StoryEditorOCM
Receptizdravo i ukusno

Njemačka salata od kiselog kupusa još je ukusnija od klasične, a zahvaljujući malom dodatku lakše je probavljiva

Piše Spiza SD
13. studenog 2023. - 15:56

Mnogi tvrde kako je kiseli kupus najzdraviji kad se jede sirov, jer je vitamin C, kojim inače obiluje, osjetljiv na termičku obradu. Sigurni smo da ćete tijekom hladnih mjeseci unatoč tom upozorenju uživati u sarmi, arambašima, joti i podvarku, ali kako biste ipak tu i tamo konzumirali malo sirovog, sjetite se što ćešće pripremiti salatu od kiselog kupusa.

Lakše ne može biti, trebate ga samo malo isprati ako vam nije drago kad je jako kiseo te ga začiniti solju i uljem. Poželji možete dodati malo sjeckanog češnjaka i papra, ali nije nužno. No ako želite nešto još bolje, isprobat ćete recept za pravu njemačku salatu od kiselog kupusa. Evo kako se priprema...

Njemačka salata od kiselog kupusa

Sastojci:

350 g kiselog kupusa
50 g šećera
50 ml maslinovog ili bučinog ulja
1 crvena paprika
1 mrkva krupno naribana
1 stabljika celera
½ luka, narezanog na kockice
prstohvat kima
sol, papar

Priprema:

Ocijedite kiseli kupus, odvojite oko 100 ml tekućine i sačuvajte je.

Ocijeđeni kupus stavite u zdjelu, dodajte mu šećer i pustite da odstoji oko 15 minuta. Sačuvanu tekućinu pomiješajte s uljem i dodajte kupusu.

Dodajte krupno naribanu mrkvu, papriku narezanu na kockice i lisnato narezan luk. Začinite kimom, za bolju probavljivost, te svježe mljevenim paprom i solju.

Po mogućnosti ostavite salatu da odstoji u hladnjaku nekoliko sati prije posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 17:08