StoryEditorOCM
Splitsramotno

Split je opet nacionalna tema zbog ‘ušatog U‘ i ovih natpisa koji pozivaju na mržnju. Komunalci su na terenu

Piše split sd
23. listopada 2023. - 11:25

Krenulo je uklanjanje uvredljivih grafita i znakovlja i natpisa koji pozivaju na mržnju, diskriminaciju i slično koji su zadnjih dana osvanuli na brojnim fasadama na splitskim Gripama. Među ostalim, uz ušato U i nacističku svastiku, huligani su ispisivali prijeteće poruke Židovima i Srbima (Juden raus, Ubij Srbina...)

Zbog njihovih je uvredljivih škrabotina Split opet u negativnom kontekstu bio nacionalna tema proteklog vikenda.

Uklanjanje uvredljivih škrabotina već je započelo, a osim s javih površina uklonit će se i sa stambene zgrade, objavili su iz Gradskog kotara Gripe, te zahvalili Gradu i komunalnim redarima na brzoj akciji.

Podsjetimo, prije dva dana, nakon dojave stanara dijela Dubrovačke i Radničke ulice, kotarska komunalna redarica i vijećnici GK Gripe zabilježili su ogroman broj neprimjerenih škrabotina neprihvatljivog sadržaja, kojim se poziva na mržnju, diskriminaciju i činjenje teških kaznenih djela.

- Dio ovakvih natpisa nalazi se na javnim površinama koje će ukloniti Grad Split (službena stranica) ali najveći dio je na stambenim objektima koje također treba ukloniti. Na žalost za sada se to plaća iz sredstava pričuve ali obzirom na luda vremena u kojima živimo, pitanje je do kada će to biti moguće.

Molimo naše sugrađane da ukoliko imaju informacije o počiniteljima iste dostave nadležnoj policijskoj postaji (II.PP) ili u kotar koji će ih proslijediti policiji - izvijestili su tada iz ovog splitskog kotara.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 10:04