StoryEditorOCM
Otociizlijetanje na braču

Supetarski vatrogasci izvukli vozačicu iz ‘zgužvanog‘ automobila: jedna neobična okolnost ubrzala je spasilačku akciju

Piše Marko Didić
31. listopada 2023. - 13:26

Na bračkoj prometnici Pučića-Postira kod uvale Trstena jutros oko šest sati dogodila se prometna nesreća u kojoj na sreću nije bilo teže ozlijeđenih.

Iz splitske policije nam govore da očevid još nije gotov, ali da je vozačica Fiata zatražila liječničku pomoć, ali je zadržana na Braču i nije prebačena u Split. Žena je najvjerojatnije izgubila kontrolu nad vozilom jer je taj dio ceste često mokar, zbog blizine mora i isparavanja, a vjerojatno i današnje kiše. Ona je preko branika sletjela s ceste nekoliko metara dalje. Zahvaljujući vatrogascima iz DVD-a Supetar koji su se odmah pojavili sa tri vatrogasna vozila i pet vatrogasaca, žena je ubrzo izvučena iz automobila.

Kako nam je napisao u e-mail poruci Jakov Zlatar pomoćnik zapovjednika DVD-a riječ je bila o vrlo zahtjevnoj tehničkoj intervenciji..

"Osobni automobil bio je na krovu, volan sa kontrolnom pločom od siline udara bio je nabijen do njegova poda, a kroz cijelu unutrašnjost vozila prošla je i velika grana stabla na kojoj se isti nakon izlijetanja sa prometnice zaustavio.

Jedina putnica u njemu, vozačica koja je upravljala automobilom, osim što je bila zaglavljena u zgužvanom limu za divno čudo nije bila ozbiljnije ozlijeđena i čim smo oslobodili zgnječena vrata bez problema smo je izvadili i predali timu HMP Brač na daljnju obradu.

image

Prizor s mjesta nesreće

DVD Supetar

Sreća u nesreći u prevrtanju automobila sve su se osobne stvari vozačice rasule po putanji njegova izlijetanja i njegovoj unutrašnjosti osim mobitela koji joj je nekim čudom ostao na dohvat ruke i uz pomoć kojega je uspjela nazvati supetarske vatrogasce koji su joj odmah pohitali u pomoć"

Ovu akciju vatrogasaca je vodio zapovjednik DVD-a Supetar Nikola Martinić-Dragan, a intervencija je trajala od dojave u 6,29 a završila je u 7,57 sati.

Vatrogasci su uputili upozorenje vozačima i zatražili od njih da, s obzirom na vremenske neprilike, posvete pažnju uvjetima na cesti i prilagode način vožnje. "Podsjećamo naše sugrađane kako je DHMZ jutros objavio narančasto upozorenje za sve obalne regije. Budite na oprezu zbog mjestimice olujnog vjetra te lokalno obilne kiše i jačih grmljavinskih pljuskova. S prolaskom fronte osobito u sjevernim krajevima povećana vjerojatnost za naglo okretanje vjetra s južnih smjerova na sjeverozapadni te udara većih od 70 km/h!", objavio je DVD Supetar koji je inače vrlo aktivno vatrogasno društvo, a njihova brzina i učinkovitost jei jutros,kao i uvijek bila za svaku pohvalu.

DVD Supetar postoji od 1951 godine, trenutno ima 50 operativnih članova koji prolaze obuku,zdravstvene preglede i izlaze na intervencije dok cijeli DVD Supetar (mladež, veterani, žene) ima oko 150 članova.

Pohvale svima!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 22:55