stdClass Object ( [id] => 1296883 [title] => ‘Vjekoslavu san tražija godinu ipo dana. I ugledao je na festivalu, kći visokog funkcionera u prvom redu. I doznam...‘ [alias] => vjekoslavu-san-trazija-godinu-ipo-dana-i-ugledao-je-na-festivalu-kci-visokog-funkcionera-u-prvom-redu-i-doznam [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Da proveden tri života s njin u četri oka, malo bi, malo bi bilo, da mi ispriča sve od početka ‘80-ih do danas. Da mu sto put kažemo fala za sve ono šta je njegova muzika dala, malo bi, malo bi, bilo.

Ipak, ono što smo, naš najveći hitmaker, skladatelj, tekstopisac, glazbenik i producent Tonči Huljić, i moja malenkost stigli u par sati razgovora i par kava, ispričati jest - ono najvažnije iz njegovog života. Huljić nam je otvorio dušu i po prvi put ispričao u komadu svoju istinu i put od početka karijere do danas.

---

---

Njegova supruga Vjekoslava, spisateljica i pravnica, autorica brojnih tekstova pjesama koje su postali evergreeni, kći Hana Huljić Grašo, prva osoba ikad koja je na Glazbenoj akademiji u Splitu diplomirala kompoziciju, također i pjevačica i autorica, majka malene Albe i supruga glazbene zvijezde Petra Graše, sin Ivan Huljić, pravnik, tekstopisac i autor, zet Petar Grašo...

Pa onda sve pjevačice Magazina i grupa Magazin, bend Madre Badessa, njegova prva pop misa na svijetu, Misa Mediteranea, preko 1500 napisanih pjesama, tajne hitova, potom vjera, ljubav i životne mudrosti, otegotne okolnosti, umjetnost kao takva i "poremećaji" umjetnika, navike u iću i piću… ma samo su neke od tema koje smo pretresli s Tončem. Huljićevu životnu ispovijest podijelili smo u četiri dijela.

Tonči Huljić nam priča što drugima nikad nije, kako je ‘stvorio monstruma‘: Od 18. ja sam sebi sve! Tajna je u ovome...

DRUGI DIO

Kad se sjetite 80-ih u Splitu, kakve vam to uspomene budi?

- Za 80-godine u Splitu me veže puno toga. To su bile najljepše godine i najljepše doba. Prvo zato što sam imao 20 godina. To se činilo jako daleko od 30. Kad imaš 20, čini ti se da će 30 doći za 50 godina! A danas ti je svaki dan kao minuta. Kad se sjetim tog vremena, sjetim ga se s velikom dozom nostalgije.

Split 80-ih nije bio ovako devastiran koliko je danas. Otužan zimi i nepodnošljiv ljeti. Sve je bilo lijepo, a mi smo bili mladi. Svugdje je bio život. Bio je kafić Semafor, bio je restoran Lipa Dalmacija koji je, ni iz čega, odjednom postao popularan jer je radija duže, pa je bio Džaja na Ovčicama, Riva, Pjaca... Po Rivi bi išli gori- doli po sto puta.

Onda bi se u mimoilasku gledali s djevojkama, nije bilo mobitela. Kako uopće doznat njen broj telefona? Kako je opisat uopće? Ja san Vjekoslavu tražija godinu ipo dana. Vidija san je iz prve, prošla je pored mene i onda san je tražija godinu i po dana.

Opet je u toj priči bitan i Magazin. To je bila godina prije nego što sam napisao "Sjećanja", dakle 1980. Bio sam pridruženi član tada Magazina, svirali smo na Splitskom festivalu. Oni me nisu pustili na binu da se ne bi ja slikao slučajno, nego sam morao svirati u orkestru, a kako je ona bila kćer visokog funkcionera, sjedila je u 1. redu direktno ispred klavira.

---

image

‘Split 80-ih nije bio ovako devastiran koliko je danas. Otužan zimi i nepodnošljiv ljeti. Po Rivi bi išli gori- doli po sto puta! Onda bi se u mimoilasku gledali, ja san Vjekoslavu tražija godinu ipo dana...‘

Duje Klarić/Cropix
---

Doznam onda da je to mala koja je sa mnon išla u osnovnu školu, bila je dvi godine mlađa od mene i stalno je pisala neke pjesme i čitala te pjesme u onim širokim rebama na zvono, pa bi dobila najbolju nagradu u kategoriji šestih razreda, pa smo mi to morali slušat... "Maltretirala" nas je s tim pjesmama (smijeh). Onda gledam kako je ona izrasla u ovako lijepu djevojku.

Ne možeš Boga isključit ni u jednom od ovih slučajeva. Sljedeće je bilo da je ona vidjela mene i došla je tamo di je Magazin svirao idući vikend. Ja sam se cijelo vrijeme smješkao njoj i sestri i, evo, upalilo je! Naravno, ja sam njoj prvi prišao. Kako sam je prvu večer otpratio kući, tako smo ostali skupa cijeli život. Ja sam vrlo praktičan čovjek.

Jeste li bili galeb prije toga?

- Šta da kažem na to? Jesam li volio djevojčice? Jesam. Bile su mi draže društvo od dječaka (smijeh).

Rekli ste, da se niste oženili za nju, da se nikada ne biste oženili, jer ste težak čovjek i samo vas ona može trpjeti…

- Tako je, ne bih se oženio da se nisam za nju oženio! Ma mislim, trpi me i dosta prijatelja. Nekad imam naglu ćud, ali sam vrlo empatičan. No, treba biti oprezan s tom empatijom danas. Empatija je velika prijetnja civilizaciji. Ljudski osjećaji su nešto s čime se lako manipulira, a empatiju moraš imat, ako imaš osjećaje.

Ono gdje je problem empatije danas je činjenica da objektivno mala skupina svjetskih moćnika kontrolira srednji sloj. Upravo pričam o empatiji, toleranciji, osjećajem za slabije. I onda dolazi do apsurda, da ti slabiji od silne pomoći i vjetra u leđa koji dobivaju postaju jači i proizvode razna društvena trenja. I što to danas znači biti slabiji? Je li to prednost ili poruka da se proglasiš: "ja sam slabiji, nemojte me maltretirat‘, jer u biti ja trebam maltretirati vas"?

E, u tome trenutku imamo događanja slična Francuskoj buržoaskoj revoluciji, gdje su oni slabiji, a uvijek su mnogobrojniji, giljotinom rješavali stvari. Ili imate postratni period ‘45., kada su opet slabiji došli na vlast, sve ti uzeli, da bi sad oni imali. Takav vam je trenutak u hrvatskoj politici u ovom momentu, ali i u svoj svjetskoj.

