stdClass Object ( [id] => 1100716 [title] => Pogledajte Gorana Navojca kao ‘Mrkomira Prvog‘, a u seriji glumi i njegov sin Grgur. Producent Ivan Maloča projekt želi dovesti i u svoje rodno Kijevo! [alias] => pogledajte-gorana-navojca-kao-mrkomira-prvog-a-u-seriji-glumi-i-njegiv-sin-grgur-producent-ivan-maloca-projekt-zeli-dovesti-i-u-svoje-rodno-kijevo [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Ivan Maloča (58), vlasnik producentske kuće "Interfilm" iz Zagreba, pristaje na razgovor o svakom svom projektu, u ovom slučaju je to sitcom "Mrkomir Prvi", ali pod jednim jedinim uvjetom - da spomenem njegovo rodno Kijevo. A, to mi nije bilo teško.

Teže je bilo pohvatati konce svega što radi prezaposleni dr. sc. Maloča, prof. produkcije na VERN-u i na ADU Zagreb, koji veli "studirao sam pet fakulteta, jedan je i teologija". No, krenimo redom. Od Kijeva ili preko Dinare.

- Ja sam Dalmatinac, molim vas spomenite mi Kijevo, premda sam rođen u Kninu 1962., s pet mjeseci došao sam u Zagreb, gdje sam i prohodao. U Kijevu imam i staru kamenu djedovu kuću i noviju očevu, njive i vinograde, koji su sada zapušteni. Bio sam tamo prije dvije-tri godine i kad bi mi posao dozvoljavao, trajno bih se preselio, tamo su moji korijeni. Uvijek to ističem. Kome god me spomenete, primjerice redatelju Zrinku Ogresti ili Vinku Brešanu, reći će "Maloča je iz Kijeva". S Brešanom dijelim i županiju, tako se zezamo da smo iz iste županije ha-ha-ha - ozareno će zagrebački Kijevljanin, kojega sam jedva privolila da s Kijeva skrenemo na "Mrkomira Prvog", kostimiranu humorističnu seriju, povijesnog predznaka, čiji pilot je zadnjega dana 2020., na Silvestrovo, emitiran na Hrvatskoj televiziji.

- Trenutno smo u pripremama za snimanje i gradimo interijer Mrkomirovih dvora u studiju "Jadran filma" ovdje u Zagrebu; održavamo glumačke probe, finaliziramo scenarije, tražimo pogodne lokacije za eksterijerno snimanje, kompletiramo tehniku za snimanje itd. I u pripremama ima izazova. Redatelji, scenaristi i glumci traže najbolji način glume i dijaloga za ono vrijeme. Kostimografija "skuplja“ i šiva kostime onoga vremena, što je osobito izazovno jer trebaju napraviti razne kostime, od onih za seljaka, ratnika i plemića do Franaka, Bugara, Turaka... Vjerojatno najkompleksniji zadatak ima scenografija. Treba napraviti objekte iz srednjeg vijeka, namjestiti objekte, naći mačeve, štitove, oružje, konje, kokoši … - otkriva producent "Interfilma".

Pored Snježane Tribuson, s kojom prvi put surađuje, angažirao je, kaže, još dvoje redatelja; redateljica je glavna, bira cast, njezini "zamjenici“ su Igor Šeregi i Aldo Tardozzi. Još ranije su pridodani novi scenaristi - Zoran Lazić, Tonći Kožul i Branko Ružić, jer je pisanje "Mrkomira", veli, jako zahtjevno, a scenarist pilota Ognjen Sviličić prezaposlen.
- Ogi nije mogao dalje, ima puno obveza. "Rasprodan" je, a mislim i da piše humorističnu seriju "Minus i plus" - pojašnjava producent Maloča.

Vrsna imena

Pitam ga je li ovo njegova prva suradnja sa Splićaninom, priznatim scenaristom i redateljem, autorom i omiljenoga "Stipe u gostima", koji se, na radost mnogih, opet vrti na Drugom programu HTV-a.
- To je naša prva suradnja. Rodila se prije otprilike 5 godina, kada sam na Trešnjevci, u restoranu "Fuego", proslavljao obranu doktorata iz Ekonomije. Bilo je na tulumu oko 200 ljudi. Nije bilo Covida, koja divna vremena. Uglavnom, kasnije tokom večeri Ognjen i ja smo počeli razgovarati, predložio mi je tada temu o hrvatskom knezu, na što sam mu rekao da može i da ću to rado podržati i učestvovati samo ako se radnja odvija u Dalmaciji, mojoj i njegovoj.

Eto, tako se "rodio“ "Mrkomir". Cijeloj ekipi i glumcima ovo je vrlo zanimljiv projekt i moram reći da su svi jako motivirani da stvorimo dobru seriju. Ovo mi je, dakle, prva suradnja sa Snježanom Tribuson i Ognjenom Sviličićem. S ostalom vrsnom ekipom više puta sam radio, tu je direktor fotografije Branko Linta, HTV-ova urednica Jasmina Božinovska Živalj, kompozitor Mate Matišić, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Ivana Zozoli, majstorica maske Snježana Gorup i drugi - hvali, naravno, Ivan Maloča ekipu "Mrkomira".
Glavnu, naslovnu ulogu Mrkomira Prvog igra Goran Navojec, poput Ognjena Sviličića također prezaposlen. Jedan je od glavnih i u HTV-ovoj ratnoj seriji "Nestali 2" Joška Lokasa, u zadarskom zaleđu glumi hrvatskoga branitelja Prku. Na upit smeta li ga da mu glavni glumac balansira između dva seta, odnosno dijametralno suprotne serije, producent Maloča spremno brani boje svoje ekipe, a u kojoj su i Ecija Ojdanić, Ozren Grabarić, Mirna Mihelčić, Marinko Prga, Roko Sikavica, Paško Vukasović...

- Navojec je angažiran u puno filmova i serija; ako je tražen to znači da je dobar glumac! Bit će još glumaca zvijezda, trenutno pregovaramo o angažmanu.
Naravno da nije preskočeno pitanje svih pitanja, tj. hoće li serija biti dobra? Hoće li možda ponoviti uspjeh dugovječnih "Bitangi i princeza", prvoga hrvatskog sitcoma, hrvatskih "Prijatelja", TV puku možda i najpamtljivijeg projekta "Interfilma"?

- Uvijek pokušavam napraviti dobru seriju, kao što je bila upravo završena "Crno-bijeli svijet". Od "Mrkomira" očekujem da će biti dobar kao i "Bitange". Vjerujem da će biti i gledana kao "Bitange i princeze", međutim morate znati, kada smo napravili prvu sezonu "Bitangi i princeza" imala je malu gledanost te 2005., a i kritika joj nije bila sklona. Dočekali su nas na nož, iako bilo je i onih koji su nas hvalili pa bi zvali Kulu, scenarista i redatelja Gorana Kulenovića, ali to je bilo samo privatno. Rijetki kritičari, a i urednici na HTV-u, kao Jasmina Božinovska Živalj, koja je upravo dobila godišnju HRT-ovu nagradu za životno djelo "Ivan Šibl" za televiziju, uvidjeli su potencijal "Bitangi". Srećom. I HTV nam je dao šansu za drugu sezonu; odlučila je tako ondašnja ravnateljica HTV-a Marija Nemčić, ostalo je povijest.

