StoryEditorOCM
Slanobravo, valentina

Osvježavajući cheesecake po receptu splitske profesorice baš je idealan za ljetni vikend. Sastoji se od čak dvije kreme!

Piše Spiza SD
12. kolovoza 2023. - 19:47

Osvježavajuća torta s kremom od sira protkanom delikatnim aromama limete jedna je od najboljih slatkih ideja za ljeto koju smo vidjeli ove godine. Pronašli smo je na Instagramu Valentine Jurin, splitske profesorice klavira, inače rođene Šibenke koju na društvenim mrežama prate tisuće ljudi.

Kako je navela uz objavu na svom profilu valentina.jurin ovu lijepu tortu napravila ju je prijatelju za rođendan, a pratitelji nisu mogli suspregnuti oduševljenje. Oduševila je i nas pa smo Valentinu zamolili za recept. I evo ga. Uživajte!

Cheesecake s limetom

Sastojci:

500 gr krem sira 
200 g digestive keksa
120 gr maslaca
6 žlica kristal šećera
5 žlica kokosovog šećera
2 kisela vrhnja
2 jaja
2 vanilin šećera
1 limeta

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 250°C. Kalup za tortu promjera 26cm obložite papirom za pečenje i po njemu pospite 2 žlice kokosovog šećera.

Kekseu sameljite i izmiješajte s otopljenim maslacem i 3 žlice kokosovog šećera. Utisnite smjesu u kalup za pečenje i pecite 4 minute.

Za kremu izmiksajte krem sir, sok 1 limete, jaja, 3 žlice običnog šećera i 1 vanilin šećer. Pečene kekse nakon 4 minute izvadite van i smanjite pećnicu na 170°C. Žutu kremu prelijte odmah preko podloge od keksa i vratite sve u pećnicu na 20 minuta.

Za bijelu kremu izmiksajte 2 vrhnja, 3 žlice običnog šećera i 1 vanilin šećer. Izlijte je preko žute kreme i ostavit tortu u ugašenoj pećnici još 5 minuta. Izvadite iz pećnice, ohladite i pospremite u hladnjak preko noći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 07:48