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

Pogledajte primjer Francuske. Imam 62 godine i ne pomišljam otići u mirovinu nikad, a tamo su zapalili pola države jer ne žele raditi do 64. Istovremeno u Danskoj granicu dižu na 77. I nitko se ne buni. Tko diže kaos ovoga trenutka u Francuskoj? Upravo oni kojima se najviše pomagalo. Imigranti. Jer smo empatični, pa smo trebali pomoći. E sad, nek mi netko kaže gdje je poveznica između tih ljudi i 64 godine?

No, ne možeš biti bez empatije i bez osjećaja da bi bio kompozitor, a istovremeno moraš biti jako čvrst, samodiscipliniran i jako se branit. Jer lako se uspet na planinu, teško je ostati gore, ako sa svih strana naviru. I to je ono što me zapravo naučio život kroz te mlade dane, kroz te formativne godine, kroz jugoslavensku turneju od pet godina.

Zanimljive su priče gdje ste bili kad su vam se rodila djeca, Ivan i Hana...

- Sjećam se da sam sina dobio kad sam svirao u Vinjanima. Otišao sam u 6 ipo, u 10 ipo su se popeli na binu i rekli mi da sam dobio sina! A ja u Vinjanima. Odradili smo koncert do kraja, onda smo Ljilja i ja otišli u bolnicu virit iza stakla. A kad sam Hanu dobio, došao sam s neke svirke u 4 ipo ujutro i legao. Još je bilo 10-ak dana do termina. Spavao sam sat vremena i trese me Vjekoslava i govori "mislim da me hvataju trudovi". Ja govorim: "Ajde izdrži još malo" (smijeh).

---

image

Vjekoslava,Tonči i Hana Huljić: Kad je Vjekoslava dobila trudove s Hanom, Tonči je, umoran od gaže do 4 ujutro, zamolio da "još malo izdrži"

Saša Burić/Cropix
---

Mi smo tada svaki dan svirali. Ali baš svaki. Imali smo razgovore s policijom, jer bi bili naslovi "Magazin zapalio Frankfurt" u Glasu Koncila. Pa se to činilo da smo se spojili s nekim ustaškim crkvenim krugovima, oni su mislili da smo mi tamo držali mitinge i govore (smijeh). Poslije kad sam sretao tog policajca s kojim sam vodio razgovore, smijali bi se tome.

---

image

‘Sjećam se da sam sina dobio kad sam svirao u Vinjanima. Otišao sam u 6 ipo, u 10 ipo su se popeli na binu i rekli mi da sam dobio sina! Odradili smo koncert do kraja, onda smo Ljilja i ja otišli u bolnicu virit iza stakla...‘

Lucija Očko/Cropix
---

Kad bi svirali po tim katoličkim misijama, onda ne bismo svirali ponedjeljak, utorak i srijedu, nego bismo igrali biljar ili stolni tenis po hotelima. Najdivnije doba života. Ja sam bio zadužen da smislim deset pjesama koje moramo izdati da bi se nastavila turneja i opet sve ispočetka. I to je bukvalno bilo tako. Nitko nikad nije radio pet jugoslavenskih turneja zaredom!

Kako je bilo kad je Ljiljana otišla iz Magazina?

- Pa njoj je bila sedma godina zaredom, mislim da je kao žena okružena s pet muškaraca u bendu i još tri tehničara dovoljno prošla! Još smo se vozili svi zajedno u nekom klimavom autobusu… Mi bi tako krenuli na turneju i nakon sedam dana bio bi totalni raspad, nitko s nikim ne bi pričao, svak‘ bi uzeo svoj rent a car i voza se (smijeh).

---

image

‘Imali smo sreće što su sve pjevačice bile super. Birali smo ih po svemu, gledali smo kakav im je kućni odgoj...‘

Feđa Klarić/Cropix
---

Najdivnije je otišla, bez ikakvih drama. Mogu reći da je bila izvanserijski suradnik. Bože moj, svi mi imamo mušice, možda smo ih mi muški imali više nego ona. Imali smo sreće što su sve pjevačice bile super. Birali smo ih po svemu, gledali smo kakav im je kućni odgoj. Sve su bile lijepo odgojena djeca.

Nama je slava bila normalna stvar, ja sam od 21. godine slavan (smijeh)! Najnormalnija stvar mi je to, ja ne znam kako to izgleda biti običan. Znam samo kada odem negdje izvan države, pa me ne znaju. Ali, lijepo je biti na ovim prostorima Tonči Huljić (smijeh)! Ovo je baš iz srca bilo.

Koji su kriteriji za biti pjevačica u Magazinu?

- Nema ih. Ja to osjetim. Sve se bira osjećajem. Nešto vidim u toj osobi. Samo sam dva puta pogriješio u procjeni karaktera osobe. Nebitno koga. I onda sam odmah otkazao suradnju. Ne moram reći da poslije od njih ništa nije bilo. Žao mi je što je tako, ali valjda se ta neka karma koju imam prenese na izvođače, ne znam.

Tih 90-ih godina sam imao 18 pjevača. Baš me to iscrpljivalo to. Do 50-ih godina 20. stoljeća znalo se tko je napisao pjesmu. Od 50-ih godina na ovamo, otkad je to postao biznis, zna se tko je pjeva. Danas autora više niti ne potpisuju. Dapače, imaš ih po 56 jer ili ne znaju pisat, ili ne znaju note, il‘ ne znaju ovo il‘ ono. Onda je bio bitan autor.

Zanimljivo je da vi nemate ugovore, radite s izvođačima bez ugovora…

- Ako si dovoljno siguran u sebe, onda radiš tako. Stvarno se nemam vremena potezat po sudovima. Nije mi to nikad palo na pamet. Vjerujem u neku koheziju, da jedni drugima dobro donosimo. Znaju oni kako mogu reagirati u slučaju iskakanja iz tračnica.

Vi i vaš zet Petar Grašo se stalno "vrijeđate" dok pričate. Kako to zapravo zvuči, kako izgleda vaš razgovor?

- Sve govorimo. Sve je predmet uvrede. Sve! Od trepavica, malog prsta na nozi, patika, od toga kako si se obuka, kako izgledaš, šta jedeš, koliko moš popit, sve, i dok je tako, to je super. Tako se jedino osjećam opušteno, gdje se totalno možemo vrijeđat.

Znači ono baš dalmatinski – šta se više vriđate, više se volite?

- Je, tako je, teške uvrede! Jednom je Bregović bio s nama za stolom i nismo ga bili spremili na to. U jednom trenu on je valjda očekivao da je sljedeće da ćemo se Grašo i ja počet tuć (smijeh) i otišao je, povukao se, stoji tamo na vratima, gleda što će se sada dogoditi. Ali, moram priznati da nas je Alba jako smirila.

