StoryEditorOCM
Nogometjoš bez bijelog dima

Šef omladinskog pogona preuzima kormilo Šibenika? Još jedna legenda vraća se na Šubićevac

Piše Krešimir Gulin
12. listopada 2024. - 17:47

Još uvijek nema bijelog dima sa Šubićevca. Ili, uprava Šibenika još uvijek nije imenovala nasljednika Marija Carevića. U protekla tri dana otkako je obznanjen odlazak Carevića s mjesta trenera Šibenika, nekoliko imena prostrujalo je eterom kao favoriti za klupu Narančastih.

Navodno, prvi pick uprave kluba bio je Splićanin Toni Golem, ali je u međuvremenu otpao iz kombinacija. Iz različitih razloga, sve dalje od kormila Šibenika su i Jerko Leko i Tomislav Stipić, koji su se također spominjali kao kandidati za Carevićevog nasljednika.

image

 Toni Golem bio je prvi favorit

Damir Krajač/Cropix

No, kako vrijeme odmiče tako sve bolje kotiraju dionice Marka Kartela (43), aktualnog šefa Škole nogometa na Šubićevcu. Uostalom, Kartelo je vodio sve treninge otkako je otišao Carević, ali i subotnju prijateljsku utakmicu koju je Šibenik igrao u Posušju.

Iz perspektive poprilično šparnih vlasnika Šibenika, Kartelo bi bio privlačno rješenje jer je već zaposlenik kluba. Nadalje, takvim potezom kupili bi simpatije navijača jer bi na klupu Narančastih konačno sjeo ‘domaći‘ čovjek.

Podsjetimo, Kartelo je već imao jednu trenersku epizodu na Šubićevcu. Bilo je to početkom 2022. godine u turbulentno vrijeme vladavine obitelji Jurić u Šibeniku.

Kartelo je na klupu sjeo nakon ekspresne smjene Ferde Milina. Međutim, ni Kartelo nije dugo trajao. Otkaz je dobio u bizarnim i nikad do kraka razjašnjenim okolnosti.

Bilo je to uoči gostovanja Šibenika kod Dinama u Maksimiru. Kartelo je održao press konferenciju na kojoj je najavio utakmicu, a onda je praktički prije nego što se sjelo u autobus smijenjen! Navodno, zbgo toga što je odbio poslušnost predsjednici Marini Jurić koja je zahtijevala da suspendira Stipu Bačelića- Grgića i Antonija Jakoliša.

Prema neslužbenim informacijama, Kartelo bi mogao biti i službeno potvrđen kao trener Šibenika u ponedjeljak.

image

 Armando Marenzi

Nikola Vilić/Cropix

Inače, u kuloarima se šuška kako bi se u matični klub mogao vratiti Armando Marenzi (58). Njega se s punim pravom može nazvati legendom Šibenika jer je u tri navrata odigrao oko 200 utakmica u narančastom dresu.

Marenzi je u trenerskoj karijeri samostalno vodio niz klubova poput Splita, Primorca iz Biograda, Zmaja iz Makarske, ali i Zmaja iz Blata na Korčuli kao i ugaslu Krku iz Lozovca. Dobar dio njegovog trenerskog rada vezan je uz splitski Hajduk, gdje je vodio mlađe kategorije, ali bio i pomoćnik Hariju Vukasu.

U zadnje vrijeme, Marenzi je radio kao asistent Tomislavu Ivkoviću u sarajevskom Željezničaru te Borcu iz Banja Luke.

Zanimljivo, Marenzi nikada nije dobio priliku da se iskuša kao trener u Šibeniku i blago je reći da bi ta nepravda konačno mogla biti ispravljena.

Koju ulogu na Šubićevcu će preuzeti Marenzi još uvijek nije poznato. Moguće je da bude pomoćnik novom treneru, iako se spominje kako bi Kartelo u svom stručnom stožeru volio vidjeti i Marina Oršulića s kojim je surađivao u Croatiji iz Zmijavaca.

12. listopad 2024 17:59