StoryEditorOCM
SplitLuka Bokavšek

Vlasnik splitske ‘Bokerije‘ i ‘Bokamorre‘ radi cijelu godinu. Pitali smo ga isplati li mu se, ovo je njegova računica

Piše Petra Klarić
29. studenog 2024. - 22:12
Razgovarali smo o tome kako je raditi u centru tijekom cijele godine, ali i o turizmu u Splitu općenitoNikola Vilić/Cropix

Baš nedavno u "Slobodnoj" smo pisali o velikom broju trgovina i ugostiteljskih obrta koji su preko zime zatvorili svoja vrata i na njih zalijepili generične natpise poput "zatvoreno zbog obnove", "zatvoreno zbog kolektivnog godišnjeg" i slično. Valjda nakon naporne sezone spavaju zimski san.

Čim smo navukli jakete, više od 50 poslovnica zatvorilo je vrata u staroj gradskoj jezgri. Ima li išta za Splićane?

Iako su rijetki poduzetnici u centru koji u svoju poslovnu računicu uračunaju i rad izvan turističke sezone, ipak ih ima. Oni rade tijekom cijele godine, a osim turista koji su u centru Splita preko ljeta neizbježni gosti, cijene domaćeg gosta cijele godine, čak i u mjesecima kada to možda nije financijski isplativo.

Jedan od takvih primjera je Luka Bokavšek, vlasnik poznatih splitskih restorana "Bokeria" i "Bokamorra".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2024 22:12