---

image

‘Samo smo gledali kako će nas mediji maltretirati i da to stoički moramo otrpit! Bilo je bitno da se shvati da naš život nije reality show...‘

Bozo Vukičević/Cropix
---

Jednom vas je netko pitao što bi da vam kći završi s Grašom, vi ste rekli da se nadate da će ipak naći nešto bolje od toga…

- Sigurno jesam. Valjda je zaslužila nešto bolje (smijeh).

I evo na kraju ipak nije… (smijeh)!

- Savršeno su kompatibilni. To se rijetko viđa. Da toliko vole iste stvari i sve ostalo.

Kako se to dogodilo da Hana i Grašo završe skupa?

- Ne znam. Vjerujte mi, nemam pojma. Stvarno smo svi bili stavljeni pred gotov čin i sad je to to. Ostali smo zatečeni, ali kada vidiš sreću u očima tvog djeteta i tvog najbližeg suradnika i prijatelja, moraš biti sretan zbog njih, ali i zbog sebe.

---

image

‘Nemam pojma kako su Hana i Grašo završili skupa! Svi smo bili stavljeni pred gotov čin, ostali zatečeni...‘

Cropix/Cropix
---

Kakav vam je bio osjećaj kad ste spoznali: "Pa kći će mi se udat‘ za Grašu?"

- Pa samo smo gledali kako će nas mediji maltretirati i da to stoički moramo otrpit. Bilo je bitno da se shvati da naš život nije reality show i da su to naši stvarni životi koje držimo za sebe. Petar je s prvom pjesmom postao zvijezda. Ja sam postao zvijezda mlad. Nama je to prirodno.

Ne osjećamo se ni drugačije od drugih, ni povlašteniji, niti želim kome nabijati na nos svoj život. Ne podnosim osobe koje danas nekom nabijaju na nos "vidi kako sam ja sretan, a ti si nesretan". Koliko ih žalim, toliko ih i prezirem. To upropaštava našu civilizaciju. Mreže su postale svijet svakome tko nema svoj život.

Kakav je Grašo zet? Kuva, pere, čisti…

- Najbolji na svijetu. Loš je primjer za muškarce, a odličan za žene! Nakon što njega vidi, svaka žena kvoca svom mužu: "Eto ti, jesi vidija Grašu, vidiš kako on?". Ali on voli kuhati. Ja ne volim, nemam talent za kuhanje. Da imam, vjerojatno bi bio najbolji kuhar na svijetu. On ga ima i jedan je od najboljih kuhara!

Kako su se Hana i Grašo snašli u roditeljskoj ulozi?

- Savršeno.

---

image

‘Hana je savršena mama Albi. A Alba je savršeno muzikalna...‘

Tom Dubravec/Cropix
---

A vi kao djed i baka?

- To nam je prva unučica. Trudimo se biti što više s njom. Vjekoslava pomogne Hani, jer je Alba jedna vrlo živa, znatiželjna i inteligentna beba još od drugog mjeseca.

Pokazuje li već talent za glazbu?

- Natprirodno! Pjeva, pogađa intonaciju, nevjerojatno. Ima boju glasa i tatinu i maminu, nevjerojatno.


(NASTAVAK SUTRA)

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"TONČI HULJIĆ"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"12031"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}] [extra_fields_search] => TONČI HULJIĆ 2 0 12031 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-06-07 17:47:32 [created_by] => 3271 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-06-08 18:24:27 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-06-08 18:24:27 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 586 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title='Vjekoslavu san tražija godinu ipo dana. I ugledao je na festivalu, kći visokog funkcionera u prvom redu. I doznam...' [metakey] => Tonči Huljić, životna ispovijest Tonča Huljića [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/06\/07\/19596562.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/07\/25051382.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/07\/25051383.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/07\/24004875.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/07\/24960339.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/07\/25051444.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/07\/20837272.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/07\/1375103.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/07\/24724618.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Tom Dubravec\/Cropix","Cropix\/Cropix","Bozo Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Lucija O\u010dko\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Fe\u0111a Klari\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

\u2018Ne bih se nikad o\u017eenio da se nisam za nju o\u017eenio!\u2018\u00a0<\/p>","

\u2018Nemam pojma kako su Hana i Gra\u0161o zavr\u0161ili skupa! Svi smo bili stavljeni pred gotov \u010din, ostali zate\u010deni...\u2018<\/p>","

\u2018Samo smo gledali kako \u0107e nas mediji maltretirati i da to stoi\u010dki moramo otrpit!\u00a0Bilo je bitno da se shvati da na\u0161 \u017eivot nije reality show...\u2018<\/p>","

\u2018Sje\u0107am se da sam sina dobio kad sam svirao u Vinjanima. Oti\u0161ao sam u 6 ipo, u 10 ipo su se popeli na binu i rekli mi da sam dobio sina! Odradili smo koncert do kraja, onda smo Ljilja i ja oti\u0161li u bolnicu virit iza stakla...\u2018<\/p>","","

\u2018Imali smo sre\u0107e \u0161to su sve pjeva\u010dice bile super. Birali smo ih po svemu, gledali smo kakav im je ku\u0107ni odgoj...\u2018<\/p>","

Vjekoslava,Ton\u010di i Hana Hulji\u0107: Kad je Vjekoslava dobila trudove s Hanom, Ton\u010di je, umoran od ga\u017ee do 4 ujutro, zamolio da \u201djo\u0161 malo izdr\u017ei\u201d<\/p>","

\u2018Split 80-ih nije bio ovako devastiran koliko je danas. Otu\u017ean zimi i nepodno\u0161ljiv ljeti.\u00a0Po Rivi bi i\u0161li gori- doli po sto puta! Onda bi se u mimoilasku gledali, ja san Vjekoslavu tra\u017eija godinu ipo dana...\u2018<\/p>","

