StoryEditorOCM
Slanopuna arome i okusa

Evo zašto je libanonska kupus salata nema premca: tajna savršene sočnosti krije se u začinima koje ne biste očekivali

Piše SD SPIZA
7. siječnja 2024. - 08:10

Nekad su sve ono što nam treba - jednostavni sastojci koji čine spektakularne kombinacije... A upravo takva je libanonska salata, koju ako još niste, apsolutno morate isprobati!

Za ovu osvježavajuću poslasticu kombiniraju se hrskavi kupus, svježe začinsko bilje, limun, češnjak i mladi luk prožeti neodoljivim aromama mente, peršina i kopra te neizostavnim limunom i maslinovim uljem.

Zbog posebnog mixa aromatičnih začina, salata dobiva posebnu notu sočnosti. Ukusna je, fina, jednostavna i brzo gotova, a možete je čuvati na hladnome i do 2-3 dana.

Idealna je kao prilog uz roštilj i druga mesna jela, a odlična stvar je što je možete prilagoditi i dodavati sezonske namirnica poput, cherry rajčica, svježih krastavaca ili rotkvica - sve će odlično fukcionirati. Evo našeg recepta...

Salata Mulfouf

Sastojci:

450 g nasjeckanog kupusa
1/2 žličice soli i papra
2–3 mladog luka, narezanog na ploške
1-2 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog
1/2–1 šalice nasjeckanog peršina
1/4 šalice svježe metvice, nasjeckane
1/4 šalice svježeg kopra, nasjeckanog
3 žlice maslinovog ulja
3 žlice soka od limuna
1/2 žličice šećera

Priprema:

Tanko nasjeckajte kupus i stavite ga u veliku zdjelu pa posolite. Dodajte mladi luk, češnjak, začinsko bilje i sve promiješajte.

Ulijte maslinovo ulje, limunov sok i šećer pa još jednom sve dobro promiješajte. Kušajte i prilagodite okuse po svom ukusu. Pustite salatu da odstoji 10-15 minuta nakon začinjavanja da se okusi malo stope, a zatim ponovno kušajte i po potrebi još začinite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:18