StoryEditorOCM
ZagoraDIMEĆI AUTOBUSI

Sinjski HDZ o Buljevu saborskom performansu s igračkom autobusa: ‘Gradonačelniče, i mi ćemo vama uručiti dar‘

Piše Dalmacija SD
12. lipnja 2024. - 18:33

Performans gradonačelnika Sinja Mira Bulja u Hrvatskom saboru na temu problema u prijevozu učenika i djece koju generira tvrtka Promet Makarska, odnosno Promet Sinj, još jedan je u nizu njegovih besmislenih i promašenih politikantskih igrokaza kojim zabavlja javnost, stoji u reagiranju Ante Jukića, vijećnika sinjskog HDZ-a.

"Podržavamo svako zakonsko nastojanje i inicijative da se naša djeca voze u tehnički ispravnim i održavanim autobusima. Tu nema alternative! Miro Bulj nažalost cijelo ovo vrijeme, poput noja s glavom u pijesku ili sa šugamanom oko glave, zatvarao je oči pred ovim problemom i dijelom je za isti odgovoran. Upravo on kao gradonačelnik zaključio je 6 ili 7 ugovora s Matom Jujnovićem i za to mu isplatio blizu 2 milijuna eura proračunskog novca.

Što je najgore,  protivno zakonu - direktnom pogodbom i bez javne nabave, zaključio je Ugovor o prijevozu sinjskih studenta vrijedan blizu milijun eura s prijevoznikom iz susjedne općine, s tim da se studenti sada voze u jednako ili još starijim autobusima. Pozivamo DORH i PNUSKOK da istraže ovo sumnjivo i nezakonito raspolaganje javnim novcem!", ističe Jukić.

"Miru Bulju nakon što smo uručili sliku Ređije koju je protuzakonito prepustio privatnom kapitalu, na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća, također ćemo uručiti, ali crveni autobus, kao podsjetnik na licemjerstvo i nerad na konkretnom primjeru u kojem zasad i samo na sreću nema ozlijeđenih, kao podsjetnik na koaliciju sa SDP-om kojoj je na čelu, a koja nije riješila nijedan problem koji muči građane našega Grada. 

U konačnici, ovakav odnos između Mira Bulja i Prometa Makarske (Sinj), možemo usporediti s narodnom poslovicom, rugala se tava loncu, a oba crna. 

image

Buljev saborski autobus

Damjan Tadić/Cropix

Gradonačelniče Bulj, rješenje je u vašim rukama. Počnite konačno raditi zakonito. Raspišite javnu nabavu ili koncesiju, a u tenderu odredite linije i druge uvjete te posebno  - maksimalnu starost autobusa. Osim što ćete za Grad Sinj vjerojatno postići povoljniju i jeftiniju cijenu - omogućit ćete veću sigurnost djece i studenata u prometu. To je vaš posao i dužnost gradonačelnika! Za to ste nadležni, ali još mnogo ozbiljnije - na Vama je i odgovornost za nečinjenje!", stoji u reagiranju Ante Jukića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 18:35