StoryEditorOCM
SplitUdarna kontra Bojana

Žestoka poruka veterana Ivoševiću: ‘Odakle vam pravo zabraniti gledanje utakmica reprezentacije? Može vas biti sram...‘

Piše Sandra Barčot
12. lipnja 2024. - 14:42

Ne smiruju se tenzije oko postavljanja odnosno zabrane postavljanja televizijskih ekrana u užoj gradskoj jezgri i praćenju hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu.

Na cijelu situaciju reagirali su i članovi Udruge veterana 4. gardijske brigade, pa “udarna” postrojba u Domovinskom ratu, sada ima i “udarnu” poruku splitskom dogradonačelniku Bojanu Ivoševiću.

- Poštovani gospodine Bojane Ivoševiću, dogradonačelniče grada Splita, odakle Vam pravo zabraniti gledanje utakmice Hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu, koje Vi nazivate "neki Euro", isto tako možemo reći da ste i Vi "neki dogradonačelnik".

image

Dogradonačelnik Bojan Ivošević

Vojko Bašić/Cropix

Već dugi niz godina Hrvatska nogometna reprezentacija nas Hrvate čini sretnima i ponosnima svojim rezultatima i postignućima, i onda se nađe "neki dogradonačelnik" koji sve to želi zasjeniti svojom pozicijom u Gradu.

Cijela država organizira navijačke zone za praćenje utakmica Hrvatske nogometne reprezentacije osim Grada Splita.

Pitamo se čiji je ovo grad i s kojim pravom samovoljno zabranjujete praćenje utakmica na Rivi, trgovima i slično.

Ako Vama Hrvatska ne znači ništa, osim pozicije i dobre plaće, nama je Hrvatska sve.

Stoga, kao branitelji i stvaratelji hrvatske države, zbog heroja koji su svojim životima stvorili državu, da bi Vi danas bili na poziciji na kojoj jeste, i pljuvali po svemu tome, tražimo (ne molimo) da se po hitnom postupku omogući praćenje utakmica na otvorenome, kako na Rivi tako i u ostalim djelovima grada Splita.

Ukoliko Vi osobno ne volite Hrvatsku nogometnu reprezentaciju, ne znači da je ne vole i ostali građani Splita, kao i mnogi turisti koji su u gradu a žele pratiti utakmice kako Hrvatske, tako i reprezentacija svojih država. Pitamo se kako se na Rivi mogu održavati razna događanja, a prijenos utakmica ne može?

image
Tom Dubravec/Cropix

Čime se tu ugrožava arhitektura centra Grada, možda prevelikim zračenjem, svjetlosti ili pak nečim drugim?! Možda Vam smeta što bi gledatelji bili ogrnuti Hrvatskim zastavama a ne zastavama duginih boja. Hajduk je simbol grada, i Hajduk se gleda na Poljudu. Hajduk se gleda i prati svugdje.

Ovdje bismo napomenuli da uz Hajduk postoje još tri simbola grada, a to su: Sveti Duje, 4. Gardijska brigada i Torcida, kojih velika većina navija za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju i želi je pratiti.

Ukoliko Vam smeta Hrvatska nogometna reprezentacija, Vi je nemojte gledati, odjavite TV za vrijeme kako ga vi nazivate "nekakvog Eura".

Stoga, još jednom zahtjevamo da postavite zone na Rivi i na ostalim mjestima i trgovima u Splitu za gledanje Europskog prvenstva.

Što se tiče nas iz Udruge veterana 4.gardijske brigade, najoštrije osuđujemo Vaše izjave i još jednom konstatiramo da Vas može biti sram za te izjave koje dajete o Hrvatskoj nogometnoj reprezetaciji. Znamo da je ne volite, al što je previše, previše je. Hrvatska iznad svih - ovakvu su poruku Ivoševiću poslali veterani Četvrte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 14:43