StoryEditorOCM
SplitSPLITSKA POSLA

Organizira se prosvjed na Mejašima: ‘Imamo ceste kao u postapokaliptičnim filmovima, a uskoro će tu biti škola...‘

Piše Split SD
16. rujna 2024. - 10:29

Ovoga četvrtka u 18 sati stanovnici Mejaša organiziraju miran prosvjed na Putu Mostina. Povod su komunalni problemi jednog od najvećih gradskih kotara o kojima smo nedavno pisali. 

- Nakon razgovora sa stanovnicima s područja Mostina, Vijeće Gradskog kotara Mejaši odlučilo je mirnim prosvjedom ponovno ukazati na komunalne probleme ovog dijela kotara. Puno ih je zaista. Put Mostina izgleda kao cesta iz postapokaliptičnih filmova. Za dolazak do odlagališta Karepovac postoje tri rute: Put Mostina, Put svetog Ižidora i putevi preko Dračevca i Bilica.

image

Na Mejašima se već prosvjedovalo u ožujku ove godine 

 

Nikola Vilić/Cropix

Malo je reći da su sve tri rute neadekvatne za vrste vozila koje tu svakodnevno prolazi. Ovaj problem dodatno dobiva na značaju kada uzmemo u obzir da će buduća osnovna škola Kila sigurno gravitirati Putu Mostina. Zadnji prosvjed na ovu temu bio je prošle godine, a 19. rujna (četvrtak) s početkom u 18 sati pored Dioklecijanovog akvedukta želimo podsjetiti na svakodnevne muke stanovnika s ovog područja - istaknuo je Toni Piplica, predsjednik GK Mejaši. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 10:30