\u2018Hana je savr\u0161ena mama\u00a0Albi. A Alba je savr\u0161eno muzikalna...\u2018<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1338","hd_19596562_1920.jpg":"1920x1080","k_19596562_1280.jpg":"1280x1280","k_19596562_1024.jpg":"1024x1024","k_19596562_640.jpg":"640x640","k_19596562_480.jpg":"480x480","k_19596562_340.jpg":"340x340","k_19596562_220.jpg":"220x220","o_19596562_1280.jpg":"1280x892","o_19596562_1024.jpg":"1024x713","o_19596562_640.jpg":"640x446","o_19596562_480.jpg":"480x334","o_19596562_340.jpg":"340x236","o_19596562_220.jpg":"220x153","h_19596562_1280.jpg":"1280x854","h_19596562_1024.jpg":"1024x683","h_19596562_640.jpg":"640x427","h_19596562_480.jpg":"480x320","h_19596562_340.jpg":"340x227","h_19596562_220.jpg":"220x147","pp_19596562_1280.jpg":"1280x1628","pp_19596562_1024.jpg":"1024x1303","pp_19596562_640.jpg":"640x814","pp_19596562_480.jpg":"480x611","pp_19596562_340.jpg":"340x432","pp_19596562_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x536","hd_25051382_1920.jpg":"1920x1080","k_25051382_1280.jpg":"1280x1280","k_25051382_1024.jpg":"1024x1024","k_25051382_640.jpg":"640x640","k_25051382_480.jpg":"480x480","k_25051382_340.jpg":"340x340","k_25051382_220.jpg":"220x220","o_25051382_1280.jpg":"1280x670","o_25051382_1024.jpg":"1024x536","o_25051382_640.jpg":"640x335","o_25051382_480.jpg":"480x251","o_25051382_340.jpg":"340x177","o_25051382_220.jpg":"220x115","h_25051382_1280.jpg":"1280x854","h_25051382_1024.jpg":"1024x683","h_25051382_640.jpg":"640x427","h_25051382_480.jpg":"480x320","h_25051382_340.jpg":"340x227","h_25051382_220.jpg":"220x147","pp_25051382_1280.jpg":"1280x1628","pp_25051382_1024.jpg":"1024x1303","pp_25051382_640.jpg":"640x814","pp_25051382_480.jpg":"480x611","pp_25051382_340.jpg":"340x432","pp_25051382_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25051383_1920.jpg":"1920x1080","k_25051383_1280.jpg":"1280x1280","k_25051383_1024.jpg":"1024x1024","k_25051383_640.jpg":"640x640","k_25051383_480.jpg":"480x480","k_25051383_340.jpg":"340x340","k_25051383_220.jpg":"220x220","o_25051383_1280.jpg":"1280x853","o_25051383_1024.jpg":"1024x682","o_25051383_640.jpg":"640x426","o_25051383_480.jpg":"480x320","o_25051383_340.jpg":"340x226","o_25051383_220.jpg":"220x146","h_25051383_1280.jpg":"1280x854","h_25051383_1024.jpg":"1024x683","h_25051383_640.jpg":"640x427","h_25051383_480.jpg":"480x320","h_25051383_340.jpg":"340x227","h_25051383_220.jpg":"220x147","pp_25051383_1280.jpg":"1280x1628","pp_25051383_1024.jpg":"1024x1303","pp_25051383_640.jpg":"640x814","pp_25051383_480.jpg":"480x611","pp_25051383_340.jpg":"340x432","pp_25051383_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2876","hd_24004875_1920.jpg":"1920x1080","k_24004875_1280.jpg":"1280x1280","k_24004875_1024.jpg":"1024x1024","k_24004875_640.jpg":"640x640","k_24004875_480.jpg":"480x480","k_24004875_340.jpg":"340x340","k_24004875_220.jpg":"220x220","o_24004875_1280.jpg":"1280x1917","o_24004875_1024.jpg":"1024x1533","o_24004875_640.jpg":"640x958","o_24004875_480.jpg":"480x719","o_24004875_340.jpg":"340x509","o_24004875_220.jpg":"220x329","h_24004875_1280.jpg":"1280x854","h_24004875_1024.jpg":"1024x683","h_24004875_640.jpg":"640x427","h_24004875_480.jpg":"480x320","h_24004875_340.jpg":"340x227","h_24004875_220.jpg":"220x147","pp_24004875_1280.jpg":"1280x1628","pp_24004875_1024.jpg":"1024x1303","pp_24004875_640.jpg":"640x814","pp_24004875_480.jpg":"480x611","pp_24004875_340.jpg":"340x432","pp_24004875_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_24960339_1920.jpg":"1920x1080","k_24960339_1280.jpg":"1280x1280","k_24960339_1024.jpg":"1024x1024","k_24960339_640.jpg":"640x640","k_24960339_480.jpg":"480x480","k_24960339_340.jpg":"340x340","k_24960339_220.jpg":"220x220","o_24960339_1280.jpg":"1280x1920","o_24960339_1024.jpg":"1024x1536","o_24960339_640.jpg":"640x960","o_24960339_480.jpg":"480x720","o_24960339_340.jpg":"340x510","o_24960339_220.jpg":"220x330","h_24960339_1280.jpg":"1280x854","h_24960339_1024.jpg":"1024x683","h_24960339_640.jpg":"640x427","h_24960339_480.jpg":"480x320","h_24960339_340.jpg":"340x227","h_24960339_220.jpg":"220x147","pp_24960339_1280.jpg":"1280x1628","pp_24960339_1024.jpg":"1024x1303","pp_24960339_640.jpg":"640x814","pp_24960339_480.jpg":"480x611","pp_24960339_340.jpg":"340x432","pp_24960339_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2891","hd_25051444_1920.jpg":"1920x1080","k_25051444_1280.jpg":"1280x1280","k_25051444_1024.jpg":"1024x1024","k_25051444_640.jpg":"640x640","k_25051444_480.jpg":"480x480","k_25051444_340.jpg":"340x340","k_25051444_220.jpg":"220x220","o_25051444_1280.jpg":"1280x1927","o_25051444_1024.jpg":"1024x1541","o_25051444_640.jpg":"640x963","o_25051444_480.jpg":"480x722","o_25051444_340.jpg":"340x511","o_25051444_220.jpg":"220x331","h_25051444_1280.jpg":"1280x854","h_25051444_1024.jpg":"1024x683","h_25051444_640.jpg":"640x427","h_25051444_480.jpg":"480x320","h_25051444_340.jpg":"340x227","h_25051444_220.jpg":"220x147","pp_25051444_1280.jpg":"1280x1628","pp_25051444_1024.jpg":"1024x1303","pp_25051444_640.jpg":"640x814","pp_25051444_480.jpg":"480x611","pp_25051444_340.jpg":"340x432","pp_25051444_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2773","hd_20837272_1920.jpg":"1920x1080","k_20837272_1280.jpg":"1280x1280","k_20837272_1024.jpg":"1024x1024","k_20837272_640.jpg":"640x640","k_20837272_480.jpg":"480x480","k_20837272_340.jpg":"340x340","k_20837272_220.jpg":"220x220","o_20837272_1280.jpg":"1280x1848","o_20837272_1024.jpg":"1024x1478","o_20837272_640.jpg":"640x924","o_20837272_480.jpg":"480x693","o_20837272_340.jpg":"340x491","o_20837272_220.jpg":"220x317","h_20837272_1280.jpg":"1280x854","h_20837272_1024.jpg":"1024x683","h_20837272_640.jpg":"640x427","h_20837272_480.jpg":"480x320","h_20837272_340.jpg":"340x227","h_20837272_220.jpg":"220x147","pp_20837272_1280.jpg":"1280x1628","pp_20837272_1024.jpg":"1024x1303","pp_20837272_640.jpg":"640x814","pp_20837272_480.jpg":"480x611","pp_20837272_340.jpg":"340x432","pp_20837272_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1646x2500","hd_1375103_1920.jpg":"1920x1080","k_1375103_1280.jpg":"1280x1280","k_1375103_1024.jpg":"1024x1024","k_1375103_640.jpg":"640x640","k_1375103_480.jpg":"480x480","k_1375103_340.jpg":"340x340","k_1375103_220.jpg":"220x220","o_1375103_1280.jpg":"1280x1944","o_1375103_1024.jpg":"1024x1555","o_1375103_640.jpg":"640x972","o_1375103_480.jpg":"480x729","o_1375103_340.jpg":"340x516","o_1375103_220.jpg":"220x334","h_1375103_1280.jpg":"1280x854","h_1375103_1024.jpg":"1024x683","h_1375103_640.jpg":"640x427","h_1375103_480.jpg":"480x320","h_1375103_340.jpg":"340x227","h_1375103_220.jpg":"220x147","pp_1375103_1280.jpg":"1280x1628","pp_1375103_1024.jpg":"1024x1303","pp_1375103_640.jpg":"640x814","pp_1375103_480.jpg":"480x611","pp_1375103_340.jpg":"340x432","pp_1375103_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24724618_1920.jpg":"1920x1080","k_24724618_1280.jpg":"1280x1280","k_24724618_1024.jpg":"1024x1024","k_24724618_640.jpg":"640x640","k_24724618_480.jpg":"480x480","k_24724618_340.jpg":"340x340","k_24724618_220.jpg":"220x220","o_24724618_1280.jpg":"1280x853","o_24724618_1024.jpg":"1024x682","o_24724618_640.jpg":"640x426","o_24724618_480.jpg":"480x320","o_24724618_340.jpg":"340x226","o_24724618_220.jpg":"220x146","h_24724618_1280.jpg":"1280x854","h_24724618_1024.jpg":"1024x683","h_24724618_640.jpg":"640x427","h_24724618_480.jpg":"480x320","h_24724618_340.jpg":"340x227","h_24724618_220.jpg":"220x147","pp_24724618_1280.jpg":"1280x1628","pp_24724618_1024.jpg":"1024x1303","pp_24724618_640.jpg":"640x814","pp_24724618_480.jpg":"480x611","pp_24724618_340.jpg":"340x432","pp_24724618_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4710475 Threads: 3 Questions: 159875800 Slow queries: 69365 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4726728 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 33 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/vjekoslavu-san-trazija-godinu-ipo-dana-i-ugledao-je-na-festivalu-kci-visokog-funkcionera-u-prvom-redu-i-doznam-1296883 [printLink] => /scena/showbiz/vjekoslavu-san-trazija-godinu-ipo-dana-i-ugledao-je-na-festivalu-kci-visokog-funkcionera-u-prvom-redu-i-doznam-1296883?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 335385 [name] => Tonči Huljić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => tonci-huljic [link] => /tag/tonci-huljic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 719036 [name] => životna ispovijest Tonča Huljića [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-06-07 20:15:11 [main_article_id] => 0 [alias] => zivotna-ispovijest-tonca-huljica [link] => /tag/zivotna-ispovijest-tonca-huljica ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => ‘Vjekoslavu san tražija godinu ipo dana. I ugledao je na festivalu, kći visokog funkcionera u prvom redu. I doznam...‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3271 [name] => Ivana Kapetanović [username] => ivana.kapetanovic@slobodnadalmacija.hr [email] => ivana.kapetanovic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$OmTs/imYojk0U2lnJXM43uHwmFTXw.yH92JTXlWUAnY.g5OmdI/9S [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/ivana-kapetanovic-3271 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1784 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":"","customparams_layout":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/ea6190ae66f23754bb03378e261af015?s=100&default=https%3A%2F%2Ff04.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/07/19596562.jpg [galleryCount] => 9 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Tom Dubravec/Cropix [mainImageDesc] =>

