StoryEditorOCM
Šibenikspuštena rampa

Poljana opet nije izdržala! Zbog velike količine kiše, podzemna garaža pretvorena u bazen

Piše K. G.
12. lipnja 2024. - 13:17

Poljana opet nije izdržala! Ili, podzemna garaža na središnjem šibenskom gradskom trgu opet je poplavila i pretvorila se u bazen.

Naime, pljusak koji je jutros nešto prije osam sati pogodio Šibenik i trajao oko pola sata opet je uzrokovao velike probleme u garaži na Poljani.

image

Radnici Gradskog parkinga ‘pajaju‘ vodu iz garaže na Poljani

Marko Podrug

Budući da se se na donjim etažama stvorile lokve, garaža je zatvorena i nije u funkciji već nekoliko sati. Oko 13 sati je još uvijek bila van funkcije...

I nije ovo prvi put da je garaža pretvorena u bazen. Dogodilo se to nekoliko puta, vrlo brzo nakon njezinog svečanog otvaranja. Međutim, pripisivalo se to tada dječjim bolestima i problemima s okolnim ulicama iz koje se na ulaz na Poljanu kao u ljevak slijevaju oborinske vode.

image

Lokve u podzemnoj garaži na Poljani

Marko Podrug

U međuvremenu, sanirane su i okolne ulice, poput one Petra Grubišića i Miminca. Ali, problemi nisu riješeni..

Evo što je u svemu kazao Goran Bulat, direktor Gradskog parkinga koji upravlja garažom na Poljani:

- Iskreno, bilo je i prije velikih kiša, ali ovo nam se nije događalo. Očito, bila je ovo prevelika i preintenzivna kiša koja je pala u kratko vrijeme i šahtovi su se začepili te nisu mogli primiti svu količinu oborinskih voda. Moram priznati da nas je ovaj događaj iznenadio. Ipak, naši djelatnici su brzo reagirali, podigli branu na ulazu u Poljanu i tako spriječili i možda znatno veću štetu- zaključio je Bulat.

image

Podzemna garaža na Poljani opet pretvorena u bazen

Marko Podrug
12. lipanj 2024 13:26