Salata od krumpira je omiljen prilog uz brojna mesna i riblja jela, osobito kad su pripremljeni na roštilju ili grilu. Volimo je i zbog toga što može prenoćiti u hladnjaku pa nam biti pri ruci i sutradan, kako bi upotpunila obrok od neke jednostavne namirnice, primjerice malo suhog mesa i kobasica, limenke sardina ili omleta - poslužite li ih uz porciju dobre krumpir salata, eto vam ukusnog i zasitnog obroka bez puno muke.
Može li salata od krumpira koju inače pripremate biti još bolja? Može! Samo je napravite po ovom receptu jer sadrži sastojke koji je čine još ukusnijom.
Kremasta salata od krumpira
Sastojci
500 g krumpira
2 žlice kiselog vrhnja ili jogurta
1 žlica senfa
1 žlica octa
2 žličice maslinovog ulja
1 žličica meda
mladi luk
sol, papar
Priprema:
Krumpir skuhajte u kori, ogulite i narežite na ploške. Mladi luk narežite na kolutiće.
Pomiješajte vrhnje ili jogurt, senf, ocat, ulje i med.
Krumpire stavite u zdjelu, dodajte im so, papar i polovicu količine mladog luka pa ih prelijte smjesom od vrhnja odnosno jogurta i dobro promiješajte. Pospite preostalim mladim lukom i poslužite odmah kao toplu salatu ili prethodno ohladite u hladnjaku. Ono što vam preostane pohranite u hladnjaku i potrošite kroz dva dana.