StoryEditorOCM
Splitšto se čeka??

‘Ovo je opasno po život!‘ Pogledajte u kakvom stanju je ova splitska zgrada, zid samo što se nije raspao...

Piše S.Ša.
27. lipnja 2024. - 18:49

Na mail naše redakcije jutros se javio čitatelj zabrinut zbog lošeg stanja jednog dijela zgrade u Kavanjinovoj ulici i to na kućnom broju 14.

- Opasnost po život, poduzmite nešto prije nego netko nastrada - poručio je u svom mailu.

I, zaista je u pravu, jer kako se da primijetiti, betonski zid na balkonu jednog stana samo što se nije potpuno raspao. Kako se radi o dijelu na koji se ljudi oslanjaju, ovo predstavlja još veći problem jer dođe li do potpunog puknuća zida dok je netko na njega naslonjen postoji opasnost da će osoba zbog toga pasti s balkona.

S obzirom na to da se on nalazi na velikoj visini, ozljede zbog pada bi sigurno bile teške, a moguće i pogibeljne. Nadajmo se da će odgovorni za održavanje zgrade, ali i njeni stanari reagirati prije nego što se dogodi zlo i sanirati ovaj problem.

image

Ulica Jerolima Kavanjina 14

Snimio čitatelj
image

Opasni dio balkona u Kavanjinovoj

Snimio čitatelj

Mi smo se povodom ovog problema obratili "Stano-upravi", jednoj od mnogih tvrtki zaduženoj za upravljanje i održavanje zgrada na području Splita koja nam je otkrila kako navedena zgrada nije pod njihovim upravljanjem, te su podijelili par savjeta za stanare koji uoče kvarove.

- Zgrada Kavanjinova 14 nije pod našim upravljanjem, niti nam je poznato pod čijim je upravljanjem.

Stanari koji primijete nekakve opasnosti ili kvarove na zgradi, moraju se obratiti vlasnicima stanova, jer je njihova obveza sanirati sve kvarove na zgradi. Ukoliko se vlasnici ne mogu dogovoriti u svezi sanacije, mogli bi izabrati jednog od 40-ak upravitelja na području Grada Splita da im pomogne u poduzimanju svih potrebnih aktivnosti oko održavanja i upravljanja zgradom, vršenja svih potrebnih sanacija i drugo - naveli su iz ove splitske tvrtke.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 18:50