StoryEditorOCM
Slanobrzo i lako

Pizza gotova za manje od po‘ ure: ne treba se dizati, a ukusna je poput klasične. Dobili smo recept, evo u čemu je tajna

Piše Spiza SD
7. siječnja 2024. - 18:38

Hvata vas želja za dobrom domaćom pizzom, ali nikako vam se ne da gnajviti s tijestom koje zahtijeva dugotrajno miješanje i dizanje? Imamo rješenje, a dobili smo ga od simpatične Zadranke s Instagram profila Zalogajcic_hr.

Njena pizza, kako možete vidjeti na priloženoj fotografiji, izgleda baš poput klasične, samo što, za razliku od takve, može biti gotova za manje od pola sata.

Tajna je u tome što se za dizanje tijesta ne koristi kvasac, nego prašak za pecivo, a kako su među sastojcima mineralna voda i jogurt, to znači da će tijesto biti jako mekano, pahuljasto i ukusno.

image
Zalogajcic hr

Možda ste se već zapitali može li se tijesto s praškom za pecivo koristiti za pizzu - evo vam odgovor...

Pizza bez kvasca

Sastojci:

300 g glatkog brašna
1 vrećica praška za pecivo 
1/2 žličice soli
2 žlice ulja (maslinovog)
1 čašica jogurta
125 ml mineralne vode

Priprema:

Sve sastojke pomiješajte i umijesite glatko tijesto. Tijesto je dosta mekano, ali pokušajte mu ne dodavati previše brašna, samo koliko je potrebno da se ne lijepi jako za radnu plohu. Odmah ga možete oblikovati.

Lakše ga je oblikovati i valjati ako ga premažete s još malo ulja.

Nakon što stavite nadjev po želji, pizzu pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 15 minuta. Poslužite odmah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 19:32