‘Ne bih se nikad oženio da se nisam za nju oženio!‘ 

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/07/19596562.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix

‘Ne bih se nikad oženio da se nisam za nju oženio!‘ 

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/07/25051382.jpg [title] => Cropix/Cropix

‘Nemam pojma kako su Hana i Grašo završili skupa! Svi smo bili stavljeni pred gotov čin, ostali zatečeni...‘

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/07/25051383.jpg [title] => Bozo Vukičević/Cropix

‘Samo smo gledali kako će nas mediji maltretirati i da to stoički moramo otrpit! Bilo je bitno da se shvati da naš život nije reality show...‘

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/07/24004875.jpg [title] => Lucija Očko/Cropix

‘Sjećam se da sam sina dobio kad sam svirao u Vinjanima. Otišao sam u 6 ipo, u 10 ipo su se popeli na binu i rekli mi da sam dobio sina! Odradili smo koncert do kraja, onda smo Ljilja i ja otišli u bolnicu virit iza stakla...‘

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/07/24960339.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/07/25051444.jpg [title] => Feđa Klarić/Cropix

‘Imali smo sreće što su sve pjevačice bile super. Birali smo ih po svemu, gledali smo kakav im je kućni odgoj...‘

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/07/20837272.jpg [title] => Saša Burić/Cropix

Vjekoslava,Tonči i Hana Huljić: Kad je Vjekoslava dobila trudove s Hanom, Tonči je, umoran od gaže do 4 ujutro, zamolio da ”još malo izdrži”

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/07/1375103.jpg [title] => Duje Klarić/Cropix

‘Split 80-ih nije bio ovako devastiran koliko je danas. Otužan zimi i nepodnošljiv ljeti. Po Rivi bi išli gori- doli po sto puta! Onda bi se u mimoilasku gledali, ja san Vjekoslavu tražija godinu ipo dana...‘

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/07/24724618.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix

‘Hana je savršena mama Albi. A Alba je savršeno muzikalna...‘

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Da proveden tri života s njin u četri oka, malo bi, malo bi bilo, da mi ispriča sve od početka ‘80-ih do danas. Da mu sto put kažemo fala za sve ono šta je njegova muzika dala, malo bi, malo bi, bilo.

