StoryEditorOCM
TV&RealitySVEGA PO MALO

Broji se sitno do isteka 2023., a domaće dalekovidnice pripremile su prigodan program za novogodišnje blagdane

Piše SCENA SD
29. prosinca 2023. - 21:11

Božićni blagdani su iza nas i stiglo je vrijeme zabave uz odabir prigodnih emisija, serija i filmova za doček nove 2024. godine. Kao i za božićne blagdane, RTL, HTV i Nova TV pripremili su program u kojem svatko može naći nešto za sebe...

RTL

Na glavnom kanalu RTL-a, u subotu, 30. prosinca, večernji je termin rezerviran za TV premijeru, obiteljsku fantaziju "Dumbo" Tima Burtona o sloniću koji može letjeti. Nakon "Dumba" slijedi špijunska komedija "Ulovi Smarta", koja će gledatelje nesumnjivo podsjetiti na serijal "Johnny English".

image

‘Dumbo‘

RTL

Na Staru godinu večernji termin počinje "Plaćenicima" Sylvestera Stallonea, koji je okupio neka od najvećih akcijskih imena (Dolph Lundgren, Mickey Rourke, Jet Li, Jason Statham, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis). Slijedi napeta ratna akcijska drama "Bitka kod Long Tana", koja će nas uvesti u Novu godinu, priča o bojniku Harryju Smithu te 108 mladih i neiskusnih australskih i novozelandskih vojnika koji se bore za goli život okruženi dvadeset puta brojnijim neprijateljem. Filmska večer završava vestern komedijom "Tko preživi, pričat će" Setha MacFarlanea.

Na prvi dan 2024., u poslijepodnevnom terminu, RTL je pripremio komediju "Otkupnina za Kinga", koju je snimio Jeffrey W. Byrd, nekoć štićenik Spikea Leeja, a glavna atrakcija ove komedije poznati je komičar Anthony Anderson. U režiji scenarista i redatelja Stephena Gaghana, u večernjem terminu stiže sasvim drukčiji film, avanturistička fantazija "Dolittle", nastala prema priči Thomasa Shepherda. Slijedi komedija "Zašto baš on" s Bryanom Cranstonom i Jamesom Francom.

image

‘Zašto baš on‘

RTL

Ako ste se opredijelili za zabavu i smijeh, na Staru godinu na kanalu RTL2 od 21.30 pa sve do prvih trenutaka Nove godine gledatelji mogu pratiti najbolje od komedije, epizode koje nikada zastarijevaju i uvijek vesele – dogodovštine Leonarda, Sheldona, Penny, Wolowitza i Koothrappalija u "Teoriji velikog praska", Charlieja Harpera i Alana u "Dva i pol muškarca" te Rachel, Monicu, Phoebe, Joeyja, Chandlera i Rossa u "Prijateljima".

Na Staru godinu na RTL Kockici večernji termin počinje detektivskom serijom "Poirot" Agathe Christie, nakon čega slijedi "Seinfield", ponajbolja humoristična serija svih vremena, inteligentno napisan, briljantni i utjecajni kultni sitcom, čije epizode možete gledati bezbroj puta s jednakom lakoćom i oduševljenjem. Slijedi hrvatska nagrađivana humoristična serija, koja je jedna od najgledanijih u svom žanru i modernoj TV povijesti, "Naša mala klinika", dok će gledatelje RTL Kockice u 2024. uvesti uzbudljiva tinejdžerska fantazija "Ured za čarolije", u kojima Kyra s knjigom čarolija kreće u spašavanje svjetova.

HRT

Prvi program na Silvestrovo, 31. prosinca, u ranojutarnjem terminu od 7.35 emitirat će film iz ciklusa Zlatno doba Hollywooda "Šaputanja na jastuku", a u ranom poslijepodnevnom terminu od 14.05 prikazat će pustolovnu komediju "Dragulj s Nila".

U udarnome terminu od 20.15 počinje novi HRT-ov zabavni kviz "Godina za pamćenje", nakon toga slijedi novogodišnji specijal "Zvijezde pjevaju". U novogodišnjoj noći zapjevajte zajedno s poznatim parovima, zvijezdama i mentorima iz mnogima najdražeg raspjevanog showa. Odaberite svoj najzabavniji par s kojim biste dočekali Novu godinu. U ovom posebnom izdanju showa "Zvijezde pjevaju" bira se najzabavniji par. O tome će odlučivati popularni trio u ocjenjivačkom sudu – Danijela Martinović, Mario Lipovšek Battifiaca i Marko Tolja, te publika u studiju.

