StoryEditorOCM
SlanoJEDNOSTAVNO

Salata od kupusa kao glavno jelo? Kad se napravi na ovakav način, nije samo jako ukusna nego i poprilično zasitna

Piše T.S.M.
1. prosinca 2023. - 16:00

Ponekad nam se jdnostavno ne da kuhati, a nekad za to nemamo ni vremena. Da ne biste prečesto pribjegavali hrani iz dostave, zgodno je u hladnjaku imati glavicu kupusa, jer jako dugo može stajati, a s njom se mogu napraviti jako dobre, ukusne i zasitne zimske salate. Trebat će vam samo još par sastojaka, a kako su i ti poprilično dugog vijeka, kupite ih sada i uživajte barem nekoliko tjedana, kad god vam zatreba brzinski, a zasitan i ukusan obrok.

Ovo je jedan od prijedloga, a vi ga nadopunite sukladno svom ukusu i stanju u smočnici. Dio pripremnih radova, poput ribanja kupusa i kuhanja jaja možete odraditi i dan-dva unaprijed, a i gotova salata će se lijepo držati u hladnjaku do tri dana.

Bogata salata od kupusa

Sastojci:

500 g svježeg kupusa
150 g sira po izboru
50 g šunke
2 jaja
1 mladi luk
1 žlica kiselog vrhnja ili jogurta
1 žlica majoneze
1 žličica senfa
1 žličica suhog začinskog bilja
tostirane sjemenke lana, suncokreta i sezama
sol, papar

Priprema:

Naribajte i posolite kupus, a jaja stavite kuhati. U međuvremenu nasjeckajte sir, šunku i mladi luk te tostirajte sjemeke.

Kiselo vrhnje, majonezu (količinu joj možete smanjiti, ali u tom slučaju dodajte malo maslinovog ulja) i senf pomiješajte u umak.

Kupus stisnite i ocijedite od tekućine, jaja oljuštite i usitnite pa pomiješajte sve sastojke. Po želji žumanjke možete naribati i dodati umaku, tako će biti još bogatiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:45