Pet je sezona "Bitangi", nakon premijere i brojne reprize, ljudi su ih voljeli, pa i danas. Što će biti s "Mrkomirom", kakvu mu sudbinu predviđa, koliko sezona? Prvi čovjek "Interfilma", "onaj glasni iz Kijeva", ne sumnja u uspjeh!
- Za razliku od prve sezone "Bitangi", pilot "Mrkomira" je bolje prošao kod gledatelja, ali i kritike. Nezahvalno je predviđati i gledanost uvijek ovisi o više faktora, ali nije zabranjeno nadati se drugoj sezoni, jer serija ima veliki potencijal u priči. Sve će ovisiti o ljudima koji odlučuju na HRT-u. Do kraja ljeta, snimit ćemo 13 epizoda, to je polusezona. HTV bi seriju mogao emitirati na jesen i završiti do kraja godine. Sva kreativna ekipa i glumci vjeruju da će "Mrkomir" biti dobar i kvalitetan kao i "Bitange" - optimistično će producent o svom novom četvrtom sitcomu, prethode mu, naravno, "Bitange i princeze", "Zakon!" te "Provodi i sprovodi“.

Pomaknuti humor

A radnja "Mrkomira" je približno ovakva: Godina je osamsto i neka. Rani srednji vijek. Kneževinom vlada knez Mrkomir (Goran Navojec), hrvatski knez, pomalo častohlepan, ali i naivan, pa ga njegova naivnost često dovede do poraza. Nepismen je, ali kako se pravi da zna čitati, ovisi o Slavomiru (Ozren Grabarić), koji na dvoru obnaša nekoliko dužnosti, od peharnika, savjetnika do šefa tajne službe. Kostur je to povijesnog sitcoma koji možda neće nasmijati ponekog TV gledatelja s niskim pragom tolerancije na zafrkanciju. I za to "onaj iz Kijeva" ima, naravno, pojašnjenje, umirit će domoljube.

- Sve je to naša domaća, znana svima, satira. U seriji napadnu nas, npr. Bugari, mi se obranimo, prodaje se i šverca rakija, javna nabava nije transparentna pa se kupuje nekvalitetno oružje i oprema, novci se troše na gluposti, a sve iza leđa kneza Mrkomira. Slično je prije deset stoljeća i danas. Nije se puno promijenilo, što je bilo smiješno onda, smiješno je i sada. Sve je to satira - ozbiljno će Maloča.

Ima li novi sitcom ikakve sličnosti s BBC-jevom "Crnom Gujom" i Rowanom Atkinsonom, pitam producenta kao i bi li se referirao na navode da je "Mrkomir" možda i parodija "Hrvatskih kraljeva" i "Republike" pa i "Uskoka", HTV-ova autora Božidara Domagoja Burića, koji će za "Reflektor" kazati "kako je veliki obožavatelj parodija".
- Serija nije inspirirana "Crnom Gujom" nego razgovorom Ognjena Sviličića i mene prije nekoliko godina. Inače, "Crna Guja" je sada passe, i pokušaj njenog kopiranja bilo bi prvoloptaško dodvoranje publici, što mislim da bi bilo loše. Ideja je, dakle, napraviti malo pomaknutu humorističnu seriju, koja bi bila zanimljiva široj populaciji. Serija ne parodira ni "Hrvatske kraljeve", ni "Republiku", niti "Uskoke"; mislim da parodije nisu za širu populaciju te imaju uzak krug gledatelja. Želimo napraviti najbolju moguću seriju u sadašnjim pandemijskim okolnostima, za koju vjerujem da će biti gledana. Radnja će biti zanimljiva. Eto,

Mrkomiru je glavni problem što je vazal Franaka, a u isto vrijeme silno želi neovisnost, kojom bi kneževina postala kraljevina a on sam kralj! Svaka usporedba s današnjim vremenom je slučajna! - pojašnjava prvi čovjek "Interfilma".
Radnja serije se odvija na Klisu, a zašto ne i u Kijevu, Maločinu kraju? - nastavljamo u revijalnom tonu.

- Tko zna, možda odemo snimati i na Klis i u Kijevo, bio bi sretan moj rođak Mijo Mićo Maloča. On je hrvatski heroj, radi u trgovačkom lancu i 3 sata se vozi na i s posla - opet će o Kijevu Maloča iz Kijeva.
Radoholičar je Kijevljanin Mićo, baš poput vlasnika "Interfilma", tvrtke za produkciju filmova i serija, osnovane 1990.; šteta što im je korona odgodila prošlogodišnju feštu za okruglih trideset. Posla im ne ne manjka, projekte stižu nagrade, i, ne daj Bože, da pomislite da im je HTV trenutačno jedina preokupacija!

