StoryEditorOCM
ObalaLOPOVI NA SVE STRANE

Mnogi još ne znaju koji se bankovni podaci nikome ne smiju dati. Policija opisala kako su Kaštelani ostali bez 4000€

Piše županija sd
16. listopada 2024. - 13:41

Policijska postaja Kaštela zaprimila je dvije prijave o slučajevima računalne prijevare.

- U oba slučaja, osobe su putem telefonskog razgovora dali podatke o svojim bankovnim računima, nakon čega su prevareni. U prvom slučaju, osoba je u razgovoru vezanom za kupovinu dionica podijelila svoje bankovne podatke, te je nakon toga s računa skinuto iznos od oko 230 eura.

U drugom slučaju, osoba je u razgovoru o kupoprodaji kriptovaluta također dala svoje bankovne podatke, a s računa joj je skinuto 3500 eura. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje - izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske. 

Iz policije savjetuju građavnima da posjete stranice Web heroj - Ulovimo lika s weba koji tvoje € vreba i saznajju kako i na koji način se zaštititi.

Također, CARNET-ov Nacionalni CERT u rad je pustio novi servis CERT iffy koji korisnicima, prije ili prilikom online kupovine, omogućuje provjeru ima li internetska trgovina obilježja lažnog weba. Korištenje servisa je jednostavno, a sve što korisnici trebaju napraviti kako bi provjerili internetsku trgovinu je da na stranici https://iffy.cert.hr upišu ili zalijepe URL adresu trgovine koju žele provjeriti te pritisnuti gumb za provjeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. listopad 2024 13:42