StoryEditorOCM
Slatkokoja bomba...

Torta ‘Čarobnica‘ čarobno je ukusna: imamo odličan recept prave majstorice za slatko, isprobajte ga odmah, nećete falit‘!

Piše T. S. M.
11. travnja 2024. - 20:45

Treba li vam dobar recept za tortu koja će sve oduševiti, ne morate tražiti dalje: imamo recept za čaroban desert pun najfinijih sastojaka od kakvih su se nekoć raditi svi kolači za posebne prilike. Dobili smo ga od prave majstorice za slatko, Ankice Madunić koju pratimo na Instagramu Ankica torte i kolači.

O Ankici smo vam već pisali (podsjetite se ovdje) pa nam je otkrila kako se posvetila ovoj slatkoj zadaći te nam je otkrila nekoliko svojih najboljih recepata, uključujući i ovaj za tortu koja je toliko dobra da s pravom nosi naziv torta čarobnica.

Poželite li napraviti desert tako čarobno dobar da će se o njemu još dugo pričali, samo pratite Ankičin recept...

image
Ankica Madunić

Torta ‘Čarobnica‘

Sastojci:

Kore (sastojci za jednu):

3 bjelanjka
 60 g šećera
 70 g oraha
 pola žlice brašna

Krema:

1 l mlijeka
 9 žumanjaka
 12 žlica šećera
 1 vanilin šećer
 9 žlica gustina
 120 g maslaca
 70 g mljevenog Plazma keksa
1 mala čajna žlica muškatnog oraščića ili cimeta
1 vrećica šlag kreme vanilija
100 g rastopljene bijele čokolade

Dodatno:

2 dl slatkog vrhnja
1 šlag krema karamela
3 žlice Nutelle

Priprema:

Umutite bjelanjke sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte orahe i brašno te lagano špatulom izmiješajte. Premacite smjesu u kalup promjera 28 centimetara pa pecite 10 minuta na na 180° Celzija. Ponovite još tri puta (trebaju vam četiri kore).

Za kremu skuhajte mlijeko, žumanjke, šećer, vanilin šećer i gustin. U ohlađenu smjesu dodajte izmiksani maslac i 1 šlag kremu vanilija (samo ubacite i dobro izmiksajte kremu). Odvojiti 1/3 kreme i u nju dodajte mljevene kekse i muškatni oraščić, a u ostatak kreme dodajte otopljenu bijelu čokoladu.

Sastavite tortu po ovoj formuli: kora-vanilin krema s bijelom čokoladom -1 dl. umućenog slatkog vrhnja koji ste odvojili od 2 dl.-kora- krema s keksom - 1dl.slatkog vrhnja u kojeg ste dodali 3 žlice Nutelle-kora-ostatak kreme od bijele čokolade-šlag krema od karamele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:17