StoryEditorOCM
Splitodlične vijesti

Danas je poseban dan; za štićenike ‘Juraja Bonačija‘ preuređeno i opremljeno pet objekata, a dobili su i novi park...

Piše Split SD
25. lipnja 2024. - 15:19

Danas je uz prisustvo brojnih gostiju svečano otvoren Odjel za pružanje izvaninstitucionalnih usluga i senzorni park Centra za odgoj i obrazovanje "Juraj Bonači" iz Splita.

Novi Odjel i senzorni park dio su projekta "Korak bliže zajednici" u sklopu operativnog programa Konkurentnost i kohezija, koji je Centar pokrenuo s ciljem unapređenja infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije.

image
Privatni album

Ukupna vrijednost ovog projekta, koji obuhvaća rekonstrukciju i opremanje pet objekata u kojima će se pružati izvaninstitucijske usluge u Centru za odgoj i obrazovanje "Juraj Bonači", iznosi 1.716.583,71 eura, od čega izgradnja i opremanje senzornog parka, na lokaciji Centra u Ulici Brune Bušića 30, iznosi 81.243,75 eura te je omogućena donacijama PBZ grupe u iznosu od 51.250,00 eura i Splitsko-dalmatinske županije u iznosu od 30.000,00 eura. Događanje su svojim dolaskom podržali Ivan Vidiš, državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije.

image
Privatni album

- Kako bismo našim korisnicima i svim drugim osobama s invaliditetom omogućili dostojanstven i uključiv suživot u društvenoj zajednici, pokrenuli smo projekt "Korak bliže zajednici"– operativni program Konkurentnost i Kohezija te smo u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i partnerom Splitsko-dalmatinskom županijom preuredili i opremili pet objekata u kojima ćemo pružati izvaninstitucijske usluge.

Djeci s teškoćama u ranom razvoju treba posvetiti posebnu pažnju na području senzorne integracije, a dobro oblikovana dječja igrališta potiču razvoj svakog djeteta kroz direktnu i indirektnu povezanost između sedam dječjih osjetila (vestibularni, proprioceptivni, taktilni, olfaktorni, vizualni, auditivni, okusni).

image
Privatni album

Zahvaljujući našim partnerima i prijateljima - PBZ grupi i Splitsko-dalmatinskoj županiji, čije donacije su omogućile opremanje i izgradnju senzornog parka, zajedno smo došli do našeg krajnjeg cilja, na čemu im zahvaljujem u ime svih korisnika, roditelja i djelatnika našeg Centra. Sada se možemo pohvaliti kako imamo sveobuhvatnu uslugu za djecu najmlađe životne dobi i na ponos našoj Splitsko-dalmatinskoj županiji - istaknula je Snježana Čotić, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje "Juraj Bonači".

- Ispunjava me radošću i ponosom da smo danas dio ove svečanosti i da smo svojom donacijom mogli doprinijeti izgradnji i opremanju senzornog parka u Centru "Juraj Bonači". Ovu donaciju realizirali smo u sklopu našeg humanitarnog projekta "Čini dobro svaki dan", putem kojeg kontinuirano već 16 godinu zaredom pomažemo nacionalne projekte za dobrobit djece i mladih diljem Hrvatske, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu našom Visa karticom sa srcem po 10 centi, bez ikakvog dodatnog troška za korisnike ove kartice.

image
Privatni album

Na taj način do sada smo izdvojili oko 5 milijuna eura te uručili 89 donacija pedijatrijskim odjelima, dječjim bolnicama i domovima za djecu i mlade diljem Hrvatske.

Ovim donacijama obuhvatili smo sve naše županije, bili u svim većim mjestima, a po peti put smo i u Splitu. Nadam se da će novo senzorno igralište uljepšati malim korisnicima Centra njihovo slobodno vrijeme i igru te pomoći u njihovom razvoju - istaknula je Mirela Žuro, glavna menadžerica za odnose s klijentima u Privrednoj banci Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 15:20