Projekti koji dolaze

- Nije HTV-ov sitcom "Mrkomir" jedino što radim. Usprkos pandemiji, koja je usporila produkciju, pripremamo nekoliko projekata i igranih filmova, "Svetu obitelj" redateljice Vlatke Vorkapić, "Brdo" Bruna Gamulina, "Svemu dođe kraj" Rajka Grlića, "Slatka Simona" Igora Mirkovića, "Bumbarov let" Antonia Nuića... Prije toga sam za HTV radio "Crno-bijeli svijet", dramsku seriju koju dalje neću raditi ili bolje reći ne mogu. Previše je zahtjevna za trenutno tržište. Znate i sami, bila je korona, potres, angažirana je velika ekipa, dvjesto glumaca … Zadnja epizoda četvrte sezone emitirana je 2. ožujka ove godine. U 5. sezoni ulazimo u Univerzijadu, kada su sve fasade Zagreba bile uređene. Kako da u takvim okolnostima, kada je puno toga srušeno i oštećeno, dočaram petu sezonu u vrijeme Univerzijade!? Okrenuo sam se drugim projektima, koji su u različitim fazama razvoja, prije svega "Mrkomiru". Također, već tri godine u razvoju mi je mini TV serija "Zagorka" o životu Marije Jurić Zagorke. I, ekskluziva samo za Vas: nakon pet i više godina, upravo sam završio dugometražni dokumentarni film Ines Pletikos "Pigmalionov efekt" o Anti Kosteliću. Mislim da sam vam već sve rekao, osim da uskoro želim smanjiti svoj angažman, godine su tu - zaključit će alfa i omega "Interfilma", producentski mag iz Kijeva, Zagrepčanin Ivan Maloča.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"POMAKNUTI HUMOR"},{"id":"4","value":""},{"id":"5","value":""},{"id":"6","value":""},{"id":"8","value":"1"},{"id":"11","value":"1"},{"id":"12","value":"1"},{"id":"13","value":"1"},{"id":"65","value":""},{"id":"21","value":"1"},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"97","value":"562"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"78","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}] [extra_fields_search] => POMAKNUTI HUMOR 1 1 1 1 1 2 0 562 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-05-21 10:39:23 [created_by] => 3235 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-06-01 13:52:59 [modified_by] => 3235 [publish_up] => 2021-05-23 09:04:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2095 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851448.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851440.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851438.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851432.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851424.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851474.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851472.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851470.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851468.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851466.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851464.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851462.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851460.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851458.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851456.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851448.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851440.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851438.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851432.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851424.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851550.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851530.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851528.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851526.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851482.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851474.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851474.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851758.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851752.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851750.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17851770.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17854214.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/21\/17854216.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Snimke: Interfilm","Goran Mehkek\/Cropix","Goran Mehkek\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Snimanje sitcoma 'Mrkomir Prvi': Pa\u0161ko Vukasovi\u0107, Ozren Grabari\u0107, Robert Ugrina i redateljica Snje\u017eana Tribuson","Snimanje u dvorcu Ribnik: Marinko Prga i Goran Navojec","Marinko Prga i Goran Navojec u akciji","Pa\u0161ko Vukasovi\u0107 i Roko Sikavica","Goran Navojec kao Mrkomir Prvi
\n\u00a0","Dvorac Ribnik: Mirna Mihel\u010di\u0107, Goran Navojec i Ecija Ojdani\u0107 te Marinko Prga
\n\u00a0","Mirna Mihel\u010di\u0107
\n\u00a0","","Mirna Mihel\u010di\u0107, Goran Navojec i Ecija Ojdani\u0107
\n\u00a0","Pa\u0161ko Vukasovi\u0107, Mirna Mihel\u010di\u0107, Goran Navojec i Ecija Ojdani\u0107
\n\u00a0","Dvorac Ribnik, u karlova\u010dkom kraju, 11. 12. 2019. - Snimanje sitcoma \u201dMrkomir Prvi\u201d, producent \u201dInterfilm\u201d, vlasnik Ivan Malo\u010da iz Kijeva - na slici Marinko Prga i Goran Navojec
","Mirna Mihel\u010di\u0107 iz \u0160ibenika, studira glumu u Splitu
\n\u00a0","\u201d","","\u00a0Grgur Navojec, sin Gorana Navojca i Larise Lipovac tako\u0111er se pojavljuje u seriji","","Marinko Prga i Goran Navojec
\n\u00a0","","Dvorac Ribnik, u karlova\u010dkom kraju, 11. 12. 2019. - Snimanje sitcoma \u201dMrkomir Prvi\u201d, producent \u201dInterfilm\u201d, vlasnik Ivan Malo\u010da iz Kijeva - na slici Pa\u0161ko Vukasovi\u0107 i Roko Sikavica
","Dvorac Ribnik, u karlova\u010dkom kraju, 11. 12. 2019. - Snimanje sitcoma \u201dMrkomir Prvi\u201d, producent \u201dInterfilm\u201d, vlasnik Ivan Malo\u010da iz Kijeva - na slici Goran Navojec kao Mrkomir Prvi
","Dvorac Ribnik, u karlova\u010dkom kraju, 11. 12. 2019. - Snimanje sitcoma \u201dMrkomir Prvi\u201d, producent \u201dInterfilm\u201d, vlasnik Ivan Malo\u010da iz Kijeva - na slici Ivan Malo\u010da, redatelj Dra\u017een \u017darkovi\u0107 i redateljica Snje\u017eana Tribuson
","","","","Pproducent Ivan Malo\u010da","","Mirna Mihel\u010di\u0107, Goran Navojec i Ecija Ojdani\u0107 te Marinko Prga
\n\u00a0","Pa\u0161ko Vukasovi\u0107, Ozren Grabari\u0107 i Robert Ugrina
\n\u00a0","Goran Navojec i Ozren Grabari\u0107
\n\u00a0","\u00a0Goran Navojec
\n\u00a0","Ivan Malo\u010da, Dra\u017een \u017darkovi\u0107 i Snje\u017eana Tribuson
\n\u00a0","Malo\u010da: Ovo nije parodija ni na 'Hrvatske kraljeve' ni na 'Uskoke'
","Malo\u010da: Kad bi mi posao dozvoljavao, trajno bih se preselio u Kijevo
\n
