StoryEditorOCM
Splitod 15. srpnja

Smještaj u srcu sezone u Splitu već za 55 eura po noćenju? Da, dobro ste pročitali i nije šala: ‘Odlično smo popunjeni!‘

28. svibnja 2024. - 15:57

Od 16. srpnja do 31. kolovoza studentski smještaj u Splitu postat će, kao i proteklih godina turistički. Sa završetkom akademske godine i selidbom studenata iz studentskih domova njihove sobe počinju se iznajmljivati u komercijalne svrhe. Domovi postaju hosteli, a tako će biti i ovoga ljeta tijekom kojega će smještajni kapaciteti Studentskog centra mahom biti ispunjeni strancima.

image
Jakov Prkić/Cropix

- To je standardno... Studentima je ministarstvo omogućilo smještaj u domu od 1. rujna do 15. srpnja. U tom razdoblju država pokriva studentima smještaj u domu i u tom je razdoblju ta usluga neoporeziva. Od 15. srpnja do 1. rujna država ne sufinancira smještaj niti su usluge za studente neoporezive - objašnjava Ivan Žižić, ravnatelj Studentskog centra Split.

image

Ravnatelj Ivan Žižić

Joško Šupić/Cropix

Rentanje studentskih soba splitskim gostima u sezoni postalo je uobičajena pojava, pa će se tako i ovoga ljeta u turistički pogon upregnuti tri SC-ova hostela - "BB", "Spinut" i "Kampus". Cijene smještaja za turiste u SC-u podigli su još lani za dvadesetak posto. Uoči ove sezone nisu ih, vele, dirali.

image

Soba u BB hostelu 

Duje Klarić/Cropix

- Cijena dvokrevetne sobe u BB-u je 70 eura po noćenju, Hostel Spinut od 55 do 62 eura, a na Kampusu 64 eura – kažu nam u Studentskom centru čiji su smještajni kapaciteti proteklih godina zbog prihvatljivih cijena postali privlačni splitskim turistima.

Brojne recenzije

O tome svjedoče i recenzije na Booking-u. Najbolje ocijenjeni Hostel BB na Spinutu ima ih gotovo 2000 i diči se najboljom ocjenom 8,7 (sjajan). Skoro jednak broj ih ima Hostel Spinut i ocjenu dobar (7,1), dok se Hostel Kampus može pohvaliti s oko 2600 recenzija i ocjenom vrlo dobar (8,0).

image

Terasa u BB hostelu

Jakov Prkić/Cropix

- U ovom trenutku objekti su nam jako dobro popunjeni s grupama raznih sportskih i kulturnih događanja te konferencijama koje se održavaju u gradu Splitu - odgovaraju u SC-u na upit o stanju rezervacija za ovo ljeto. Očekuju povećanje prihoda u odnosu na prošlu godinu, a već su lani, otkrivaju, ostvarili bolje rezultate nego godinu ranije.

image
Jakov PrkićCropix

Kao i lani, u domu će tijekom ljeta imati osiguran smještaj oni studenti koji budu radili u Studentskom centru za vrijeme sezone.

- Planirano je pedesetak studenata koji bi radili na poslovima sobarica, konobara i poslovima u praoni rublja – kažu u Studentskom centru.

Kolovoško noćenje za dvoje na Spinutu 55 €

Primjerice, četiri noćenja za dvoje u Hostelu BB u špici sezone, od 23. do 27. srpnja, trenutno se mogu dobiti za 353 eura. Dvokrevetna soba u Kampusu sada se, za razdoblje od 16. do 23. srpnja, još uvijek može iznajmiti za iznos od 510 eura. Dva noćenja u sobi s dva odvojena kreveta i vlastitom kupaonicom početkom kolovoza gosti Hostela Spinut u ovom trenutku mogu rezervirati za 110 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 09:52