StoryEditorOCM
Splitdrama na cesti

Noćas u Splitu napadnut policajac: sve je počelo rutinskom kontrolom prometa, a onda je ‘naletio‘ agresivni 44-godišnjak

Piše SPLIT SD
17. listopada 2024. - 11:11

Sinoć tijekom nadzora i kontrole prometa na području PU splitsko-dalmatinske sankcionirano je 50 alkoholiziranih vozača. Svi alkoholizirani vozači su isključeni iz prometa, sankcionirani i izdana im je mjera zabrane upravljanja vozilom. Najveća koncentracija izmjerena je na području Splita i iznosila je 2,2 promila.

Od značajnijih postupanja PU splitsko-dalmatinska izdvaja vozača koji je odbio testiranje na alkohol i tijekom postupanja je udario policajca:

- Jutros, oko 02:30 sati na području Splita tijekom kontrole prometa policijski službenici zaustavili su vozilo kojim je upravljao  44-godišnjak koji je odbio testiranje na prisutnost alkohola u organizmu.

Tijekom postupanja započeo je vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika, te im je i uputio prijetnje. Izdana mu je naredba da prestane s protupravnim ponašanjem koju naredbu je ignorirao i nastavio je s vrijeđanjem, prijetnjama i agresivnim ponašanjem prema policajcima. 

Nad njim su uporabljena sredstva prisile, ali muškarac je i dalje nastavio pružati aktivni otpor i udario je u glavu policijskog službenika koji je zadobio lakše ozlijede. Doveden je u službene prostorije i nad njim će se provesti istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi - naveli su iz policije.

Pijan u Poljičkoj

Oko 00:55, na Poljičkoj cesti u Splitu, policijski službenici su zaustavili 30-godišnjeg vozača. Testiranjem alkometrom utvrđeno je da je upravljao vozilom u alkoholiziranom stanju i izmjerena mu je koncentracija 2,22 promila. Zbog prekršaja iz članka 199. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozaču je uručen prekršajni nalog te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. listopad 2024 11:15