StoryEditorOCM
SplitNISU DALI SUGLASNOST

Čelnik kotara Gripe nezadovoljan zbog odbijenice iz Grada: oni detaljno objasnili zašto neće dobiti novu dječju spravu

Piše A. P.
18. siječnja 2024. - 18:58

Na Facebook stranici Gradskog kotara Gripe na čijem je čelu Karlo Pilko objavljeno je da je Grad Split odbio dati suglasnost za postavljanje višenamjenske dječje sprave.

- Poštovani sugrađani, prošle godine na traženje GK Gripe, zbog opasnosti za djecu, sa platoa iznad DV Bosiljak uklonjena je derutna i opasna sprava "vlak" te smo kako smo i obećali, od Grada Splita zatražili suglasnost za postavljanje nove, multifunkcionalne, atestirane sprave na istom prostoru. Grad je odbio dati suglasnost - piše na Facebook stranici GK Gripe. 

Objavljeno je i objašnjenje Josipa Bauka, stručnog suradnika za komunalno održavanje, 

- Kako ste naveli u svom zahtjevu, na predmetnoj površini je dat nalog, između ostaloga i na Vaše traženje, za uklanjanje stare naprave, ne iz razloga što je ista bila neprikladna i derutna već jer je predmetna površina pitanje spora sa susjedima već više od 10-ak godina. 

Naime, čak i u jednom od naših ranijih razgovora ste izviješteni da je ova lokacija izbačena iz programa održavanja dječjih igrališta iz dva razloga. Prvi i osnovni je što je površina nepristupačna i ne može se vršiti zakonom propisano održavanje takvih sadržaja na terenu, a drugo je što na lokaciji već desetljećima traje "rat" među stanarima, pa jedni skupljaju peticiju za postavu naprava, a drugi za uklanjanje naprava. 

Naše kolege iz "Parkova i nasada", kad izlaze na teren za košnju i orezivanje stabala, u pravilu budu gađani smećem iz okolnih zgrada. Također smo imali niz prijava da je površina, upravo zato što nije dostupna svima po istim uvjetima, u kasnim večernjim satima okupljalište alkoholičara i narkomana. 

No, unatoč svemu navedenom, Vaš zahtjev nije moguće prihvatiti, jer ne postoji varijanta postave nečega na javnu površinu, a da to isti ne bude sadržaj u programima nadležnih službi. Trenutno ne postoji potreba za povećanjem ovih sadržaja na području GK Gripe, te za iste nisu osigurana sredstva u programima komunalnog održavanja. 

Ova površina se ni ne može nazvati površina javne namjene, jer nije dostupna svima pod istim uvjetima, kako to nalaže Zakon o komunalnom gospodarstvu, pa s te osnove također nismo u mogućnosti udovoljiti Vašem zahtjevu. Osim toga navodite da će postavljen naprave biti u svrhu korištenja polaznika DV Bosiljak, pa ako niste zadovoljni našim odgovorom, kontaktirajte nadležne iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti - odgovor je Josipa Bauka iz gradske uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 17:32