljeta, da osam dana leži u splitskoj bolnici. Dječji kirurg na Firulama kćer je tada samo proslijedio neuropedijatrici, koja je posumnjala na neuropatiju i poslala nas na pretrage. Triput smo jurili u Zagreb, hitno vadili nalaze, uključili genetičara, otišli na biokemiju... Nalazi su bili uredni, neuropatija je isključena. Kad sam se vratila iz Zagreba sa svim nalazima, više nije bilo neuropedijatrice. U međuvremenu je otišla raditi privatno! No, u svemu tome dogodila se još gora stvar, u Splitu kćeri uopće nisu primijetili prijelom noge, iako su napravili rendgen. Čim sam malu vratila kući, noga joj je počela oticati - Danielin glas opet se trese od bijesa. Istu večer nazvala je splitsku bolnicu, ali su joj rekli da je nemoguće dijete vratiti na odjel kad je otpuštena tog jutra.

- Došla je Hitna, ali što će ti jadni ljudi?! Skinuli maloj zavoj i kazali da joj držimo nogu u povišenom položaju, muž i ja cijelu smo noć bdjeli nad njom. Nakon nekog vremena, možda je prošlo nekoliko tjedana, tijekom kojih je sve vrijeme ležala, opet šaljem dr. Bojiću u Zagreb novu dokumentaciju, jer su me u Splitu odbili, a ujedno nema ni pomaka nabolje jer noga i dalje otiče. Isti tren mi je rekao: "Molim vas, ako vam nije teško, dovedite mi dijete". I mi opet sjedamo u auto i vozimo je u Zagreb. Kad je dr. Bojić stavio CD sa snimkom noge u kompjuter, odmah nas je poslao napraviti novu. Kasnije me pozvao da i ja pogledam i usporedim s onom mutnom iz Splita na kojoj se ništa nije vidjelo. Zagrebačka je pokazala da je u pitanju lom koštanog tkiva i hrskavice... Pukla sam - prisjeća se Daniela.

I druga noga njezine kćeri hitno je operirana u Zagrebu, kasnije je uslijedio oporavak, vodili su je na kontrole, roditeljima je rečeno da je ta noga zdrava. Daniela Bodrožić Džakić govori da je kći hodala normalno, štake su bile tu radi sigurnosti. U rujnu ove godine njezina G. je krenula na redovnu nastavu, ali je 6. prosinca ponovno završila na splitskoj Hitnoj pomoći, jer su joj se pojavile vrtoglavice i zamućenje vida.

- Rekli su mi da joj je krv odlična i pustili je kući. Sve je bilo u redu tjedan dana, a onda je dijete opet dobilo napadaj panike u školi. Ovaj put u Splitu su je stavili na odjel neuropedijatrije. Dječja psihologinja je ustanovila da je moja G. anksiozna i depresivna, što nije ni čudno s obzirom na sve što je prošla zbog prevelikog stresa i dugotrajnog liječenja, boravaka po bolnicama, putovanjima kuća - Split - Zagreb, vježbi, toplica... Sve je to preveliki pritisak za nju, a u svemu ovome atrofirali su joj i mišići. Otpustili su je iz bolnice 22. prosinca, no, čim se vratila kući tog dana, opet je pala. Ponovo joj je iskočila patela, koju sam joj ja vratila nazad i opet nas je Hitna vozila u Split. Ostala je, na moje inzistiranje, u bolnici do 26. prosinca.

U zadnjem otpusnom pismu piše da je dijete u opće dobrom stanju, te se, prema dogovoru s roditeljima otpušta na kućnu njegu uz preporuku o strogom mirovanju u ležećem položaju s desnom nogom povišenom i primjenu hladnih obloga, te analgetika po potrebi. Preporučuje se i fizikalna terapija, te kontrola ortopeda operatera. I da se, u slučaju pogoršanja stanja, javi na Hitnu.

E, to ne bih više nikad! Kćeri je i na Staru godinu i dalje oticala noga. U međuvremenu sam odmah zvala dr. Bojića u Zagreb, liječnika koji cijelo ovo vrijeme popravlja greške Splita i poslala mu svu novu dokumentaciju. Čovjek je bio bolestan, ali mi je odgovorio: "Vidimo se kod mene 3. siječnja s uputnicom za bolničko liječenje. Samo mirno i polako." Nemam riječi. Sjest ćemo u utorak navečer u auto kako bismo u srijedu ujutro na vrijeme bili gore. Splitska bolnica moju G. više vidjeti neće.

