StoryEditorOCM
TV&RealityHell‘s Kitchen

Crveni rasturili na večeri, nakon šokantnih eliminacija Marjana prešla u njihov tim: ‘Sad ćeš vidjeti kako se radi!‘

Piše SCENA SD
23. veljače 2024. - 22:46

U ‘Hell‘s Kitchenu‘ stiglo je vrijeme za još jednu večeru za goste, ali i još jedne eliminacije. Prošli servis završili su plavi, pa crveni sad žele ispraviti pogreške i ponovno se uzdignuti.

Nominirani Domagoj priznao je Mauru da nosi mali pritisak crne pregače i želi se dokazati: ‘‘Danas dajem 200 posto od sebe. Sve mora biti savršeno‘‘.

Chef Gretić okupio je timove i najavio im novost – večeras će za goste pripremati novi meni, ovaj put i desert. ‘‘Sedam novih jela, kompliciranijih nego prošli put. Kako rastete, tako rastu i jela‘‘, kazao im je.

Koliko su kandidati bili zagriženi da upiju što više informacija i ne razočaraju chefa, pokazali su zapisujući sve njegove savjete i važne informacije kako ništa ne bi prepustili slučaju.

image

Tuna tataki

RTL PRESS

Za hladno predjelo gosti će moći naručiti tuna tataki ili roast beef, grilanu cikoriju i vinaigrette. Topla predjela dana će biti štrudla od krvavice s chutneyjem od jabuke i rožoto od cikle s kremom od gorgonzole i pekan orasima. Glavno jelo su janjeći rack u bilju, chimichurri s inćunima, prženi batat i paljeni poriluk ili file orade, beurre blanc, čumule, rissole s ružmarinom, komorač. Prvi desert na večeri bit će crumble od jabuke uz creme anglaise.

I dok su neki kandidati bili uzbuđeni zbog novih izazova i jela koja dosad nisu spremali, neke je ulovila prilična panika. ‘‘Jako kompleksno, ima puno detalja koje treba zapamtiti‘‘, komentirao je Josip.

Kako pripremiti jela i pravilno servirati, kandidatima su prezentirali chef Gretić i njegovi sous chefovi. Za studiranje recepata i pripremu timovi su imali dva sata.

‘‘Ako ne izletimo na predjelu, bit će dobro! Chefe, oprostite!‘‘ šalio se Roko Ć.

Timovi su se povukli u kuću kako bi dogovorili taktike i što bolje se pripremili, a dobili su priliku i kušati jela koja će pripremati te otkriti sve okuse i teksture.

Priprema je krenula, a timovi su se podijelili po stanicama i svatko je imao svoj zadatak. Sve su nadgledali ‘‘vođe‘‘ Mauro i Vehid.

I dok je crveni tim izgledao prilično skladno, sitne nesuglasice ‘‘tresle‘‘ su plave. Domagoja je živcirala Marjana svojim brojnim pitanjima, a Tomislav i Lucija zaključili su kako dosad nisu baš najkvalitetnije komunicirali.

‘‘Spremni smo za večeru‘‘, poručio je zadovoljno Dominik s druge strane zida.

Chef Gretić okupio je timove kako bi ih podijelio u brigade.

image

Podjela u brigadeitchen

RTL PRESS

U plavom timu Tea i Marjana zadužene su za hladna predjela, Domagoj i Tomislav za topla. Glavna jela radili su Lucija i Marko, Mauro je na prilozima, a Josip na desertu.

Crvenom timu chef je poručio da će biti trčanja jer ih je dvoje manje. Roko K. i Sara su na hladnim predjelima, topla rade Dominik i Chiara. Glavno jelo spremao je Vehid, a priloge Roko Ć. Kad Roko K. završi s hladnim predjelom, pridružit će se Vehidu, dok će se Sara pobrinuti za desert.

Restoran je otvoren i krenule su prve narudžbe. Panika u plavoj kuhinji je krenula, a Marjana je imala pitanja za svakog od svojih kolega. Prve narudžbe chef Gretić plavima je vratio.

image

Gretić vraća predjelo

RTL PRESS

‘‘Događaju se greške, jedna za drugom za trećom. Očekujem da je to to, da mi već idemo kući leći‘‘, Lucija je bila uvjerena.

Crveni tim kao na traci slagao je, pak, svoja hladna predjela, a imali su i taktiku za pamćenje narudžbi. Prvi problemi stigli su na toplom predjelu. Chiara je poslužila hladnu roladu koja joj je vraćena, a tako je zeznula i Dominika čiji je rižoto za isti stol bio spreman.

‘‘Ako ništa nije vani za minutu, vaš servis je gotov‘‘, poručio im je chef, no uspjeli su, ‘‘Sad digni tempo‘‘.

U plavom timu Lucija se požalila da nema komunikacije, a na nekoliko njezinih pitanja upućenih Mauru nije dobila odgovor.

Chef Gretić opomenuo je Maura, Marka i Luciju da nisu usklađeni i neće tanjur dovršiti na vrijeme, a Lucija se pravdala kako je izrekla sve naglas, no suradnja je zakazala.

‘‘Svatko radi onako kako on želi‘‘, zaključila je, ‘‘Tu mi sve lađe padaju u vodu. Kad netko tko bi trebao biti vođa tima ne može izustiti ništa‘‘.

S druge strane, Marko je smatrao da ni Lucija dobro ne komunicira i nisu usklađeni.

‘‘Vi niste ‘T‘ od tima‘‘, chef Gretić je kazao ljutito.