Ipak, ono što smo, naš najveći hitmaker, skladatelj, tekstopisac, glazbenik i producent Tonči Huljić, i moja malenkost stigli u par sati razgovora i par kava, ispričati jest - ono najvažnije iz njegovog života. Huljić nam je otvorio dušu i po prvi put ispričao u komadu svoju istinu i put od početka karijere do danas.

---

---

Njegova supruga Vjekoslava, spisateljica i pravnica, autorica brojnih tekstova pjesama koje su postali evergreeni, kći Hana Huljić Grašo, prva osoba ikad koja je na Glazbenoj akademiji u Splitu diplomirala kompoziciju, također i pjevačica i autorica, majka malene Albe i supruga glazbene zvijezde Petra Graše, sin Ivan Huljić, pravnik, tekstopisac i autor, zet Petar Grašo...

Pa onda sve pjevačice Magazina i grupa Magazin, bend Madre Badessa, njegova prva pop misa na svijetu, Misa Mediteranea, preko 1500 napisanih pjesama, tajne hitova, potom vjera, ljubav i životne mudrosti, otegotne okolnosti, umjetnost kao takva i "poremećaji" umjetnika, navike u iću i piću… ma samo su neke od tema koje smo pretresli s Tončem. Huljićevu životnu ispovijest podijelili smo u četiri dijela.

Tonči Huljić nam priča što drugima nikad nije, kako je ‘stvorio monstruma‘: Od 18. ja sam sebi sve! Tajna je u ovome...

DRUGI DIO

Kad se sjetite 80-ih u Splitu, kakve vam to uspomene budi?

- Za 80-godine u Splitu me veže puno toga. To su bile najljepše godine i najljepše doba. Prvo zato što sam imao 20 godina. To se činilo jako daleko od 30. Kad imaš 20, čini ti se da će 30 doći za 50 godina! A danas ti je svaki dan kao minuta. Kad se sjetim tog vremena, sjetim ga se s velikom dozom nostalgije.

Split 80-ih nije bio ovako devastiran koliko je danas. Otužan zimi i nepodnošljiv ljeti. Sve je bilo lijepo, a mi smo bili mladi. Svugdje je bio život. Bio je kafić Semafor, bio je restoran Lipa Dalmacija koji je, ni iz čega, odjednom postao popularan jer je radija duže, pa je bio Džaja na Ovčicama, Riva, Pjaca... Po Rivi bi išli gori- doli po sto puta.

Onda bi se u mimoilasku gledali s djevojkama, nije bilo mobitela. Kako uopće doznat njen broj telefona? Kako je opisat uopće? Ja san Vjekoslavu tražija godinu ipo dana. Vidija san je iz prve, prošla je pored mene i onda san je tražija godinu i po dana.

Opet je u toj priči bitan i Magazin. To je bila godina prije nego što sam napisao "Sjećanja", dakle 1980. Bio sam pridruženi član tada Magazina, svirali smo na Splitskom festivalu. Oni me nisu pustili na binu da se ne bi ja slikao slučajno, nego sam morao svirati u orkestru, a kako je ona bila kćer visokog funkcionera, sjedila je u 1. redu direktno ispred klavira.

---

image

‘Split 80-ih nije bio ovako devastiran koliko je danas. Otužan zimi i nepodnošljiv ljeti. Po Rivi bi išli gori- doli po sto puta! Onda bi se u mimoilasku gledali, ja san Vjekoslavu tražija godinu ipo dana...‘

Duje Klarić/Cropix
---

Doznam onda da je to mala koja je sa mnon išla u osnovnu školu, bila je dvi godine mlađa od mene i stalno je pisala neke pjesme i čitala te pjesme u onim širokim rebama na zvono, pa bi dobila najbolju nagradu u kategoriji šestih razreda, pa smo mi to morali slušat... "Maltretirala" nas je s tim pjesmama (smijeh). Onda gledam kako je ona izrasla u ovako lijepu djevojku.

Ne možeš Boga isključit ni u jednom od ovih slučajeva. Sljedeće je bilo da je ona vidjela mene i došla je tamo di je Magazin svirao idući vikend. Ja sam se cijelo vrijeme smješkao njoj i sestri i, evo, upalilo je! Naravno, ja sam njoj prvi prišao. Kako sam je prvu večer otpratio kući, tako smo ostali skupa cijeli život. Ja sam vrlo praktičan čovjek.

Jeste li bili galeb prije toga?

- Šta da kažem na to? Jesam li volio djevojčice? Jesam. Bile su mi draže društvo od dječaka (smijeh).

Rekli ste, da se niste oženili za nju, da se nikada ne biste oženili, jer ste težak čovjek i samo vas ona može trpjeti…

- Tako je, ne bih se oženio da se nisam za nju oženio! Ma mislim, trpi me i dosta prijatelja. Nekad imam naglu ćud, ali sam vrlo empatičan. No, treba biti oprezan s tom empatijom danas. Empatija je velika prijetnja civilizaciji. Ljudski osjećaji su nešto s čime se lako manipulira, a empatiju moraš imat, ako imaš osjećaje.

Ono gdje je problem empatije danas je činjenica da objektivno mala skupina svjetskih moćnika kontrolira srednji sloj. Upravo pričam o empatiji, toleranciji, osjećajem za slabije. I onda dolazi do apsurda, da ti slabiji od silne pomoći i vjetra u leđa koji dobivaju postaju jači i proizvode razna društvena trenja. I što to danas znači biti slabiji? Je li to prednost ili poruka da se proglasiš: "ja sam slabiji, nemojte me maltretirat‘, jer u biti ja trebam maltretirati vas"?

E, u tome trenutku imamo događanja slična Francuskoj buržoaskoj revoluciji, gdje su oni slabiji, a uvijek su mnogobrojniji, giljotinom rješavali stvari. Ili imate postratni period ‘45., kada su opet slabiji došli na vlast, sve ti uzeli, da bi sad oni imali. Takav vam je trenutak u hrvatskoj politici u ovom momentu, ali i u svoj svjetskoj.

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

Pogledajte primjer Francuske. Imam 62 godine i ne pomišljam otići u mirovinu nikad, a tamo su zapalili pola države jer ne žele raditi do 64. Istovremeno u Danskoj granicu dižu na 77. I nitko se ne buni. Tko diže kaos ovoga trenutka u Francuskoj? Upravo oni kojima se najviše pomagalo. Imigranti. Jer smo empatični, pa smo trebali pomoći. E sad, nek mi netko kaže gdje je poveznica između tih ljudi i 64 godine?

