StoryEditorOCM
Savjetipogledajte...

Najbolji način za usitniti češnjak: zaboravite pomagala i naprave, ovako je sve brzo i lako, a neće vam ni zagorjeti

Piše Spiza SD
17. rujna 2023. - 08:10

Čubate li i vi u nekoj ladici ili ormariću prešu za češnjak koju gotovo nikad ne koristite? Sasvim je jasno i zašto: živa ju je muka čistiti pa to što vam je malo ubrzala usitnjavanje češnjaka i poštedjela vas uklanjanja njegova mirisa s ruku nisu dovoljni razlozi da je počnete svakodnevno koristiti. Pa čime se onda uspješno poslužiti kad vam treba nasjeckati češnjak?

image
Shutterstock

Pitate li kuhare: nožem. To je, pored kuhinjske daske, sve što vam treba. Zaboravite naprave i pomagala, svi ti gadgeti pretvaraju češnjak u kašu koja gotovo neizostavno zagori. Držite se ručnog sjeckanja i rezultat će biti najbolji.

Što se tiče tehnike, možete se poslužiti klasičnim sjeckanjem na sitne kockice, a češnjak, da vam ne bi bježao po dasci možete također i najprije spljoštiti uz pomoć plohe noža za sjeckanje. Pogledajte kako to radi profesionalac.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 19:19