StoryEditorOCM
Splitod 1. svibnja

Promjena na vrhu najvažnije splitske ustanove, na njezino čelo privremeno dolazi novi ravnatelj. Ovo mu je prioritet...

29. travnja 2024. - 16:09

Javna ustanova Zavod za prostorno uređenje Grada Splita ima od 1. svibnja novog ravnatelja. Naime, dosadašnja ravnateljica Janja Novaković podnijela je ostavku još u veljači, ali, kako nam je kazala, sukladno Sporazumu o prestanku ugovora o radu, bilo je dogovoreno da će ostati na ovom mjestu do konca travnja.

image

Janja Novaković

Duje Klarić/Cropix

Upitali smo predsjednika Upravnog vijeća Tea Vojkovića odlazi li Janja Novaković s čelnog mjesta Zavoda, i tko će je naslijediti.

- Da, Janji Novaković 30. travnja prestaje radni odnos u Zavodu za prostorno uređenje Grada Splita. Na šestoj sjednici Upravnog vijeća koja je održana u srijedu, 24. travnja, donesena je Odluka o razrješenju Janje Novaković sa mjesta ravnateljice Javne ustanove. Na istoj sjednici Odlukom upravnog vijeća za v.d. ravnatelja Javne ustanove imenovan je Dražen Pejković, koji stupa na dužnost 01. svibnja - odgovorio je Vojković.

Urbanist Dražen Pejković je pomoćnik Vojkovića koji je pročelnik za urbanizam u Banovini, stoga nas je zanimalo da li on prelazi u Zavod ili ostaje na svom mjestu.

image

Dražen Pejković

Jakov Prkić/Cropix

- Dražen Pejković i dalje obavlja poslove Pomoćnika pročelnika, a dužnost v.d. ravnatelja obavlja volonterski, privremeno, do izbora novog ravnatelja. Postupak pokretanja javnog natječaja za izbor ravnatelja mu je jedna od prioritetnih obaveza, kao i praćenje i organizacija rada ostalih stručnih zaposlenika, koji rade na Izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Grada Splita i Izmjenama i dopunama GUP-a - kazao nam je Vojković.

Poslali smo mu pitanje kreće li javna rasprava za prijedlog Izmjena i dopuna PPUG-a i GUP-a nakon natječaja za izbor ravnatelja Zavoda ili ide prije toga.

- Radne aktivnosti na pripremi Nacrta prijedloga oba plana nisu u direktnoj vezi sa izborom novog ravnatelja, i ne čekaju provedbu (ni početak ni kraj) te procedure. Teku paralelno - odgovorio nam je u pitijskom tonu Vojković.

image

Teo Vojković

Joško Šupić/Cropix

Javna ustanova osnovana je 2007. godine, a nakon Roberta Plejića na njeno vodeće mjesto došao je Dražen Pejkovć. Međutim, Javna ustanova nije se uspjela formirati, jer nije u ono vrijeme bilo zainteresiranih arhitekata.

Pejković ima dugogodišnje urbanističko i arhitektonsko iskustvo, između ostalog sudjelovao je kao predstavnik gradske stručne službe u izradi splitskog GUP-a i Prostornog plana Grada Splita 2006. i kasnijih izmjena, radio je u IGH-u na provođenju projekata, bio je predsjednik Društva arhitekata Split i čelnih tijela strukovnih udruga, sudjelovao je u izbornim komisijama brojnih urbanističko-arhitekonskih natječaja, a i sam je više puta nagrađivan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 08:52