StoryEditorOCM
Splitizbjeći kolotečinu

Mladi Splićanin pitao: ‘Ima li ‘ko ideja za izlaske s curom?‘ Zasuli ga savjetima, neki su stvarno maštoviti...

Piše Split SD
4. veljače 2024. - 14:05

"Pitan za prijatelja. Ima li ‘ko ideja za izlaske s curom (rane dvadesete oboje) da ne dođe do kolotečine i djelovanja ulaganja manjka truda? Ideje ne trebaju bit preskupe, niti grebatorske. Cura je normalna, da preduhitrim ‘šmrkanje spidine u stanu’ komentare”, zamolio je pratitelje društvene mreže Reddit za savjet jedan mladi Splićanin u nedostatku ideja za kvalitetno provođenje vremena s djevojkom.

Iako su komentatori izrazili sumnju u iskrenost njegovih riječi "pitan za prijatelja" Splićanin je zahvalivši svima, koji su reagirali s prijedlozima, ustvrdio kako uistinu traži savjet za nekog drugog. A bilo ih je raznih - od điravanja po Marjanu, šetnje gradom, sportskih aktivnosti, odlaska na koncerte, pub kvizove... No, pojasnio je kako aludira na neke možda "malo posebnije" momente od odlaska na bilijar ili igranja pikada i usput, osvrnuvši se na prijedloge o kraćim putovanjima (Makarska, Trogir, Primošen...), otkrio kako su mladom paru na raspolaganju i auto i motor.

"Zvjezdano selo Mosor, pogledat na njihovom webu šta se događa", dobio je između ostalih preporuku, a onda i savjet jedne djevojke.

"Potrudit se organizirat da radite nešto što ona inače voli. Ja tako odem s dečkom na basket 1na1 (na niš to ne liči, al’ je neki trud od mene), piknik kad zatopli, paint & wine valjda ima u Splitu, šetnja u prirodi… Odite probat neku hranu koju oboje niste jeli. Skuhajte nešto, tipa pizza je dosta easy i couple friendly, mi volimo gledat serije skupa isto, odlazak u galeriju ili kazalište (puno zabavnije od kina, po mom mišljenju), baci oko na neke evente u gradu. Cure obično cijene sam čin planiranja više od mjesta di ih odvedeš", pokušala mu je predočiti jedna od sudionica rasprave kako funkcionira ženski mozak.

image
Duje Klarić/Cropix

"Iskreno, super dejt ideja bila bi šetnja i piknik, izlazak u kino ili jednostavno chillati u stanu uz film i da joj skuha večeru. Nije ništa wow, ali garantirani uspjeh", prisnažila je druga s prijedlogom koji jamči oduševljenje druge strane. A onda, čim malo više zatopli, mogu, predložili su neki, i na izlete, planinarenje, kampiranje, trajektom na neki otok... Ili neka jednostavno pronađu zajednički hobi. Možda odu na cijeli dan u wellness ili spa (“nije ti skupo”).

"Pineli i vino je dobra stvar za napit’ i nasmijat’ se ako je netko ogroman antitalent za crtanje hahah. Karting, escape room, neki dobar restoran sa egzotičnon spizon... Al’ budimo realni, ako znaš da imaš ludilo kemiju s nekin nije ni toliko bitno di ste jer će uvik bit dobro, pa makar bili na zidiću".

"Odvedi ju na palačinke. Ja sam svoju i oduševilo ju je, jer nije nikad bila na takvom dejtu", opisao je reakciju ljepše polovice jedan mladić, a onda se u priču uključila ‘starija’ komentatorica otkrivši kako je njoj i njezinu današnjem suprugu u vrijeme ljubovanja "malo za sriću tribalo". Zapravo, nula kuna ili, po novome, eura.

"Muž i ja smo često znali ić’ u ribe dok smo bili momak i cura, to nam je bija show. Lagana ćakulica, gledaš more, pariš se sam sebi tako sitan, a priroda tako moćna. A tek kad riba zagrize, baš thrill moment. Neman 80 godina, samo san starčić u glavi", veselo je zaključila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 10:20