"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:28","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1282","hd_17851448_1920.jpg":"1920x1080","k_17851448_1280.jpg":"1280x1280","k_17851448_1024.jpg":"1024x1024","k_17851448_640.jpg":"640x640","k_17851448_480.jpg":"480x480","k_17851448_340.jpg":"340x340","k_17851448_220.jpg":"220x220","o_17851448_1280.jpg":"1280x854","o_17851448_1024.jpg":"1024x683","o_17851448_640.jpg":"640x427","o_17851448_480.jpg":"480x320","o_17851448_340.jpg":"340x227","o_17851448_220.jpg":"220x146","h_17851448_1280.jpg":"1280x854","h_17851448_1024.jpg":"1024x683","h_17851448_640.jpg":"640x427","h_17851448_480.jpg":"480x320","h_17851448_340.jpg":"340x227","h_17851448_220.jpg":"220x147","pp_17851448_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851448_1024.jpg":"805x1024","pp_17851448_640.jpg":"503x640","pp_17851448_480.jpg":"377x480","pp_17851448_340.jpg":"267x340","pp_17851448_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_17851440_1920.jpg":"1920x1080","k_17851440_1280.jpg":"1280x1280","k_17851440_1024.jpg":"1024x1024","k_17851440_640.jpg":"640x640","k_17851440_480.jpg":"480x480","k_17851440_340.jpg":"340x340","k_17851440_220.jpg":"220x220","o_17851440_1280.jpg":"1280x854","o_17851440_1024.jpg":"1024x683","o_17851440_640.jpg":"640x427","o_17851440_480.jpg":"480x320","o_17851440_340.jpg":"340x227","o_17851440_220.jpg":"220x146","h_17851440_1280.jpg":"1280x854","h_17851440_1024.jpg":"1024x683","h_17851440_640.jpg":"640x427","h_17851440_480.jpg":"480x320","h_17851440_340.jpg":"340x227","h_17851440_220.jpg":"220x147","pp_17851440_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851440_1024.jpg":"805x1024","pp_17851440_640.jpg":"503x640","pp_17851440_480.jpg":"377x480","pp_17851440_340.jpg":"267x340","pp_17851440_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_17851438_1920.jpg":"1920x1080","k_17851438_1280.jpg":"1280x1280","k_17851438_1024.jpg":"1024x1024","k_17851438_640.jpg":"640x640","k_17851438_480.jpg":"480x480","k_17851438_340.jpg":"340x340","k_17851438_220.jpg":"220x220","o_17851438_1280.jpg":"1280x854","o_17851438_1024.jpg":"1024x683","o_17851438_640.jpg":"640x427","o_17851438_480.jpg":"480x320","o_17851438_340.jpg":"340x227","o_17851438_220.jpg":"220x146","h_17851438_1280.jpg":"1280x854","h_17851438_1024.jpg":"1024x683","h_17851438_640.jpg":"640x427","h_17851438_480.jpg":"480x320","h_17851438_340.jpg":"340x227","h_17851438_220.jpg":"220x147","pp_17851438_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851438_1024.jpg":"805x1024","pp_17851438_640.jpg":"503x640","pp_17851438_480.jpg":"377x480","pp_17851438_340.jpg":"267x340","pp_17851438_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2876","hd_17851432_1920.jpg":"1920x1080","k_17851432_1280.jpg":"1280x1280","k_17851432_1024.jpg":"1024x1024","k_17851432_640.jpg":"640x640","k_17851432_480.jpg":"480x480","k_17851432_340.jpg":"340x340","k_17851432_220.jpg":"220x220","o_17851432_1280.jpg":"1280x1917","o_17851432_1024.jpg":"1024x1533","o_17851432_640.jpg":"640x958","o_17851432_480.jpg":"480x719","o_17851432_340.jpg":"340x509","o_17851432_220.jpg":"220x329","h_17851432_1280.jpg":"1280x854","h_17851432_1024.jpg":"1024x683","h_17851432_640.jpg":"640x427","h_17851432_480.jpg":"480x320","h_17851432_340.jpg":"340x227","h_17851432_220.jpg":"220x147","pp_17851432_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851432_1024.jpg":"805x1024","pp_17851432_640.jpg":"503x640","pp_17851432_480.jpg":"377x480","pp_17851432_340.jpg":"267x340","pp_17851432_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2876","hd_17851424_1920.jpg":"1920x1080","k_17851424_1280.jpg":"1280x1280","k_17851424_1024.jpg":"1024x1024","k_17851424_640.jpg":"640x640","k_17851424_480.jpg":"480x480","k_17851424_340.jpg":"340x340","k_17851424_220.jpg":"220x220","o_17851424_1280.jpg":"1280x1917","o_17851424_1024.jpg":"1024x1533","o_17851424_640.jpg":"640x958","o_17851424_480.jpg":"480x719","o_17851424_340.jpg":"340x509","o_17851424_220.jpg":"220x329","h_17851424_1280.jpg":"1280x854","h_17851424_1024.jpg":"1024x683","h_17851424_640.jpg":"640x427","h_17851424_480.jpg":"480x320","h_17851424_340.jpg":"340x227","h_17851424_220.jpg":"220x147","pp_17851424_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851424_1024.jpg":"805x1024","pp_17851424_640.jpg":"503x640","pp_17851424_480.jpg":"377x480","pp_17851424_340.jpg":"267x340","pp_17851424_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_17851474_1920.jpg":"1920x1080","k_17851474_1280.jpg":"1280x1280","k_17851474_1024.jpg":"1024x1024","k_17851474_640.jpg":"640x640","k_17851474_480.jpg":"480x480","k_17851474_340.jpg":"340x340","k_17851474_220.jpg":"220x220","o_17851474_1280.jpg":"1280x854","o_17851474_1024.jpg":"1024x683","o_17851474_640.jpg":"640x427","o_17851474_480.jpg":"480x320","o_17851474_340.jpg":"340x227","o_17851474_220.jpg":"220x146","h_17851474_1280.jpg":"1280x854","h_17851474_1024.jpg":"1024x683","h_17851474_640.jpg":"640x427","h_17851474_480.jpg":"480x320","h_17851474_340.jpg":"340x227","h_17851474_220.jpg":"220x147","pp_17851474_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851474_1024.jpg":"805x1024","pp_17851474_640.jpg":"503x640","pp_17851474_480.jpg":"377x480","pp_17851474_340.jpg":"267x340","pp_17851474_220.jpg":"173x220"},{"size0":"0x0","hd_17851472_1920.jpg":"1920x1080","k_17851472_1280.jpg":"1280x1280","k_17851472_1024.jpg":"1024x1024","k_17851472_640.jpg":"640x640","k_17851472_480.jpg":"480x480","k_17851472_340.jpg":"340x340","k_17851472_220.jpg":"220x220","o_17851472_1280.jpg":"1280x0","o_17851472_1024.jpg":"1024x0","o_17851472_640.jpg":"640x0","o_17851472_480.jpg":"480x0","o_17851472_340.jpg":"340x0","o_17851472_220.jpg":"220x0","h_17851472_1280.jpg":"1280x854","h_17851472_1024.jpg":"1024x683","h_17851472_640.jpg":"640x427","h_17851472_480.jpg":"480x320","h_17851472_340.jpg":"340x227","h_17851472_220.jpg":"220x147","pp_17851472_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851472_1024.jpg":"805x1024","pp_17851472_640.jpg":"503x640","pp_17851472_480.jpg":"377x480","pp_17851472_340.jpg":"267x340","pp_17851472_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_17851470_1920.jpg":"1920x1080","k_17851470_1280.jpg":"1280x1280","k_17851470_1024.jpg":"1024x1024","k_17851470_640.jpg":"640x640","k_17851470_480.jpg":"480x480","k_17851470_340.jpg":"340x340","k_17851470_220.jpg":"220x220","o_17851470_1280.jpg":"1280x854","o_17851470_1024.jpg":"1024x683","o_17851470_640.jpg":"640x427","o_17851470_480.jpg":"480x320","o_17851470_340.jpg":"340x227","o_17851470_220.jpg":"220x146","h_17851470_1280.jpg":"1280x854","h_17851470_1024.jpg":"1024x683","h_17851470_640.jpg":"640x427","h_17851470_480.jpg":"480x320","h_17851470_340.jpg":"340x227","h_17851470_220.jpg":"220x147","pp_17851470_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851470_1024.jpg":"805x1024","pp_17851470_640.jpg":"503x640","pp_17851470_480.jpg":"377x480","pp_17851470_340.jpg":"267x340","pp_17851470_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_17851468_1920.jpg":"1920x1080","k_17851468_1280.jpg":"1280x1280","k_17851468_1024.jpg":"1024x1024","k_17851468_640.jpg":"640x640","k_17851468_480.jpg":"480x480","k_17851468_340.jpg":"340x340","k_17851468_220.jpg":"220x220","o_17851468_1280.jpg":"1280x854","o_17851468_1024.jpg":"1024x683","o_17851468_640.jpg":"640x427","o_17851468_480.jpg":"480x320","o_17851468_340.jpg":"340x227","o_17851468_220.jpg":"220x146","h_17851468_1280.jpg":"1280x854","h_17851468_1024.jpg":"1024x683","h_17851468_640.jpg":"640x427","h_17851468_480.jpg":"480x320","h_17851468_340.jpg":"340x227","h_17851468_220.jpg":"220x147","pp_17851468_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851468_1024.jpg":"805x1024","pp_17851468_640.jpg":"503x640","pp_17851468_480.jpg":"377x480","pp_17851468_340.jpg":"267x340","pp_17851468_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_17851466_1920.jpg":"1920x1080","k_17851466_1280.jpg":"1280x1280","k_17851466_1024.jpg":"1024x1024","k_17851466_640.jpg":"640x640","k_17851466_480.jpg":"480x480","k_17851466_340.jpg":"340x340","k_17851466_220.jpg":"220x220","o_17851466_1280.jpg":"1280x854","o_17851466_1024.jpg":"1024x683","o_17851466_640.jpg":"640x427","o_17851466_480.jpg":"480x320","o_17851466_340.jpg":"340x227","o_17851466_220.jpg":"220x146","h_17851466_1280.jpg":"1280x854","h_17851466_1024.jpg":"1024x683","h_17851466_640.jpg":"640x427","h_17851466_480.jpg":"480x320","h_17851466_340.jpg":"340x227","h_17851466_220.jpg":"220x147","pp_17851466_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851466_1024.jpg":"805x1024","pp_17851466_640.jpg":"503x640","pp_17851466_480.jpg":"377x480","pp_17851466_340.jpg":"267x340","pp_17851466_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_17851464