---

Evo što kažu u KBC-u Split

"Pacijentica koju navodite bila je hospitalizirana u KBC- u Split 2022. godine. Zbog primjedbe na kvalitetu dijagnostičke obrade provedena je opsežna evaluacija medicinske dokumentacije i slikovne dijagnostike te je zatraženo očitovanje svih liječnika koji su bili uključeni u njezino liječenje. Utvrđeno je da nije bilo propusta u postupanju naših liječnika", odgovorili su na naš upit iz ravnateljstva splitske bolnice, ističući da, ako se ukaže potreba, KBC Split, kao što je uobičajena praksa i u drugim bolnicama u Hrvatskoj, šalje pacijente na liječenje u druge medicinske ustanove.

S obzirom na pritužbe Daniele Bodrožić Džakić da nikada, tijekom kćerina liječenja u Splitu, nije razgovarala s ortopedom niti ju je itko s Dječje kirurgije uputio k liječnicima te specijalizacije, zanimalo nas je stanje na splitskoj Ortopediji. Je li, kako se priča u gradskim kuloarima, potpuno devastirana, nakon što ju je posljednjih godina napustilo više liječnika?

"U KBC-u Split postoji dječji ortoped, a trenutno na Zavodu za ortopediju i traumatologiju (ZZOIT) KBC Split radi 24 liječnika specijalista i 6 liječnika specijalizanata. Zavod ima tri potpuno preuređena odjela s 80 kreveta, intenzivnu njegu s osam kreveta, te najmoderniji operacijski blok s četiri operacijske dvorane. Svakodnevno se učini od 10 do 12 dogovorenih/pripremljenih operacija u trima operacijskim dvoranama, te još tri do pet hitnih operacija u dežurstvu. Prosječno se, svakog dana, odradi više od 15 operacija u 24 sata", poručuju iz splitske bolnice.

---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Joško Šupić/Cropix, Privatni album Privatni album Privatni album Privatni album Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Privatni album
Joško Šupić/Cropix, Privatni album

Splitska bolnica moju kćerku više vidjeti neće, poručuje Daniela Bodrožić Džakić iz Sviba pored Imotskog

Privatni album

Nalaz iz Zagreba

Privatni album

Nalaz iz splitske bolnice

Privatni album

Nalaz iz splitske bolnice

Joško Šupić/Cropix

‘Pisala sam i ravnatelju splitske bolnice i pitala ga zašto mi kao majci nije odmah rečeno da moje dijete nema tko liječiti u Splitu, jer tu nema ortopeda. Kad sam isto pitala kirurge, rekli su mi da su oni i jedno i drugo‘

Privatni album

Daniela Bodrožić Džakić

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/bijesna-majka-kcerka-mi-je-bezveze-8-dana-lezala-u-kbc-u-split-prijelom-noge-dijagnosticirao-je-tek-lijecnik-u-zagrebu-1352087 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=dade7107ed40fd744cca070c375a01a520ce0a5a [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Bijesna+majka%3A+K%C4%87erka+mi+je+bezveze+8+dana+le%C5%BEala+u+KBC-u+Split%2C+prijelom+noge+dijagnosticirao+je+tek+lije%C4%8Dnik+u+Zagrebu&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fbijesna-majka-kcerka-mi-je-bezveze-8-dana-lezala-u-kbc-u-split-prijelom-noge-dijagnosticirao-je-tek-lijecnik-u-zagrebu-1352087 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fbijesna-majka-kcerka-mi-je-bezveze-8-dana-lezala-u-kbc-u-split-prijelom-noge-dijagnosticirao-je-tek-lijecnik-u-zagrebu-1352087 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => slom živaca [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Splitslom živaca

Bijesna majka: Kćerka mi je bezveze 8 dana ležala u KBC-u Split, prijelom noge dijagnosticirao je tek liječnik u Zagrebu

2. siječnja 2024. - 13:07
Splitska bolnica moju kćerku više vidjeti neće, poručuje Daniela Bodrožić Džakić iz Sviba pored ImotskogJoško Šupić/Cropix, Privatni album

Pakao, malo je reći što posljednje skoro tri godine prolazi moja 12-godišnja kćer, a i mi skupa s njom zbog splitske bolnice i činjenice da nema liječnika koji bi je u njoj mogao primjereno liječiti. Pisala sam i ravnatelju Juliju Meštroviću i Ministarstvu zdravstva... Za njih u bolnici sam ionako već babaroga, ne mogu me vidjeti, ali ne mogu više ni šutjeti. Zašto mi, pobogu, nisu dali informaciju i kazali da idem dalje nego mi bezveze mrcvare dijete - obratila nam se bijesna Daniela Bodrožić Džakić iz Sviba pored Imotskog, koja posljednjih nekoliko godina s 12-godišnjom kćeri G. učestalo obilazi bolnice u Splitu i Zagrebu zbog problema s njezinim koljenima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 00:26