StoryEditorOCM
TV&RealityNEDJELJOM U 2

Ovotjedni gost Aleksandra Stankovića smatra da bi djeca tek u 4. razredu osnovne škole trebala dobiti mobitele

Piše SCENA SD
5. travnja 2024. - 09:00

Tema emisije "Nedjeljom u 2" je odgoj djece. Gost liječnik interne medicine i neurofiziolog dr. Ranko Rajović otkrit će nam zašto misli da bi djeca tek u 4. razredu osnovne škole trebala dobiti mobitele te zašto upućuje roditelje da su igre u prirodi, kretanje, skakanje i padanje među najvažnijim stvarima u odgoju djeteta. Raste li nasilje među djecom, ili smo zbog bržeg protoka informacija više upoznati s takvim incidentima, neka su od pitanja emisije.

"Nije čudno što su sve češći slučajevi nasilja među djecom. U virtualnom svijetu na najbrutalnije načine ubijaju jedni druge i ne mogu razviti empatiju prema okolini. Empatija je najvažnija i ona nas razlikuje od kompjutera. Nije u tehnologiji najveći problem, ali, ograničite djeci mobitele i omogućite im da se igraju u prirodi, vrte, skaču, padaju jer to je najbolje za razvoj motoričkih i kognitivnih sposobnosti. Najveća odgovornost za razvoj djeteta i dalje leži na roditeljima", tvrdi dr. Ranko Rajović.

Nakon objave informacije na društvenim mrežama showa o gostovanju dr. Rajovića pratitelji su postavili mnogobrojna pitanja o odgoju djece s nadom da će im doktor odgovoriti na njih u showu Aleksandra Stankovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. travanj 2024 10:18