Problemi u plavom timu su se nastavili, a glavna jela nisu izlazila na stolove. Vrijeme pripreme samo se gomilalo.

‘‘Chef me opominje za moj nedostatak komunikacije, a jedina vokalna u cijeloj kuhinji sam ja‘‘, ogorčena je bila Lucija koja se potpuno pogubila u pripremi janjećeg racka.

‘‘Kad mogu očekivati prva glavna jela vani?‘‘ nije odustajao od plave kuhinje chef, a oni nisu znali ni koliko im treba za ribu ni za janjetinu.

‘‘Ajmo ća, ljudi! Dva nominirana!‘‘ viknuo je chef i plavce poslao u kuhinju, no zamolio je Marjanu da ostane za radnom jedinicom.

‘‘Treći servis nam je prekinut, osjećaj ne može biti gori‘‘, Marko je komentirao.

Tuga, razočaranje, ljutnja i bijes nisu se mogli sakriti kad su plavi ušli u kuću. Odluka o nominiranima bila je prilično laka – Lucija i Marko koji su zakazali na glavnim jelima.

image

Lucija je pogriješila

RTL PRESS

‘‘Ne da mi se, ne mogu se smiriti‘‘, Lucija je plakala, uvjerena da upravo ona ide kući.

‘‘Plakanje neće pomoći. Treba sjesti, promisliti, fokusirati se za dalje‘‘, Marko je poručio.

Lucija je prigovorila Mauru da danas nije bio dobar vođa, a on je kazao: ‘‘Taj neuspjeh dolazi i od mene, ja sam lider... Što da ja kažem osobi koja plače?‘‘

‘‘Cijelo vrijeme govorim svima sve... Podrške uopće nema, samo se cijelo vrijeme izvlače moje greške koje ja mogu podnijeti i stvarno sam radila na njima, ali drugi svoje greške apsolutno ne priznaju jer kao ne postoje. Stari moj, postoje!‘‘ plakala je i dalje Lucija, dok ju je tješila Tea.

A dok su se plavci ‘‘hladili‘‘ u kući, chef Gretić zaposlio je Marjanu – morala je pomoći crvenima i olakšati im odrađivanje ostatka narudžbi, a oni su je sa zadovoljstvom primili u svoju kuhinju.

image

Marjana

RTL PRESS

‘‘Marjana, vidi kako je ovo lijepo, svi zajedno rade‘‘, Marjani je pokazivao crvene chef.

‘‘Samo da sam se maknula iz te negative, taj osjećaj je bio lijep‘‘, kazala je Marjana misleći na plavi tim.

‘‘Odradili smo lavovski posao i opet večeru plavaca... Jako sam ponosan‘‘, Dominik je priznao.

Chef je čestitao crvenima i proglasio uspješan kraj servisa: ‘‘Hvala vam za ovo večeras, od srca‘‘.

‘‘Marjana jako lijepo pomogla, dobro nam je uletio par ruku‘‘, Roko Ć. je kazao, a crveni su proslavili zagrljajima.

Po povratku u kuću čestitali su im i plavci, a Lucija je opet počela plakati: ‘‘Očito ne mogu funkcionirati u ovakvom kolektivu. Znam da idem kući sto kroz sto‘‘.

Stiglo je vrijeme za eliminacije... Plavci su imali otprije nominiranog Domagoja, a pridružili su mu se Marko i Lucija.

image

 Mauro

RTL PRESS

‘‘Mislim da s nama treba stajati i Mauro‘‘, komentirala je Lucija.

Mauro je komentirao da su Luciju nominirali zbog mesa, a Marka zbog sirove ribe.

‘‘Upravo si izdefinirao što znači licemjerje!‘‘ zamjerio mu je chef, ‘‘On je žurio s ribom da bi uhvatio janjetinu. I pokušao je! Sram te može biti‘‘.

‘‘Zablokirala sam jer nisam dobila nikakvu podršku‘‘, Lucija nije mogla zaustaviti suze ni pred chefom, još jednom dodavši kako Mauro nije bio pravi lider na današnjoj večeri.

‘‘Sjajan ste tim svi zajedno, svatko samo za sebe... Tako nikad nećete uspjeti. Crveni su ginuli jedan za drugoga jer su tim‘‘, Gretić je nastavio.

Chef Gretić na mjesto za nominirane pozvao i Marjanu, dodavši da je i ona griješila danas na hladnim predjelima.

‘‘Nisam ih tražila pomoć jer mislim da je možda ne bih dobila‘‘, priznala je chefu.

Na chefovo pitanje, Tea je kazala kako je u njihovu timu najveći egomanijek Domagoj, a on nije imao nikakav komentar na to, osim da se trudi igrati timski.

‘‘Ti se uopće ne trudiš raditi kao tim... Ja radim ovo 30 godina, znam kako se netko trudi da radi timski, ti ne‘‘, iskreno mu je svoje mišljenje kazao i chef.

Na iznenađenje svih prisutnih, chef Gretić zamolio je Marjanu da skine svoju plavu kutu. I kad su svi mislili da upravo ona napušta show i da je to zadnje iznenađenje dana, chef Gretić dobacio joj je novu crvenu kutu i obavijestio je da ima novi tim.

‘‘Veselim se, dočekuje me novi tim, bez osuđivanja... To je lijep osjećaj. Ciao, plavi!‘‘, priznala je Marjana, vidno zadovoljna.

‘‘Sad ćeš vidjeti kako se radi!‘‘ zagrljajima su je dočekali crveni.

image

Crveni odradili servis

RTL PRESS
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 01:16