StoryEditorOCM
ReceptiPOKUŠAJTE OVAKO

Pohana piletina s upola manje kalorija? Moguće je! Evo kako se priprema i što je ključno za uspjeh

Piše T. S. M.
11. travnja 2024. - 13:09

Pohana piletina mnogima je visoko na ljestvici omiljenih jela, ali, jao, tako je kalorična... Najveći krivac za problematičnu kalorijsku vrijednost ovog jela je ulje, jer samo jedna žlica ulja sadrži čak 120 kalorija. To vam je kao dobar griz brownie kolačića. Može li se omiljena pohana piletina učiniti laganijom? Može. Samo je ne smijete pržiti na ulju.

Ni maslac, odnosno mast nisu rješenje, jer maslac ima samo dvadesetak kalorija manje po žlici, a mast... hm, bolje da vam ni ne spominjemo koliko ona ima kalorija, zamantat će vam se.

Rješenje je promjena metode pripreme - umjesto u tavi, ovu ćete piletinu pripremiti u pećnici. Imate će upola manje kalorija. Bar.

Nemojte nam sad reći da ne volite pohanu piletinu iz pećnice. Na to bismo vam odgovorili samo: onda ne znate kako je pripremiti. Nudimo vam jednostavan recept koji jamči odličan okus, a tajna je u dobro začinjenom premazu i visokoj temperaturi pečenja.

Pohana piletina iz pećnice

Sastojci:

800 g piletine
100 g krušnih mrvica
4 žlice maslinovog ulja
1 žlica meda
1 žlica mljevene paprike
1 žlica soka od limuna
1 žličica senfa
1/2 žličice origana
sol, papar

Priprema:

Pomiješajte sol, papar, origano i papriku.

Dodajte maslinovo dvije žlice ulja, limunov sok, med i senf pa smjesom dobro natrljajte piletinu pa je zatim uvaljajte u krušne mrvice.

Posložite piletinu na lim za pečenje, pokapajte je ostatkom ulja i stavite je peći na 200 stupnjeva oko 30 minuta. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:33