No, ne možeš biti bez empatije i bez osjećaja da bi bio kompozitor, a istovremeno moraš biti jako čvrst, samodiscipliniran i jako se branit. Jer lako se uspet na planinu, teško je ostati gore, ako sa svih strana naviru. I to je ono što me zapravo naučio život kroz te mlade dane, kroz te formativne godine, kroz jugoslavensku turneju od pet godina.

Zanimljive su priče gdje ste bili kad su vam se rodila djeca, Ivan i Hana...

- Sjećam se da sam sina dobio kad sam svirao u Vinjanima. Otišao sam u 6 ipo, u 10 ipo su se popeli na binu i rekli mi da sam dobio sina! A ja u Vinjanima. Odradili smo koncert do kraja, onda smo Ljilja i ja otišli u bolnicu virit iza stakla. A kad sam Hanu dobio, došao sam s neke svirke u 4 ipo ujutro i legao. Još je bilo 10-ak dana do termina. Spavao sam sat vremena i trese me Vjekoslava i govori "mislim da me hvataju trudovi". Ja govorim: "Ajde izdrži još malo" (smijeh).

---

image

Vjekoslava,Tonči i Hana Huljić: Kad je Vjekoslava dobila trudove s Hanom, Tonči je, umoran od gaže do 4 ujutro, zamolio da "još malo izdrži"

Saša Burić/Cropix
---

Mi smo tada svaki dan svirali. Ali baš svaki. Imali smo razgovore s policijom, jer bi bili naslovi "Magazin zapalio Frankfurt" u Glasu Koncila. Pa se to činilo da smo se spojili s nekim ustaškim crkvenim krugovima, oni su mislili da smo mi tamo držali mitinge i govore (smijeh). Poslije kad sam sretao tog policajca s kojim sam vodio razgovore, smijali bi se tome.

---

image

‘Sjećam se da sam sina dobio kad sam svirao u Vinjanima. Otišao sam u 6 ipo, u 10 ipo su se popeli na binu i rekli mi da sam dobio sina! Odradili smo koncert do kraja, onda smo Ljilja i ja otišli u bolnicu virit iza stakla...‘

Lucija Očko/Cropix
---

Kad bi svirali po tim katoličkim misijama, onda ne bismo svirali ponedjeljak, utorak i srijedu, nego bismo igrali biljar ili stolni tenis po hotelima. Najdivnije doba života. Ja sam bio zadužen da smislim deset pjesama koje moramo izdati da bi se nastavila turneja i opet sve ispočetka. I to je bukvalno bilo tako. Nitko nikad nije radio pet jugoslavenskih turneja zaredom!

Kako je bilo kad je Ljiljana otišla iz Magazina?

- Pa njoj je bila sedma godina zaredom, mislim da je kao žena okružena s pet muškaraca u bendu i još tri tehničara dovoljno prošla! Još smo se vozili svi zajedno u nekom klimavom autobusu… Mi bi tako krenuli na turneju i nakon sedam dana bio bi totalni raspad, nitko s nikim ne bi pričao, svak‘ bi uzeo svoj rent a car i voza se (smijeh).

---

image

‘Imali smo sreće što su sve pjevačice bile super. Birali smo ih po svemu, gledali smo kakav im je kućni odgoj...‘

Feđa Klarić/Cropix
---

Najdivnije je otišla, bez ikakvih drama. Mogu reći da je bila izvanserijski suradnik. Bože moj, svi mi imamo mušice, možda smo ih mi muški imali više nego ona. Imali smo sreće što su sve pjevačice bile super. Birali smo ih po svemu, gledali smo kakav im je kućni odgoj. Sve su bile lijepo odgojena djeca.

Nama je slava bila normalna stvar, ja sam od 21. godine slavan (smijeh)! Najnormalnija stvar mi je to, ja ne znam kako to izgleda biti običan. Znam samo kada odem negdje izvan države, pa me ne znaju. Ali, lijepo je biti na ovim prostorima Tonči Huljić (smijeh)! Ovo je baš iz srca bilo.

Koji su kriteriji za biti pjevačica u Magazinu?

- Nema ih. Ja to osjetim. Sve se bira osjećajem. Nešto vidim u toj osobi. Samo sam dva puta pogriješio u procjeni karaktera osobe. Nebitno koga. I onda sam odmah otkazao suradnju. Ne moram reći da poslije od njih ništa nije bilo. Žao mi je što je tako, ali valjda se ta neka karma koju imam prenese na izvođače, ne znam.

Tih 90-ih godina sam imao 18 pjevača. Baš me to iscrpljivalo to. Do 50-ih godina 20. stoljeća znalo se tko je napisao pjesmu. Od 50-ih godina na ovamo, otkad je to postao biznis, zna se tko je pjeva. Danas autora više niti ne potpisuju. Dapače, imaš ih po 56 jer ili ne znaju pisat, ili ne znaju note, il‘ ne znaju ovo il‘ ono. Onda je bio bitan autor.

Zanimljivo je da vi nemate ugovore, radite s izvođačima bez ugovora…

- Ako si dovoljno siguran u sebe, onda radiš tako. Stvarno se nemam vremena potezat po sudovima. Nije mi to nikad palo na pamet. Vjerujem u neku koheziju, da jedni drugima dobro donosimo. Znaju oni kako mogu reagirati u slučaju iskakanja iz tračnica.

Vi i vaš zet Petar Grašo se stalno "vrijeđate" dok pričate. Kako to zapravo zvuči, kako izgleda vaš razgovor?

- Sve govorimo. Sve je predmet uvrede. Sve! Od trepavica, malog prsta na nozi, patika, od toga kako si se obuka, kako izgledaš, šta jedeš, koliko moš popit, sve, i dok je tako, to je super. Tako se jedino osjećam opušteno, gdje se totalno možemo vrijeđat.

Znači ono baš dalmatinski – šta se više vriđate, više se volite?

- Je, tako je, teške uvrede! Jednom je Bregović bio s nama za stolom i nismo ga bili spremili na to. U jednom trenu on je valjda očekivao da je sljedeće da ćemo se Grašo i ja počet tuć (smijeh) i otišao je, povukao se, stoji tamo na vratima, gleda što će se sada dogoditi. Ali, moram priznati da nas je Alba jako smirila.

---

image

‘Samo smo gledali kako će nas mediji maltretirati i da to stoički moramo otrpit! Bilo je bitno da se shvati da naš život nije reality show...‘

Bozo Vukičević/Cropix
---

Jednom vas je netko pitao što bi da vam kći završi s Grašom, vi ste rekli da se nadate da će ipak naći nešto bolje od toga…

- Sigurno jesam. Valjda je zaslužila nešto bolje (smijeh).

I evo na kraju ipak nije… (smijeh)!