_1920.jpg":"1920x1080","k_17851464_1280.jpg":"1280x1280","k_17851464_1024.jpg":"1024x1024","k_17851464_640.jpg":"640x640","k_17851464_480.jpg":"480x480","k_17851464_340.jpg":"340x340","k_17851464_220.jpg":"220x220","o_17851464_1280.jpg":"1280x854","o_17851464_1024.jpg":"1024x683","o_17851464_640.jpg":"640x427","o_17851464_480.jpg":"480x320","o_17851464_340.jpg":"340x227","o_17851464_220.jpg":"220x146","h_17851464_1280.jpg":"1280x854","h_17851464_1024.jpg":"1024x683","h_17851464_640.jpg":"640x427","h_17851464_480.jpg":"480x320","h_17851464_340.jpg":"340x227","h_17851464_220.jpg":"220x147","pp_17851464_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851464_1024.jpg":"805x1024","pp_17851464_640.jpg":"503x640","pp_17851464_480.jpg":"377x480","pp_17851464_340.jpg":"267x340","pp_17851464_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2876","hd_17851462_1920.jpg":"1920x1080","k_17851462_1280.jpg":"1280x1280","k_17851462_1024.jpg":"1024x1024","k_17851462_640.jpg":"640x640","k_17851462_480.jpg":"480x480","k_17851462_340.jpg":"340x340","k_17851462_220.jpg":"220x220","o_17851462_1280.jpg":"1280x1917","o_17851462_1024.jpg":"1024x1533","o_17851462_640.jpg":"640x958","o_17851462_480.jpg":"480x719","o_17851462_340.jpg":"340x509","o_17851462_220.jpg":"220x329","h_17851462_1280.jpg":"1280x854","h_17851462_1024.jpg":"1024x683","h_17851462_640.jpg":"640x427","h_17851462_480.jpg":"480x320","h_17851462_340.jpg":"340x227","h_17851462_220.jpg":"220x147","pp_17851462_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851462_1024.jpg":"805x1024","pp_17851462_640.jpg":"503x640","pp_17851462_480.jpg":"377x480","pp_17851462_340.jpg":"267x340","pp_17851462_220.jpg":"173x220"},{"size0":"0x0","hd_17851460_1920.jpg":"1920x1080","k_17851460_1280.jpg":"1280x1280","k_17851460_1024.jpg":"1024x1024","k_17851460_640.jpg":"640x640","k_17851460_480.jpg":"480x480","k_17851460_340.jpg":"340x340","k_17851460_220.jpg":"220x220","o_17851460_1280.jpg":"1280x0","o_17851460_1024.jpg":"1024x0","o_17851460_640.jpg":"640x0","o_17851460_480.jpg":"480x0","o_17851460_340.jpg":"340x0","o_17851460_220.jpg":"220x0","h_17851460_1280.jpg":"1280x854","h_17851460_1024.jpg":"1024x683","h_17851460_640.jpg":"640x427","h_17851460_480.jpg":"480x320","h_17851460_340.jpg":"340x227","h_17851460_220.jpg":"220x147","pp_17851460_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851460_1024.jpg":"805x1024","pp_17851460_640.jpg":"503x640","pp_17851460_480.jpg":"377x480","pp_17851460_340.jpg":"267x340","pp_17851460_220.jpg":"173x220"},{"size0":"0x0","hd_17851458_1920.jpg":"1920x1080","k_17851458_1280.jpg":"1280x1280","k_17851458_1024.jpg":"1024x1024","k_17851458_640.jpg":"640x640","k_17851458_480.jpg":"480x480","k_17851458_340.jpg":"340x340","k_17851458_220.jpg":"220x220","o_17851458_1280.jpg":"1280x0","o_17851458_1024.jpg":"1024x0","o_17851458_640.jpg":"640x0","o_17851458_480.jpg":"480x0","o_17851458_340.jpg":"340x0","o_17851458_220.jpg":"220x0","h_17851458_1280.jpg":"1280x854","h_17851458_1024.jpg":"1024x683","h_17851458_640.jpg":"640x427","h_17851458_480.jpg":"480x320","h_17851458_340.jpg":"340x227","h_17851458_220.jpg":"220x147","pp_17851458_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851458_1024.jpg":"805x1024","pp_17851458_640.jpg":"503x640","pp_17851458_480.jpg":"377x480","pp_17851458_340.jpg":"267x340","pp_17851458_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2876","hd_17851456_1920.jpg":"1920x1080","k_17851456_1280.jpg":"1280x1280","k_17851456_1024.jpg":"1024x1024","k_17851456_640.jpg":"640x640","k_17851456_480.jpg":"480x480","k_17851456_340.jpg":"340x340","k_17851456_220.jpg":"220x220","o_17851456_1280.jpg":"1280x1917","o_17851456_1024.jpg":"1024x1533","o_17851456_640.jpg":"640x958","o_17851456_480.jpg":"480x719","o_17851456_340.jpg":"340x509","o_17851456_220.jpg":"220x329","h_17851456_1280.jpg":"1280x854","h_17851456_1024.jpg":"1024x683","h_17851456_640.jpg":"640x427","h_17851456_480.jpg":"480x320","h_17851456_340.jpg":"340x227","h_17851456_220.jpg":"220x147","pp_17851456_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851456_1024.jpg":"805x1024","pp_17851456_640.jpg":"503x640","pp_17851456_480.jpg":"377x480","pp_17851456_340.jpg":"267x340","pp_17851456_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_17851448_1920.jpg":"1920x1080","k_17851448_1280.jpg":"1280x1280","k_17851448_1024.jpg":"1024x1024","k_17851448_640.jpg":"640x640","k_17851448_480.jpg":"480x480","k_17851448_340.jpg":"340x340","k_17851448_220.jpg":"220x220","o_17851448_1280.jpg":"1280x854","o_17851448_1024.jpg":"1024x683","o_17851448_640.jpg":"640x427","o_17851448_480.jpg":"480x320","o_17851448_340.jpg":"340x227","o_17851448_220.jpg":"220x146","h_17851448_1280.jpg":"1280x854","h_17851448_1024.jpg":"1024x683","h_17851448_640.jpg":"640x427","h_17851448_480.jpg":"480x320","h_17851448_340.jpg":"340x227","h_17851448_220.jpg":"220x147","pp_17851448_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851448_1024.jpg":"805x1024","pp_17851448_640.jpg":"503x640","pp_17851448_480.jpg":"377x480","pp_17851448_340.jpg":"267x340","pp_17851448_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_17851440_1920.jpg":"1920x1080","k_17851440_1280.jpg":"1280x1280","k_17851440_1024.jpg":"1024x1024","k_17851440_640.jpg":"640x640","k_17851440_480.jpg":"480x480","k_17851440_340.jpg":"340x340","k_17851440_220.jpg":"220x220","o_17851440_1280.jpg":"1280x854","o_17851440_1024.jpg":"1024x683","o_17851440_640.jpg":"640x427","o_17851440_480.jpg":"480x320","o_17851440_340.jpg":"340x227","o_17851440_220.jpg":"220x146","h_17851440_1280.jpg":"1280x854","h_17851440_1024.jpg":"1024x683","h_17851440_640.jpg":"640x427","h_17851440_480.jpg":"480x320","h_17851440_340.jpg":"340x227","h_17851440_220.jpg":"220x147","pp_17851440_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851440_1024.jpg":"805x1024","pp_17851440_640.jpg":"503x640","pp_17851440_480.jpg":"377x480","pp_17851440_340.jpg":"267x340","pp_17851440_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_17851438_1920.jpg":"1920x1080","k_17851438_1280.jpg":"1280x1280","k_17851438_1024.jpg":"1024x1024","k_17851438_640.jpg":"640x640","k_17851438_480.jpg":"480x480","k_17851438_340.jpg":"340x340","k_17851438_220.jpg":"220x220","o_17851438_1280.jpg":"1280x854","o_17851438_1024.jpg":"1024x683","o_17851438_640.jpg":"640x427","o_17851438_480.jpg":"480x320","o_17851438_340.jpg":"340x227","o_17851438_220.jpg":"220x146","h_17851438_1280.jpg":"1280x854","h_17851438_1024.jpg":"1024x683","h_17851438_640.jpg":"640x427","h_17851438_480.jpg":"480x320","h_17851438_340.jpg":"340x227","h_17851438_220.jpg":"220x147","pp_17851438_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851438_1024.jpg":"805x1024","pp_17851438_640.jpg":"503x640","pp_17851438_480.jpg":"377x480","pp_17851438_340.jpg":"267x340","pp_17851438_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2876","hd_17851432_1920.jpg":"1920x1080","k_17851432_1280.jpg":"1280x1280","k_17851432_1024.jpg":"1024x1024","k_17851432_640.jpg":"640x640","k_17851432_480.jpg":"480x480","k_17851432_340.jpg":"340x340","k_17851432_220.jpg":"220x220","o_17851432_1280.jpg":"1280x1917","o_17851432_1024.jpg":"1024x1533","o_17851432_640.jpg":"640x958","o_17851432_480.jpg":"480x719","o_17851432_340.jpg":"340x509","o_17851432_220.jpg":"220x329","h_17851432_1280.jpg":"1280x854","h_17851432_1024.jpg":"1024x683","h_17851432_640.jpg":"640x427","h_17851432_480.jpg":"480x320","h_17851432_340.jpg":"340x227","h_17851432_220.jpg":"220x147","pp_17851432_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851432_1024.jpg":"805x1024","pp_17851432_640.jpg":"503x640","pp_17851432_480.jpg":"377x480","pp_17851432_340.jpg":"267x340","pp_17851432_