StoryEditorOCM
TV&Realitypopularni kviz

Ivicu jedno pitanje dijelilo od pobjede u ‘Milijunašu‘, odgovarao je za 66 tisuća eura, biste li znali odgovor?

Piše Scena SD
2. studenog 2023. - 21:58

Riječanin Ivica Mustač iz prošlotjedne emisije u kojoj je osvojio 10.000 eura, otvorio je večerašnji kviz 12. pitanjem iz povijesti u kojem je zatražio pomoć publike.

Pitanje je glasilo: Koji je sultan najduže vladao Osmanskim Carstvom?

S uvjerljivih 86% glasova, poslušao je publiku koja je odgovorila Sulejman Veličanstveni i nastavio igru. Za kvizaša Ivicu 13. pitanje bilo je sretno, bez džokera pogodio je točan odgovor i pospremio lijepih 34.000 eura.

Tarik ga je pitao: Tko se u svom poslu posebno treba paziti ‘lažnih prijatelja‘, kao odgovori bili su ponuđeni odvjetnici, geodeti, računovođe i prevoditelji. Točan odgovor bili su prevoditelji.

image

Tko želi biti milijunaš

HRT

Ivicu je zaustavilo 14 pitanje za 68 000 eura iz psihologije.

Koji je otac autosugestije tvorac mantre: Svakoga dana, u svakom pogledu, sve više napredujem?

Alfred Adler, Emile Coue, Jean Piaget ili Erich Fromm.

Igrač je iskoristio posljednji džoker "pola-pola", ostali su mu odgovori B i C., no nije htio riskirati te je odustao od natjecanja ne otvorivši tako nakon dugo vremena posljednje pitanje.

Iduća je igrala 28-godišnja Ivona Lovreković iz Virovitice koaj je sjajnim nastupom osvojila 18.000 eura. Profesorica engleskog i španjolskog jezika na tom putu iskoristila je sva tri džokera. Njezinoj igri presudilo je 13. pitanje o antiratnom romanu iz područja književnosti. 

Prvi džoker koji je zatražila bio je „pola-pola” zapevši na 10. pitanju iz područja književnosti. „Nikad nisam vidio anđele. Pokažite mi anđela i ja ću ga naslikati”, rekao je Gustave Courbet, predvodnik..., glasilo je pitanje, a ponuđeni odgovori bili su: impresionizma, romantizma, realizma i fovizma. Iako je Ivona do spomenutog pitanja plovila znanjem i logikom, nije željela riskirati bez pomoći na pitanju kojim se prelazi drugi prag.

image

Tko želi biti milijunaš

HRT

Tanajske ploče navele su mladu profesoricu da na 12. pitanju iskoristi džoker zovi. Poziv u pomoć uputila je prijatelju Filipu, inače profesoru povijesti, a koji je bio uvjeren u svoj točan odgovor. Ivona je vjerovala kolegi i osvojila 18.000 eura.

Iduće književno pitanje pod „nesretnim” brojem 13., zadalo joj je nove "muke". „Koji antiratni roman počinje u redu za grah, 9 km iza bojišnice”, glasilo je, a ponuđeni odgovori bili su: Klaonica 5, Kvaka 22, Na zapadu ništa novo te Zbogom oružje. Odlučila je iskoristiti i posljednji džoker i zatražiti pomoć publike, no varljivi postotci nisu joj ulijevali povjerenje pa je Ivona odustala od daljnjeg natjecanja. Da je ostala u igri, poslušala bi odgovor publike i nažalost pogriješila.

Posljednji natjecatelj Hrvoje Habljak iz Velike Gorice, osvojio je 600 eura uz pomoć džokera publike te je dobio pozivnicu za iduću emisiju u koju ulazi s osmim pitanjem i još dva džokera na raspolaganju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 02:21