StoryEditorOCM
Splitna groblju

Žena posjetila majčin grob na Lovrincu i neugodno se iznenadila: ‘Kad misle uvesti kamere? Strah me više išta ostaviti‘

Piše split sd
31. listopada 2023. - 13:09

Ne jednom smo pisali o krađama cvijeća, vaza i dekorativnih figurica s grobova na splitskom groblju Lovrinac, ali čini se -  uzalud.

Splićanka koja je jučer posjetila grob svoje majke se neugodno iznenadila zatečenim prizorom. Lijepi, svileni buket koji su rođaci donijeli svojoj teti, a njezinoj majci, na grob bio je ukraden. Nestala je i svijeća s posebnim postoljem, baš kao i gipsani odljev srca.

Sad ju je strah išta ostaviti, jer se boji da će se sljedeći put kad dođe opet razočarati.

Nadalje, tuži se da su, umjesto da su to napravili tri tjedna nakon sprovoda, radnicima Lovrinca trebali mjeseci da uklone cvijeće i vijence i naprave humak.

- To sam čekala mjesecima... Strah me i pitati ih "nadohranu" zemlje i obnovu humka iako mi se često čini da se radnici Lovrinca baš i ne pretrgnu od posla. I kad će konačno uvesti video-nadzor? Krađe po grobovima nisu od jučer, to se stalno događa. Nestaje sve, od gipsanih figura, ukrasnih svijeća, buketa umjetnog cvijeća... - potužila se i dodala kako su joj se na krađe požalili i ljudi koji imaju grobove u blizini.

Zasmetalo joj je i što ni dan uoči Svih svetih posljednje počivalište Splićana ne izgleda urednije. Sve je to i fotodokumentirala. Ne izgleda uopće dobro.

image

Prizori s Lovrinca

Čitateljica/Slobodna Dalmacija

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 01:07