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2876","hd_17851424_1920.jpg":"1920x1080","k_17851424_1280.jpg":"1280x1280","k_17851424_1024.jpg":"1024x1024","k_17851424_640.jpg":"640x640","k_17851424_480.jpg":"480x480","k_17851424_340.jpg":"340x340","k_17851424_220.jpg":"220x220","o_17851424_1280.jpg":"1280x1917","o_17851424_1024.jpg":"1024x1533","o_17851424_640.jpg":"640x958","o_17851424_480.jpg":"480x719","o_17851424_340.jpg":"340x509","o_17851424_220.jpg":"220x329","h_17851424_1280.jpg":"1280x854","h_17851424_1024.jpg":"1024x683","h_17851424_640.jpg":"640x427","h_17851424_480.jpg":"480x320","h_17851424_340.jpg":"340x227","h_17851424_220.jpg":"220x147","pp_17851424_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851424_1024.jpg":"805x1024","pp_17851424_640.jpg":"503x640","pp_17851424_480.jpg":"377x480","pp_17851424_340.jpg":"267x340","pp_17851424_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_17851550_1920.jpg":"1920x1080","k_17851550_1280.jpg":"1280x1280","k_17851550_1024.jpg":"1024x1024","k_17851550_640.jpg":"640x640","k_17851550_480.jpg":"480x480","k_17851550_340.jpg":"340x340","k_17851550_220.jpg":"220x220","o_17851550_1280.jpg":"1280x854","o_17851550_1024.jpg":"1024x683","o_17851550_640.jpg":"640x427","o_17851550_480.jpg":"480x320","o_17851550_340.jpg":"340x227","o_17851550_220.jpg":"220x146","h_17851550_1280.jpg":"1280x854","h_17851550_1024.jpg":"1024x683","h_17851550_640.jpg":"640x427","h_17851550_480.jpg":"480x320","h_17851550_340.jpg":"340x227","h_17851550_220.jpg":"220x147","pp_17851550_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851550_1024.jpg":"805x1024","pp_17851550_640.jpg":"503x640","pp_17851550_480.jpg":"377x480","pp_17851550_340.jpg":"267x340","pp_17851550_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_17851530_1920.jpg":"1920x1080","k_17851530_1280.jpg":"1280x1280","k_17851530_1024.jpg":"1024x1024","k_17851530_640.jpg":"640x640","k_17851530_480.jpg":"480x480","k_17851530_340.jpg":"340x340","k_17851530_220.jpg":"220x220","o_17851530_1280.jpg":"1280x854","o_17851530_1024.jpg":"1024x683","o_17851530_640.jpg":"640x427","o_17851530_480.jpg":"480x320","o_17851530_340.jpg":"340x227","o_17851530_220.jpg":"220x146","h_17851530_1280.jpg":"1280x854","h_17851530_1024.jpg":"1024x683","h_17851530_640.jpg":"640x427","h_17851530_480.jpg":"480x320","h_17851530_340.jpg":"340x227","h_17851530_220.jpg":"220x147","pp_17851530_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851530_1024.jpg":"805x1024","pp_17851530_640.jpg":"503x640","pp_17851530_480.jpg":"377x480","pp_17851530_340.jpg":"267x340","pp_17851530_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_17851528_1920.jpg":"1920x1080","k_17851528_1280.jpg":"1280x1280","k_17851528_1024.jpg":"1024x1024","k_17851528_640.jpg":"640x640","k_17851528_480.jpg":"480x480","k_17851528_340.jpg":"340x340","k_17851528_220.jpg":"220x220","o_17851528_1280.jpg":"1280x854","o_17851528_1024.jpg":"1024x683","o_17851528_640.jpg":"640x427","o_17851528_480.jpg":"480x320","o_17851528_340.jpg":"340x227","o_17851528_220.jpg":"220x146","h_17851528_1280.jpg":"1280x854","h_17851528_1024.jpg":"1024x683","h_17851528_640.jpg":"640x427","h_17851528_480.jpg":"480x320","h_17851528_340.jpg":"340x227","h_17851528_220.jpg":"220x147","pp_17851528_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851528_1024.jpg":"805x1024","pp_17851528_640.jpg":"503x640","pp_17851528_480.jpg":"377x480","pp_17851528_340.jpg":"267x340","pp_17851528_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_17851526_1920.jpg":"1920x1080","k_17851526_1280.jpg":"1280x1280","k_17851526_1024.jpg":"1024x1024","k_17851526_640.jpg":"640x640","k_17851526_480.jpg":"480x480","k_17851526_340.jpg":"340x340","k_17851526_220.jpg":"220x220","o_17851526_1280.jpg":"1280x854","o_17851526_1024.jpg":"1024x683","o_17851526_640.jpg":"640x427","o_17851526_480.jpg":"480x320","o_17851526_340.jpg":"340x227","o_17851526_220.jpg":"220x146","h_17851526_1280.jpg":"1280x854","h_17851526_1024.jpg":"1024x683","h_17851526_640.jpg":"640x427","h_17851526_480.jpg":"480x320","h_17851526_340.jpg":"340x227","h_17851526_220.jpg":"220x147","pp_17851526_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851526_1024.jpg":"805x1024","pp_17851526_640.jpg":"503x640","pp_17851526_480.jpg":"377x480","pp_17851526_340.jpg":"267x340","pp_17851526_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_17851482_1920.jpg":"1920x1080","k_17851482_1280.jpg":"1280x1280","k_17851482_1024.jpg":"1024x1024","k_17851482_640.jpg":"640x640","k_17851482_480.jpg":"480x480","k_17851482_340.jpg":"340x340","k_17851482_220.jpg":"220x220","o_17851482_1280.jpg":"1280x854","o_17851482_1024.jpg":"1024x683","o_17851482_640.jpg":"640x427","o_17851482_480.jpg":"480x320","o_17851482_340.jpg":"340x227","o_17851482_220.jpg":"220x146","h_17851482_1280.jpg":"1280x854","h_17851482_1024.jpg":"1024x683","h_17851482_640.jpg":"640x427","h_17851482_480.jpg":"480x320","h_17851482_340.jpg":"340x227","h_17851482_220.jpg":"220x147","pp_17851482_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851482_1024.jpg":"805x1024","pp_17851482_640.jpg":"503x640","pp_17851482_480.jpg":"377x480","pp_17851482_340.jpg":"267x340","pp_17851482_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_17851474_1920.jpg":"1920x1080","k_17851474_1280.jpg":"1280x1280","k_17851474_1024.jpg":"1024x1024","k_17851474_640.jpg":"640x640","k_17851474_480.jpg":"480x480","k_17851474_340.jpg":"340x340","k_17851474_220.jpg":"220x220","o_17851474_1280.jpg":"1280x854","o_17851474_1024.jpg":"1024x683","o_17851474_640.jpg":"640x427","o_17851474_480.jpg":"480x320","o_17851474_340.jpg":"340x227","o_17851474_220.jpg":"220x146","h_17851474_1280.jpg":"1280x854","h_17851474_1024.jpg":"1024x683","h_17851474_640.jpg":"640x427","h_17851474_480.jpg":"480x320","h_17851474_340.jpg":"340x227","h_17851474_220.jpg":"220x147","pp_17851474_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851474_1024.jpg":"805x1024","pp_17851474_640.jpg":"503x640","pp_17851474_480.jpg":"377x480","pp_17851474_340.jpg":"267x340","pp_17851474_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_17851474_1920.jpg":"1920x1080","k_17851474_1280.jpg":"1280x1280","k_17851474_1024.jpg":"1024x1024","k_17851474_640.jpg":"640x640","k_17851474_480.jpg":"480x480","k_17851474_340.jpg":"340x340","k_17851474_220.jpg":"220x220","o_17851474_1280.jpg":"1280x854","o_17851474_1024.jpg":"1024x683","o_17851474_640.jpg":"640x427","o_17851474_480.jpg":"480x320","o_17851474_340.jpg":"340x227","o_17851474_220.jpg":"220x146","h_17851474_1280.jpg":"1280x854","h_17851474_1024.jpg":"1024x683","h_17851474_640.jpg":"640x427","h_17851474_480.jpg":"480x320","h_17851474_340.jpg":"340x227","h_17851474_220.jpg":"220x147","pp_17851474_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851474_1024.jpg":"805x1024","pp_17851474_640.jpg":"503x640","pp_17851474_480.jpg":"377x480","pp_17851474_340.jpg":"267x340","pp_17851474_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_17851758_1920.jpg":"1920x1080","k_17851758_1280.jpg":"1280x1280","k_17851758_1024.jpg":"1024x1024","k_17851758_640.jpg":"640x640","k_17851758_480.jpg":"480x480","k_17851758_340.jpg":"340x340","k_17851758_220.jpg":"220x220","o_17851758_1280.jpg":"1280x854","o_17851758_1024.jpg":"1024x683","o_17851758_640.jpg":"640x427","o_17851758_480.jpg":"480x320","o_17851758_340.jpg":"340x227","o_17851758_220.jpg":"220x146","h_17851758_1280.jpg":"1280x854","h_17851758_1024.jpg":"1024x683","h_17851758_640.jpg":"640x427","h_17851758_480.jpg":"480x320","h_17851758_340.jpg":"340x227","h_17851758_220.jpg":"220x147","pp_17851758_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851758_1024.jpg":"805x1024","pp_17851758_640.jpg":"503x640","pp_17