StoryEditorOCM
Zagora‘susret na tromeđi‘

Bulj sinjski HDZ nazvao Pupovčevim koalicijskim partnerima, iznio nove detalje o izložbi: Obustavu sam tražio ranije...

Piše ŽUPANIJA SD
4. rujna 2024. - 19:51

Miro Bulj, gradonačelnik Grada Sinja, na svom se Facebook profilu još jednom osvrnuo na zabranu izložbe "Susret na tromeđi" koja je trebala biti održana u Galeriji Sikirica u Sinju. Kaže da Pupovčevi koalicijski partneri iz sinjskog HDZ-a pokušavaju uvjeriti javnost da je izložbu zabranio kako bi dobio političke bodove.

Objašnjava da je još 20. kolovoza ravnateljici Galerije Sikirica poslao poruku e-pošte u kojoj je zatražio obustavu otvorenja izložbe koja je planirano za 23. kolovoza. Ravnateljica Dragana Modrić je tada, kaže Bulj, odustala od otvorenja, ali ga je ponovno zakazala za 4. rujna. 

image

Dragana Modrić, ravnateljica Galerije Sikirica
 

Vojko Bašić/Cropix

Kada je vidio da se situacija neće moći riješiti, navodi, postupio je na drugačiji način. Prije dva dana, 2. rujna, sve je pustio u javnost i tako zaključno obustavio otvorenje i održavanje izložbe.

- Pupovčevi koalicijski partneri iz sinjskog HDZ-a lažima pokušavaju uvjeriti javnost kako sam kao gradonačelnik reagirao tek sad i tražio obustavu izložbe “Susret na tromeđi” kako bi pridobio koji politički bod.

image

Mail koji je Bulj poslao Modrić

Miro Bulj/Facebook

Prilažem fotografiju maila kojeg sam još 20. kolovoza 2024. u 16:30 sati poslao ravnateljici Galerije Sikirica i tražio obustavu otvorenja izložbe koja je planirana za petak 23. kolovoza 2024.

Ravnateljica je tada poslušala nalog i odustala od otvorenja izložbe da bi novo otvorenje zakazala za danas 4. rujna 2024.

Kada sam vidio da se situacija neće moći riješiti na drugačiji način istupio sam prije dva dana 2. rujna 2024. u javnost i tako zaključno obustavio otvorenje i održavanje izložbe u Sinju - napisao je Bulj.

image

Objava na Facebooku

Screenshot/Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 11:29