StoryEditorOCM
Splitbonkulovići na mukama

Raspada se splitska gastro scena: odlaze najbolji chefovi, gase se najbolji restorani, ali na ovim mjestima (još uvijek) se sjajno jede

1. veljače 2017. - 14:05

Čak i oni koji rijetko zalaze u restorane složit će se da je recentniji splitski turistički bum išao ruku pod ruku sa, za mnoge začuđujućim, uzletom splitske gastronomske scene. I to u svim kategorijama.

Nekoć besprizorni fast foodovi posljednje su dvije sezone dobili i nekoliko ozbiljnih adresa – poput "Tota" i "Torita" – gdje možete jesti odlične hamburgere umjesto uobičajenih sumnjivih "faširanaca" i gotovo nejestivih zagorenih polpeta. Obiteljska konoba "Hvaranin" i s Vinkom jr. nastavlja dobrim starim tragom dok se kod Piple i u novoj "ekstenziji" zvanoj "Fetivi" dobro jede.

Kod Graše je i dalje odličan roštilj (i pizza), "Matoni" daje obilatu dozu kvalitete za potrošeni novac, "Zora bila" u neuglednom prostoru i dalje zaslužuje pažnju baš kao i maštoviti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 19:17