StoryEditorOCM
OtociRIKARDO NOVAK

Gradonačelnik Hvara komentirao brutalno nasilje u restoranu: ‘Sazvao sam hitne sastanke, za ovo nema opravdanja!‘

Piše Split SD
29. srpnja 2024. - 13:47

Gradonačelnik Grada Hvara Rikardo Novak nakon nezapamćenog incidenta koji je potresa otok, oglasio se na Facebooku o napadu na kuhara Dinka Petričevića Miju i Ivana Gospodnetića, vlasnika  restorana "Gariful". Podsjetimo, Hvarani su sinoćnim prosvjedom jasno poručili napadaču Josipu Ćurković Ćosu, suvlasniku "Carpe diema" da je napoželjan u njihovom gradu.

Pretučeni vlasnik hvarskog restorana nakon velikog prosvjeda uputio sugrađanima emotivnu poruku: ‘Dvaput san plaka...‘

- Zgrožen nedopustivim scenama u ugostiteljskom objektu Gariful, najoštrije osuđujem nasilje kao način rješavanja sukoba. Takvom ponašanju u našem gradu ne smije biti mjesta. Potpuno razumijem i podržavam potrebu građana Hvara da izraze podršku napadnutom sugrađaninu i ponosan sam jer su sinoć zadržali dostojanstvo i mirnim prosvjedom jasno dali do znanja što misle o takvom ponašanju - istaknuo je Novak, te nastavio:

"Nasilje ne može i ne smije biti način izražavanja mišljenja u civiliziranoj sredini. Grad koji je bio pionir organiziranog turizma u Europi, grad u kojem su kultura, gostoprimstvo i dostojanstvo stoljećima neodvojiv dio identiteta i kao takav prepoznat diljem svijeta, ne smije sebi dopustiti ovakve scene i za njih nema opravdanja.

Vjerujem da će sve nadležne institucije promptno i bez zadrške reagirati na ove nemile događaje.

Još jednom ističem nužnost poštivanja zakona i gradskih odluka od strane svakog pojedinca, građanina i poduzetnika, jer je to temelj uređene zajednice i osnova za jednaka prava na život i rad svakog od nas.

Zbog nemilog događaja sazvao sam sastanke s nadležnim službama, kao i predstavnicima Gradskog vijeća Grada Hvara. Sigurnost stanovnika i posjetitelja Hvara do sad je uvijek bila na visokoj razini bez obzira na sve izazove s kojima se kao svjetska turistička destinacija susrećemo i učinit ćemo sve da tako i ostane."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 00:13