StoryEditorOCM
TV&RealityTiago Coutinho

Ovaj Brazilac stiže u Brak na prvu: ‘U Europu me doveo nogomet, a Hrvatice su sjajne žene!‘

Piše Scena SD
27. siječnja 2024. - 09:00

Tiago Coutinho Nunes gotovo je šest godina u Hrvatskoj, radi u logistici u službi za korisnike u Zagrebu, sviđa mu se život koji je stvorio ovdje, a još mu samo nedostaje osoba s kojom bi sve to dijelio jer nikada nije bio istinski zaljubljen…

„U Europu sam prvo došao u Njemačku zbog nogometa, ali kako stvari nisu išle kako sam planirao, tražio sam susjednu zemlju, gdje bih mogao legalno ostati. Došao sam u Hrvatsku i počeo raditi u hostelu. Nakon toga imao sam mnogo drugih poslova (nogometni trener za djecu, instruktor za aerobik u vodi, animator, konobar u restoranima…), i još uvijek se prilagođavam kulturi ovdje, ali pozitivno je što ste puno srdačniji od ostalih zemalja“, iskren je Tiago.

„Naravno da je bilo izazovno kad sam tek stigao, ali dobro sam se osjećao zbog nogometnog okruženja, posebno tijekom Svjetskog prvenstva 2018. godine. Rekao bih da nogomet i sport općenito ruše mnoge kulturne barijere i povezuju ljude. Budući da sam bio više uključen u nogomet u svojim počecima ovdje (Zagrebačka županijska liga, treniranje djece na obali i ovdje u Zagrebu), činilo se da nije bilo puno sudara kultura jer i ovdje svi vole nogomet.

image

Tiago Coutinho Nunes

RTL

Tiago kaže da Hrvati u početku možda nisu otvoreni kao Brazilci, ali ipak zaključuje da smo jako slični. „Na primjer, volite grljenje, zajedničke izlaske, družiti se puno s prijateljima i šaliti na račun jedni drugih. Slični smo u načinu na koji gradimo prijateljstva, i to je divno, fantastično. Rekao bih da je najveća razlika osmijeh, mi se stvarno češće smijemo nego vi ovdje, i na kraju, ali ne manje važno - znamo plesati, a vi tako, tako“, kroz smijeh objašnjava Tiago koji ne skriva koliko voli hrvatsku kuhinju, a njegovi su favoriti ljeti crni rižoto i jela s plodovima mora te zimi domaća janjetina.

A kad ga pitate za Hrvatice, diplomatski odgovara: „Žene u Hrvatskoj različite su u svakoj regiji pa se ne bih usudio generalizirati, ali kad je riječ o dubljim odnosima, stvarno su vrhunske. Kako se još nisam skrasio s nekim, rekao bih da je to moja krivica, ali općenito, Hrvatice su sjajne žene.“

Voli izazove i ne boji se ljubavi tako da se uz veliku dozu znatiželje odlučio prijaviti u četvrtu sezonu ‘Braka na prvu‘. „Činilo mi se da je sjajna prilika isprobati ovaj društveni eksperiment koji možda može dovesti do upoznavanja nekoga za cijeli život.

image

Tiago Coutinho Nunes

RTL

Ušao sam u to s mišlju - ako ne probam, neću znati. Nadam se da ću pronaći nekoga privlačnog izvana i iznutra i možda se i čak i zaljubiti“, kaže i dodaje da se ne opterećuje budućnošću, ali ipak se može zamisliti da sa svojom odabranicom ostane živjeti u Hrvatskoj.

Četvrtu sezonu sociološkog eksperimenta ‘Brak na prvu‘ gledajte od ponedjeljka, 29. siječnja u 21.15 sati na RTL-u, a 24 sata prije na platformi Voyo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 15:42