StoryEditorOCM
SplitGradsko vijeće

Bojan Ivošević: EU izbori pokazali su nešto zanimljivo, a to je da kad nema kandidata Ivice Puljka na listi...

Piše T. Ga.
10. lipnja 2024. - 16:21

Prije nastavka 30. sjednice Gradskog vijeća u ponedjeljak, splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević je u obraćanju medijima kazao da se dorađuje finalni materijal za donošenje GUP-a vezano uz sve što je od javnog interesa, društvene namjene, kao što su javne garaže, građevinska područja na Marjanu, zaštita Marjana, uređenje plaža Kaštelet, Kašjuni, Prva voda...

Na pitanje kako komentira rezultate izbora za EU parlament, Ivošević je kazao da su ti izbori imali malu izlaznost jer su birači bili manje motivirani, a da je drugi razlog što im je Europa možda mentalno daleko, da im nije blizu kao što su to Sabor ili Gradsko vijeće.

 – Treći razlog je možda i što dio glasača desnice nije izišao nakon što su doživjeli izdaju koalicijom s HDZ-om. Ovi izbori pokazuju nešto zanimljivo, a to je da kad nema kandidata Ivice Puljka na listi, da HDZ u Splitu dobiva – kazao je Ivošević, a zatim komentirao napad na prometnog radara na području Stobreča.

 – Nema ništa normalno u tome što se dogodilo. Osoba prema kojoj se nije postupalo iz čista mira se zaustavila i napala prometnog radara. Ono što pozdravljam jest ekspresna reakcija policije i Državnog odvjetništva i sada je ta osoba u istražnom zatvoru – kazao je Ivošević i dodao da bi se tako uvijek trebalo postupati u takvim slučajevima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 07:35