- Savršeno su kompatibilni. To se rijetko viđa. Da toliko vole iste stvari i sve ostalo.

Kako se to dogodilo da Hana i Grašo završe skupa?

- Ne znam. Vjerujte mi, nemam pojma. Stvarno smo svi bili stavljeni pred gotov čin i sad je to to. Ostali smo zatečeni, ali kada vidiš sreću u očima tvog djeteta i tvog najbližeg suradnika i prijatelja, moraš biti sretan zbog njih, ali i zbog sebe.

---

image

‘Nemam pojma kako su Hana i Grašo završili skupa! Svi smo bili stavljeni pred gotov čin, ostali zatečeni...‘

Cropix/Cropix
---

Kakav vam je bio osjećaj kad ste spoznali: "Pa kći će mi se udat‘ za Grašu?"

- Pa samo smo gledali kako će nas mediji maltretirati i da to stoički moramo otrpit. Bilo je bitno da se shvati da naš život nije reality show i da su to naši stvarni životi koje držimo za sebe. Petar je s prvom pjesmom postao zvijezda. Ja sam postao zvijezda mlad. Nama je to prirodno.

Ne osjećamo se ni drugačije od drugih, ni povlašteniji, niti želim kome nabijati na nos svoj život. Ne podnosim osobe koje danas nekom nabijaju na nos "vidi kako sam ja sretan, a ti si nesretan". Koliko ih žalim, toliko ih i prezirem. To upropaštava našu civilizaciju. Mreže su postale svijet svakome tko nema svoj život.

Kakav je Grašo zet? Kuva, pere, čisti…

- Najbolji na svijetu. Loš je primjer za muškarce, a odličan za žene! Nakon što njega vidi, svaka žena kvoca svom mužu: "Eto ti, jesi vidija Grašu, vidiš kako on?". Ali on voli kuhati. Ja ne volim, nemam talent za kuhanje. Da imam, vjerojatno bi bio najbolji kuhar na svijetu. On ga ima i jedan je od najboljih kuhara!

Kako su se Hana i Grašo snašli u roditeljskoj ulozi?

- Savršeno.

---

image

‘Hana je savršena mama Albi. A Alba je savršeno muzikalna...‘

Tom Dubravec/Cropix
---

A vi kao djed i baka?

- To nam je prva unučica. Trudimo se biti što više s njom. Vjekoslava pomogne Hani, jer je Alba jedna vrlo živa, znatiželjna i inteligentna beba još od drugog mjeseca.

Pokazuje li već talent za glazbu?

- Natprirodno! Pjeva, pogađa intonaciju, nevjerojatno. Ima boju glasa i tatinu i maminu, nevjerojatno.


(NASTAVAK SUTRA)

 

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Tom Dubravec/Cropix Cropix/Cropix Bozo Vukičević/Cropix Lucija Očko/Cropix Nikola Vilić/Cropix Feđa Klarić/Cropix Saša Burić/Cropix Duje Klarić/Cropix Tom Dubravec/Cropix
Tom Dubravec/Cropix

‘Ne bih se nikad oženio da se nisam za nju oženio!‘ 

Cropix/Cropix

‘Nemam pojma kako su Hana i Grašo završili skupa! Svi smo bili stavljeni pred gotov čin, ostali zatečeni...‘

Bozo Vukičević/Cropix

‘Samo smo gledali kako će nas mediji maltretirati i da to stoički moramo otrpit! Bilo je bitno da se shvati da naš život nije reality show...‘

Lucija Očko/Cropix

‘Sjećam se da sam sina dobio kad sam svirao u Vinjanima. Otišao sam u 6 ipo, u 10 ipo su se popeli na binu i rekli mi da sam dobio sina! Odradili smo koncert do kraja, onda smo Ljilja i ja otišli u bolnicu virit iza stakla...‘

Feđa Klarić/Cropix

‘Imali smo sreće što su sve pjevačice bile super. Birali smo ih po svemu, gledali smo kakav im je kućni odgoj...‘

Saša Burić/Cropix

Vjekoslava,Tonči i Hana Huljić: Kad je Vjekoslava dobila trudove s Hanom, Tonči je, umoran od gaže do 4 ujutro, zamolio da ”još malo izdrži”

Duje Klarić/Cropix

‘Split 80-ih nije bio ovako devastiran koliko je danas. Otužan zimi i nepodnošljiv ljeti. Po Rivi bi išli gori- doli po sto puta! Onda bi se u mimoilasku gledali, ja san Vjekoslavu tražija godinu ipo dana...‘

Tom Dubravec/Cropix

‘Hana je savršena mama Albi. A Alba je savršeno muzikalna...‘

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/vjekoslavu-san-trazija-godinu-ipo-dana-i-ugledao-je-na-festivalu-kci-visokog-funkcionera-u-prvom-redu-i-doznam-1296883 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=b99898fb7d8adbab8f4afcf90b933cd9f5036076 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%E2%80%98Vjekoslavu+san+tra%C5%BEija+godinu+ipo+dana.+I+ugledao+je+na+festivalu%2C+k%C4%87i+visokog+funkcionera+u+prvom+redu.+I+doznam...%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fvjekoslavu-san-trazija-godinu-ipo-dana-i-ugledao-je-na-festivalu-kci-visokog-funkcionera-u-prvom-redu-i-doznam-1296883 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fvjekoslavu-san-trazija-godinu-ipo-dana-i-ugledao-je-na-festivalu-kci-visokog-funkcionera-u-prvom-redu-i-doznam-1296883 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"TONČI HULJIĆ"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"12031"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizTONČI HULJIĆ

‘Vjekoslavu san tražija godinu ipo dana. I ugledao je na festivalu, kći visokog funkcionera u prvom redu. I doznam...‘

8. lipnja 2023. - 20:24

Da proveden tri života s njin u četri oka, malo bi, malo bi bilo, da mi ispriča sve od početka ‘80-ih do danas. Da mu sto put kažemo fala za sve ono šta je njegova muzika dala, malo bi, malo bi, bilo.

Ipak, ono što smo, naš najveći hitmaker, skladatelj, tekstopisac, glazbenik i producent Tonči Huljić, i moja malenkost stigli u par sati razgovora i par kava, ispričati jest - ono najvažnije iz njegovog života. Huljić nam je otvorio dušu i po prvi put ispričao u komadu svoju istinu i put od početka karijere do danas.

Njegova supruga Vjekoslava, spisateljica i pravnica, autorica brojnih tekstova pjesama koje su postali evergreeni, kći Hana Huljić Grašo, prva osoba ikad koja je na Glazbenoj akademiji u Splitu diplomirala kompoziciju, također i pjevačica i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 16:55