image

‘Zvijezde pjevaju‘

HTV

Na Novu godinu, 1. siječnja, u jutarnjem terminu od 09.25 na rasporedu je film "Veliko čudo", u 14.15 slijedi dokumentarni film "ABBA – 40 godina koje smo propustili", a u 16.40 na rasporedu je dokumentarni film "Sretan rođendan g. Bean". U udarnom terminu od 21.15 na redu je "Dinastija Gucci", inspirirana senzacionalnom istinitom pričom o obiteljskom carstvu talijanske modne kuće Gucci.

image

‘Dinastija Gucci‘

HTV

Drugi program Hrvatske televizije (HTV2) na Silvestrovo, 31. prosinca, u poslijepodnevnom terminu od 16.50 prikazat će film "Ubojstvo u Orijent-ekspresu" iz 1974. godine. U udarnom terminu od 20.15 na rasporedu je animirani film "Obitelj Adams", nakon toga, u 21.45, slijedi triler "Pljačka" s Jasonom Stathamom, a u 23.30 na rasporedu je pustolovni film "Tigar i zmaj".

Novogodišnji maraton nastavlja se filmom strave "Vlak za Busan", koji je na rasporedu u 01.25, a završava komedijom "Tri amigosa", koja počinje u 03.20.

Na Novu godinu, 1. siječnja, u udarnom terminu od 20.15 na programu je dokumentarni film "Diana i Dodi, princeza i plejboj", dosad neispričana priča o Dodiju Fayedu i njegovoj vezi s princezom Dianom, u kojem prvi put o njemu govore ljudi koji su ga intimno poznavali te otkrivaju mnogo toga što dosad nije bilo poznato u javnosti.

image

‘Diana i Dodi‘

HTV

U 22.45 slijede "Umorstva u Midsomeru – Božić s duhovima". Božić je, a u Midsomer dolazi novi detektiv Charlie Nelson. Od prvog trenutka ima pune ruke posla s intrigantnim ubojstvom u selu Morton Shallows. Muškarac je proboden antiknim mačem tijekom zabave s lovom na duhove u ukletom dvorcu. Hoće li Barnaby i Nelson uspjeti naći zemaljski motiv ubojstva i uloviti ubojicu?

Treći program Hrvatske televizije (HTV3) na Silvestrovo, 31. prosinca, u udarnome terminu od 20 sati prikazuje snimku opere "Šišmiš" Johana Sraussa mlađeg, izvedenu u zagrebačkom HNK-u 2022. Potom slijedi snimka Silvestarskog koncerta Berlinske filharmonije 2022. – Jonas Kaufmann i Kirill Petrenko. Nakon klasične glazbe slijedi mjuzikl "Kosa" koji je na rasporedu u 23.40, a nakon nejga slijedi još jedan filmski klasik, "Psiho", koji počinje u 01.35.

NOVA TV

Godinu na izmaku gledatelji Nove TV ispratit će i novu 2024. dočekati uz zabavne nastupe popularnih pjevača domaće glazbene scene i zabavne igrane scene u već tradicionalno najzabavnijem i najveselijem novogodišnjem programu – "I godina Nova 2024.".

image

Željko Bebek

Lucija Očko/Cropix

Bogat glazbeni dio programa bit će ispunjen dobro raspoloženim i raspjevanim glazbenim zvijezdama, poput Lidije Bačić, Žanamari Lalić, Nede Ukraden, Halida Bešlića, Željka Bebeka, Zlatka Pejakovića, Vlade Kalembera, Miroslava Škore, Elija Piska, Jurice Pađena, Saše Lozara, Davora Radolfija, Alke Vuice, Baruna i grupe Vigor.

Uz ples i pjesmu, za dobro raspoloženje i smijeh pobrinut će se i neka od omiljenih lica iz hit-serije "Kumovi". Kako to izgleda kada slave Zaglavčani, uz obilje zabave pokazat će Luce (Uršula Najev), Janko (Momčilo Otašević), Marko Šank (Mijo Kevo), Anđela (Barbara Vicković), Zvone (Stojan Matavulj), Josip (Domagoj Ivanković), Lara (Nika Barišić), Matija (Mirna Mihelčić), Martin (Lovre Kondža), poznati Cvikić (Stevo Cvikić), ali i novo lice koje ćemo tek gledati u novim nastavcima Kumova – Stanislav (Žarko Radić).

Nakon emisije "I godina Nova 2024." zabava na Novoj TV se nastavlja s brojnim glazbenim hitovima u emisiji "S Novom do jutra". Ne propustite se zabaviti, nasmijati i naplesati u najluđoj noći u godini uz novogodišnju emisiju "I godina Nova 2024.", u nedjelju od 20.15 na Novoj TV. Doma TV je, pak, u znaku akcijskog maratona sa sva četiri filma iz serijala "Smrtonosno oružje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 10:17