851758_480.jpg":"377x480","pp_17851758_340.jpg":"267x340","pp_17851758_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_17851752_1920.jpg":"1920x1080","k_17851752_1280.jpg":"1280x1280","k_17851752_1024.jpg":"1024x1024","k_17851752_640.jpg":"640x640","k_17851752_480.jpg":"480x480","k_17851752_340.jpg":"340x340","k_17851752_220.jpg":"220x220","o_17851752_1280.jpg":"1280x854","o_17851752_1024.jpg":"1024x683","o_17851752_640.jpg":"640x427","o_17851752_480.jpg":"480x320","o_17851752_340.jpg":"340x227","o_17851752_220.jpg":"220x146","h_17851752_1280.jpg":"1280x854","h_17851752_1024.jpg":"1024x683","h_17851752_640.jpg":"640x427","h_17851752_480.jpg":"480x320","h_17851752_340.jpg":"340x227","h_17851752_220.jpg":"220x147","pp_17851752_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851752_1024.jpg":"805x1024","pp_17851752_640.jpg":"503x640","pp_17851752_480.jpg":"377x480","pp_17851752_340.jpg":"267x340","pp_17851752_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2876","hd_17851750_1920.jpg":"1920x1080","k_17851750_1280.jpg":"1280x1280","k_17851750_1024.jpg":"1024x1024","k_17851750_640.jpg":"640x640","k_17851750_480.jpg":"480x480","k_17851750_340.jpg":"340x340","k_17851750_220.jpg":"220x220","o_17851750_1280.jpg":"1280x1917","o_17851750_1024.jpg":"1024x1533","o_17851750_640.jpg":"640x958","o_17851750_480.jpg":"480x719","o_17851750_340.jpg":"340x509","o_17851750_220.jpg":"220x329","h_17851750_1280.jpg":"1280x854","h_17851750_1024.jpg":"1024x683","h_17851750_640.jpg":"640x427","h_17851750_480.jpg":"480x320","h_17851750_340.jpg":"340x227","h_17851750_220.jpg":"220x147","pp_17851750_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851750_1024.jpg":"805x1024","pp_17851750_640.jpg":"503x640","pp_17851750_480.jpg":"377x480","pp_17851750_340.jpg":"267x340","pp_17851750_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1280x854","hd_17851770_1920.jpg":"1920x1080","k_17851770_1280.jpg":"1280x1280","k_17851770_1024.jpg":"1024x1024","k_17851770_640.jpg":"640x640","k_17851770_480.jpg":"480x480","k_17851770_340.jpg":"340x340","k_17851770_220.jpg":"220x220","o_17851770_1280.jpg":"1280x854","o_17851770_1024.jpg":"1024x683","o_17851770_640.jpg":"640x427","o_17851770_480.jpg":"480x320","o_17851770_340.jpg":"340x226","o_17851770_220.jpg":"220x146","h_17851770_1280.jpg":"1280x854","h_17851770_1024.jpg":"1024x683","h_17851770_640.jpg":"640x427","h_17851770_480.jpg":"480x320","h_17851770_340.jpg":"340x227","h_17851770_220.jpg":"220x147","pp_17851770_1280.jpg":"1006x1280","pp_17851770_1024.jpg":"805x1024","pp_17851770_640.jpg":"503x640","pp_17851770_480.jpg":"377x480","pp_17851770_340.jpg":"267x340","pp_17851770_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1278","hd_17854214_1920.jpg":"1920x1080","k_17854214_1280.jpg":"1280x1280","k_17854214_1024.jpg":"1024x1024","k_17854214_640.jpg":"640x640","k_17854214_480.jpg":"480x480","k_17854214_340.jpg":"340x340","k_17854214_220.jpg":"220x220","o_17854214_1280.jpg":"1280x852","o_17854214_1024.jpg":"1024x681","o_17854214_640.jpg":"640x426","o_17854214_480.jpg":"480x319","o_17854214_340.jpg":"340x226","o_17854214_220.jpg":"220x146","h_17854214_1280.jpg":"1280x854","h_17854214_1024.jpg":"1024x683","h_17854214_640.jpg":"640x427","h_17854214_480.jpg":"480x320","h_17854214_340.jpg":"340x227","h_17854214_220.jpg":"220x147","pp_17854214_1280.jpg":"1006x1280","pp_17854214_1024.jpg":"805x1024","pp_17854214_640.jpg":"503x640","pp_17854214_480.jpg":"377x480","pp_17854214_340.jpg":"267x340","pp_17854214_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2884","hd_17854216_1920.jpg":"1920x1080","k_17854216_1280.jpg":"1280x1280","k_17854216_1024.jpg":"1024x1024","k_17854216_640.jpg":"640x640","k_17854216_480.jpg":"480x480","k_17854216_340.jpg":"340x340","k_17854216_220.jpg":"220x220","o_17854216_1280.jpg":"1280x1922","o_17854216_1024.jpg":"1024x1538","o_17854216_640.jpg":"640x961","o_17854216_480.jpg":"480x721","o_17854216_340.jpg":"340x510","o_17854216_220.jpg":"220x330","h_17854216_1280.jpg":"1280x854","h_17854216_1024.jpg":"1024x683","h_17854216_640.jpg":"640x427","h_17854216_480.jpg":"480x320","h_17854216_340.jpg":"340x227","h_17854216_220.jpg":"220x147","pp_17854216_1280.jpg":"1006x1280","pp_17854216_1024.jpg":"805x1024","pp_17854216_640.jpg":"503x640","pp_17854216_480.jpg":"377x480","pp_17854216_340.jpg":"267x340","pp_17854216_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7814367 Threads: 3 Questions: 1639057595 Slow queries: 4871426 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111477065 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/pogledajte-gorana-navojca-kao-mrkomira-prvog-a-u-seriji-glumi-i-njegiv-sin-grgur-producent-ivan-maloca-projekt-zeli-dovesti-i-u-svoje-rodno-kijevo-1100716 [printLink] => /scena/showbiz/pogledajte-gorana-navojca-kao-mrkomira-prvog-a-u-seriji-glumi-i-njegiv-sin-grgur-producent-ivan-maloca-projekt-zeli-dovesti-i-u-svoje-rodno-kijevo-1100716?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 639388 [name] => mrkomir prvi [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-05-23 11:04:47 [main_article_id] => 0 [alias] => mrkomir-prvi [link] => /tag/mrkomir-prvi ) [1] => stdClass Object ( [id] => 679258 [name] => Kijevo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kijevo [link] => /tag/kijevo ) [2] => stdClass Object ( [id] => 632230 [name] => ivan maloča [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-03-01 22:18:35 [main_article_id] => 0 [alias] => ivan-maloca [link] => /tag/ivan-maloca ) [3] => stdClass Object ( [id] => 530843 [name] => goran navojec [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => goran-navojec [link] => /tag/goran-navojec ) [4] => stdClass Object ( [id] => 639389 [name] => grgur navojec [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-05-23 11:04:47 [main_article_id] => 0 [alias] => grgur-navojec [link] => /tag/grgur-navojec ) [5] => stdClass Object ( [id] => 460274 [name] => serija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => serija [link] => /tag/serija ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Pogledajte Gorana Navojca kao ‘Mrkomira Prvog‘, a u seriji glumi i njegov sin Grgur. Producent Ivan Maloča projekt želi dovesti i u svoje rodno Kijevo! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3235 [name] => Željana Matijević [username] => eljana-matijevi [email] => eljana-matijevi@sd.hr [password] => $2y$10$EB.9szpT1tJZwiMfp3c45.iq9.9ZH3Q25otwXMSZwclH1EgsRSg9K [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/zeljana-matijevic-3235 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1753 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/b6b6b92ea7ae0529f74c583073bd428f?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851448.jpg [galleryCount] => 33 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Snimke: Interfilm [mainImageDesc] => Snimanje sitcoma 'Mrkomir Prvi': Paško Vukasović, Ozren Grabarić, Robert Ugrina i redateljica Snježana Tribuson [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851448.jpg [title] => Snimanje sitcoma 'Mrkomir Prvi': Paško Vukasović, Ozren Grabarić, Robert Ugrina i redateljica Snježana Tribuson Snimke: Interfilm ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851440.jpg [title] => Snimanje u dvorcu Ribnik: Marinko Prga i Goran Navojec Snimke: Interfilm ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851438.jpg [title] => Marinko Prga i Goran Navojec u akciji Snimke: Interfilm ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851432.jpg [title] => Paško Vukasović i Roko Sikavica Snimke: Interfilm ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851424.jpg [title] => Goran Navojec kao Mrkomir Prvi
 
