StoryEditorOCM
SplitThe Invincibles

Što mislite, kako je prošao današnji ‘radni‘ petak na splitskom Sudu? Evo što smo zatekli...

Piše Mario Matana
31. svibnja 2024. - 20:19

Mogao bi postati nacionalni sport, to spajanje neradnih dana s vikendima – uz naravno nezaobilazni prstohvat godišnjeg, znalci, iskusnjare, vješti u ovoj zanimljivoj aktivnosti koja uključuje strateško planiranje, a donosi senzacionalne nagrade, znaju dobiti čitave tjedne odmora uz minimum utrošenih resursa. Posebno je takva zanimacija uhvatila korijene u državnim firmama, kod privatnika je ipak situacija drugačija.

Vjerojatno bi idealna godina, ona u kojoj se niti jedan praznik ne bi preklapao s drugim ili s vikendom, ona u kojoj bi svih 14 državnih blagdana bilo ‘upotrebljivo‘ za spajanje s bližim ili, zašto ne biti ambiciozan, s oba susjedna vikenda, bila proglašena - nepobjedivom. Po uzoru na sportske momčadi, jelte, rijetke koje su uspjele ostvariti tu ‘savršenu godinu‘.

image
Nikola Vilić/Cropix

Naravno da se nezgodacija što su dva državna praznika pala na isti dan, ovog četvrtka naime, morala nekako kompenzirati. Tako su i u službama zaduženim za pravni poredak odlučili spojiti blagdane s vikendom, što je i normalno, pa je – radni – petak prošao praktički u revijalnom tonu.

Bilo i parkinga ko u priči...

I onih nekoliko službenika koji su radili, a gotovo da je bila riječ o dežurstvima s obzirom na ukupan broj zaposlenika koji su se vrzmali hodnicima ‘palače pravde‘, danas su vjerojatno ranije završili s poslom.

Usporeni ritam i očekivano mizeran broj stranaka bio je očigledan i na obližnjim parkiralištima. Danas se čak i na malom (i besplatnom) prostoru za parkiranje automobila između zgrada suda i policije bez problema moglo naći slobodno mjesto, usred radnog vremena. No dobro, u pravosuđu možda nisu neke plaće, ali tko može platit‘ ove sitne beneficije...

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 01:05