StoryEditorOCM
Splitrade portalni nosač

Na Sirobuji danas i narednih 10 dana, i to u oba smjera, očekujte teški krkljanac. Grad Split: Strpite se, bit će bolje

Piše SPLIT SD
17. rujna 2024. - 07:19

Zbog početka radova na postavljanju informativnih prikaznika u sklopu projekta Inteligentni transportni sustavi (ITS) u Ulici kralja Stjepana Držislava u Splitu u dvije faze, od 17. rujna do 20. rujna i od 23. rujna do 27. rujna, na snazi će biti privremena prometna regulacija. O svemu su izvijestili iz Grada Splita, ali i iz Hrvatskih cesta (HC).

- Ovim putem bismo Vas obavijestili o uspostavi privremene regulacije prometa na državnoj cesti DC8, predio Sirobuja, gdje će se zbog radova izrade temelja portalnog nosača (u sklopu radova ITS sustava Grada Splita) uspostaviti privremena regulacija prometa na način da će se:

- za fazu I na oba kolnika ceste DC8 (smjer prema Splitu i Omišu) zatvoriti krajnji lijevi prometni trak dok će se promet odvijati po slobodnom desnom traku;

- za fazu II za sjeverni kolnik (u smjeru Splita) zatvoriti desni prometni trak dok će se promet odvijati po lijevom prometnom traku - poručuju iz HC-a.

image

Ulica kralja Stjepana Držislava



 

Nikola Vilić/Cropix

Iz Grada Splita objasnili su da se radi o potezu od Ulice kralja Stjepana Držislava na Sirobuji do benzinske postaje "Lukoil Sjever". Izvodit će se zemljani radovi, radovi na zaštiti električnih kablova, izradi armature i pripremi za izlijevanje temelja za informativne prikaznike. 

Vozači, oprez! Nastavljaju se radovi na modernizaciji splitskih križanja, vrijedit će i privremena prometna regulacija

- Grad Split nastavlja s provođenjem projekta Inteligentni transportni sustavi (ITS) koji ima za cilj modernizaciju prometne infrastrukture radi poboljšanja protočnosti prometa, povećanja sigurnosti te smanjenja prometnih gužvi - kažu iz Grada Splita.

Projekt ITS sufinanciran je bespovratnim sredstvima Europske unije u iznosu od 10.843.654,85 eura iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“. Očekuje se da će implementacija ovog projekta značajno doprinijeti bržem protoku prometa, smanjenju zastoja i povećanju sigurnosti u gradu Splitu.

Za sva dodatna pitanja građani se mogu obratiti nadležnim gradskim službama i pratiti obavijesti na službenoj stranici Grada Splita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 07:35