StoryEditorOCM
Receptiideja za ručak

Brujet moćan i ukusan za polizat‘ prste: kao stvoren je za zimu, glavni sastojak je iznenađenje, a tajna uspjeha u ovome

Piše T.S.M.
12. siječnja 2024. - 13:10

Ne znamo kao je kod vas, ali mi se s vremena na vrijeme nađemo u dilemi: pojesti nešto "morsko" ili zasititi "zimsku" glad nekim kripnim, kontinentalnim jelom. Srećom, postoje "morska" jela koja su dovoljno kripna da bi nas i zimi mogla dobro zagrijati i nahraniti, a jedno od takvih je i ovo za koje recept slijedi u nastavku.

Možda nikad niste razmišljali o brujetu kao jelu koje bi moglo ući u takvu kategoriju, ali to je samo zbog toga što se niste sjetili da se fenomenalan brujet može napraviti i od - morskog psa. Evo vam recept za jedan odličan brujet od "pasa", a tajna uspjeha ovog jela je u tome što se riba najprije naglo zapeče na maslinovom ulju.

Brujet od morskog psa

Sastojci:

750 g očišćenog morskog psa
400 g krumpira
150 g luka
100 g rajčica
100 ml bijelog vina
3 režnja češnjaka
sjeckani peršin
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema:

Očišćenog morskog psa narežite na fete, svaku posolite pa ih naglo zapecite na tavi na vrelom ulju.

U drugu, dublju posudu posložite krumpir narezan na ploške, usitnjeni luk i rajčicu pa na to posložite ribu. Pospite nasjeckanim peršinom i češnjakom, dodajte vino i dolijte vode koliko je potrebno da svi sastojci budu pokriveni.

Posolite, poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena ili malo duže, a pred kraj provjerite treba li još soli i dodajte papar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 22:47