StoryEditorOCM
ZagoraIZGURALI PJEŠAKE

Imoćani vole parkirati na nogostupu tik ispred vrata, pogledajte fotografije naših čitatelja: ‘Dogodit će se nesreća!‘

Piše Josipa Rimac Vlajčić
28. svibnja 2024. - 15:58

Svakodnevno pitanje svih pitanja u urbanim područjima, u čemu ni grad Imotski nije iznimka, jest ono – gdje parkirati?

Posljednjih desetljeća broj vozača, a samim time i automobila premašuje sve parkirališne kapacitete pa su građani primorani svjesno kršiti zakon i ostavljati vozila na za to nepredviđenim mjestima.

Ipak, imotska specifičnost je da vozači automobilom vole doći tik do odredišta i tuđi čovik nikad neće znati zašto je to tako pa se nećemo truditi niti objašnjavati što Imoćanima znači bacanje gradskog đira automobilom i odbijanje parkiranja na nekom udaljenijem mjestu od zacrtanog cilja.

image
Snimio čitatelj

Ipak, ponekad to parkiranje, bez obzira na nedostatak mjesta za vozila u gradu, zaista ometa normalan život i ugrožava sigurnost, posebno jer se to nerijetko događa na pješačkim rutama kojima učenici idu prema svojim školama te su primorani, umjesto nogostupom, hodati kolnikom.

image
Snimio čitatelj

Pločnici širom grada su prepuni parkiranih vozila pa čak i kontejnera koji ometaju normalno pješačenje. Fotografije koje smo primili od naših čitatelja koji pokušavaju alarmirati javnost, na redakcijsku e-mail adresu, govore više od tisuću riječi. Kako kaže čitatelj – nemojte čekati da se dogodi nesreća.

Komentar iz komunalnog redarstva Grada Imotskog, nadležnog za "redarenje" nepropisno parkiranih automobila i postavljenih kontejnera, do trenutka objave ovog teksta, nismo uspjeli dobiti, ali ćemo ga objaviti čim stigne.

image
Snimio čitatelj
image
Snimio čitatelj
image
Snimio čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 00:25