StoryEditorOCM
Splitnaporan dan

Kakav ulov! Splitska policija zaustavila momka na motociklu, a kad su vidjeli registraciju - odmah su ga priveli!

Piše SPLIT SD
3. lipnja 2024. - 12:01

Policijski službenici su u petak, 31. svibnja oko 14:40 sati na području Splita zaustavili vozača motocikla za kojeg je utvrđeno da upravlja motociklom čija krađa je prijavljena dan ranije. Uhićen je i doveden u službene prostorije. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježje kaznenog djela Krađa radi čega će protiv njega biti podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu. 

Također, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 28-godišnji vozač upravljao mopedom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima bilo koje kategorije, kolnikom Tolstojeve ulice vozio u suprotnom smjeru, iako je ista vidno postavljenim znakovima označena kao jednosmjerna ulica, prilikom vožnje nije koristio zaštitnu kacigu, te na upit policijskog službenika isti ili nije imao kod sebe, ili nije htio dati na uvid osobnu iskaznicu.

Utvrđeno je, da je istome zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova  izdano rješenje o nemogućnosti ishodovanja vozačke dozvole u roku od dvije godine te postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja čak četiri teška prometna prekršaja  iz članka 216. stavka 2., iz članka 49. stavka 2., iz članka 114. stavka 1. i  iz članka 286. stavka 13. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te prekršaj iz čl. 16 Zakona o osobnoj iskaznici.

Uz optužni prijedlog je odveden na općinski prekršajni sud, te mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana. Policijski službenici su ga predali u Zatvor u Splitu.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 10:59