StoryEditorOCM
Splitjavni poziv

Banovina odlučila dodatno odriješiti kesu za kotareve, poziva ih da prijave veće projekte iz svog kvarta. Novac je tu...

Piše Split SD
5. travnja 2024. - 17:09

Grad Split je danas objavio Javni poziv vijećima gradskih kotareva i mjesnih odbora za prijavu većih projektnih prijedloga koje nije moguće realizirati iz njihovih decentraliziranih sredstava.

Proračunom Grada Splita je za ovu svrhu osigurano 207.800,00 eura, a sredstva su namijenjena za projekte čija je investicijska vrijednost u jednoj godini veća od četiri godišnja proračuna decentraliziranih sredstava gradskih kotara i mjesnih odbora.

U Javnom pozivu se još navodi kako Vijeća gradskih kotareva i mjesnih odbora mogu prijaviti projekte iz sljedećih područja:

- prometna i komunalna infrastruktura (ceste, potporni i zaštitni zidovi, kružni tokovi, parkirališta, pješačke i biciklističke staze, sanacija zapuštenih površina, javna rasvjeta itd)

image
Tom Dubravec/Cropix

- izgradnja i uređenje objekata društvene namjene: obrazovnog, sportskog, kulturnog karaktera (povećanje energetske efikasnosti objekata, fasade objekata, zamjena otvora, krovova, sustavi grijanja i hlađenja itd.)

image
Ante Čizmić/Cropix

- izgradnja dječjih igrališta i uređenje zelenih površina,

- financiranje drugih aktivnosti od značaja iz nadležnosti jedinica mjesne samouprave

Kompletni tekst Javnog poziva i potrebni obrasci nalaze se na poveznici: https://split.hr/.../javni-poziv-vijecima-gradskih-kotara..., a zadnji dan za dostavu dokumentacije je 6. svibnja 2024. godine.

image
Božidar Vukičević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 15:09