StoryEditorOCM
Preporukegurmanska oaza

Ovdje se jede najslasnija janjetina, i to ne samo s ražnja! A gazda posebno hvali ‘jelo kuće‘: ‘Ja je najvolin ovako...‘

Piše Lenka Gospodnetić
11. travnja 2024. - 11:00

Na spomen janjetine, prvo što nam pada na pamet je ona ispečena na ražnju. "Coketići" s hrskavom, slankastom koricom ispod koje se krije slast mlade ovčje nejači koja jedva da je stigla okusiti materinu sisu. Biološka budućnost takve janjadi – namijenjene klanju u više prehrambene ciljeve – skončana je točno onako kako je bilo i zamišljeno: na oltaru mesojeda koji je može platiti.

A kad je o cijeni riječ, ona se penje od pedesetak eura naviše. Mi smo je pak našli za – u tom kontekstu povoljnih – 45 eura po kilu "pečenoga", što trenutno konkurira za najjeftiniju pečenu janjetinu u Dalmaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:34