StoryEditorOCM
Zagorarađa na sve strane

Ovo je trenutno najveće gradilište u Imotskoj krajini! Bauštela je na tri velika objekta, u posjet stigli županijski oci

Piše Braco Ćosić
19. rujna 2024. - 18:34

I pored kiše koja je obilno padala,u četvrtak su općinu Zagvozd i tamošnja gradilišta posjetili dožupani Ante Šošić i Stipe Čogelja,Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu te Davor Pavić, šef Kabineta župana Blaženka Bobana.

Uz Miroslava Gaću, načelnika općine Zagvozd i Antonelu Filpović, v.d. ravnateljice osnovne škole Zagvozd, obišli su gradilište nogometnog igrališta, prvog takvog u Imotskoj krajini, na kojem će biti postavljena umjetna trava, a koje bi već sredinom listopada trebalo biti u funkciji.

image
Braco Ćosić

Uz samo igralište izgrađen je i novi objekt u kojemu su smještene svlačionice i ostali potrebni sadržaji. Vrijednost projekta čiji je investitor spomenuta osnovna škola, iznosi oko 2 milijuna eura koji su osigurani od strane Splitsko dalmatinske županije, Ministarstva turizma i Ministarstva regionalnog razvoja.

Drugi objekt koji su obišli predstavnici Splitsko-dalmatinske županije su novi prostori dječjeg vrtića u bivšoj zgradi stare općine za koji vlada velik interes, jer je upravo Zagvozd među rijetkim sredinima gdje je demografska slika - pozitivna. Vrijednost adaptacije starih prostorija i uređenje prostora za pedesetak mališana iznosi oko 200 tisuća eura.

image
Braco Ćosić

U blizini vrtića je i gradilište u Domu kulture čija se adaptacija i uređenje financira iz EU fondova, te Ministarstva regionalnog razvoja u iznosu od 1,7 milijuna eura.

Delegacija županije zbog nevremena nije mogla posjetiti i teren na Kaocima u planini Biokovo, gdje će se uskoro početi graditi i novi Planinarski dom za čiju je izgradnju osigurano oko 1,8 milijuna eura.

image
Braco Ćosić

U tijeku je raspisivanje javne nabave, te bi se i taj objekt trebao početi ubrzo graditi. Kada se ovom doda, kako su izjavili dožupan Ante Šošić i načelnik općine Zagvozd Miroslav Gaće, investicija za izgradnju pretovarne stanice na Golom brdu kod Zagvozda, pripremni radovi za rekonstrukciju dijela državne prometnice D-62 kroz samo središte Zagvozda, kao i obnova prometnice prema Rastovcu, Zagvozd je trenutačno i najveće gradilište u Imotskoj krajini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 18:34