Snimke: Interfilm ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851474.jpg [title] => Dvorac Ribnik: Mirna Mihelčić, Goran Navojec i Ecija Ojdanić te Marinko Prga
 
Snimke: Interfilm ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851472.jpg [title] => Mirna Mihelčić
 
Snimke: Interfilm ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851470.jpg [title] => Snimke: Interfilm ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851468.jpg [title] => Mirna Mihelčić, Goran Navojec i Ecija Ojdanić
 
Snimke: Interfilm ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851466.jpg [title] => Paško Vukasović, Mirna Mihelčić, Goran Navojec i Ecija Ojdanić
 
Snimke: Interfilm ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851464.jpg [title] => Dvorac Ribnik, u karlovačkom kraju, 11. 12. 2019. - Snimanje sitcoma ”Mrkomir Prvi”, producent ”Interfilm”, vlasnik Ivan Maloča iz Kijeva - na slici Marinko Prga i Goran Navojec
Snimke: Interfilm ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851462.jpg [title] => Mirna Mihelčić iz Šibenika, studira glumu u Splitu
 
Snimke: Interfilm ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851460.jpg [title] => Snimke: Interfilm ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851458.jpg [title] => Snimke: Interfilm ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851456.jpg [title] =>  Grgur Navojec, sin Gorana Navojca i Larise Lipovac također se pojavljuje u seriji Snimke: Interfilm ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851448.jpg [title] => Snimke: Interfilm ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851440.jpg [title] => Marinko Prga i Goran Navojec
 
Snimke: Interfilm ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851438.jpg [title] => Snimke: Interfilm ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851432.jpg [title] => Dvorac Ribnik, u karlovačkom kraju, 11. 12. 2019. - Snimanje sitcoma ”Mrkomir Prvi”, producent ”Interfilm”, vlasnik Ivan Maloča iz Kijeva - na slici Paško Vukasović i Roko Sikavica
Snimke: Interfilm ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851424.jpg [title] => Dvorac Ribnik, u karlovačkom kraju, 11. 12. 2019. - Snimanje sitcoma ”Mrkomir Prvi”, producent ”Interfilm”, vlasnik Ivan Maloča iz Kijeva - na slici Goran Navojec kao Mrkomir Prvi
Snimke: Interfilm ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851550.jpg [title] => Dvorac Ribnik, u karlovačkom kraju, 11. 12. 2019. - Snimanje sitcoma ”Mrkomir Prvi”, producent ”Interfilm”, vlasnik Ivan Maloča iz Kijeva - na slici Ivan Maloča, redatelj Dražen Žarković i redateljica Snježana Tribuson
Snimke: Interfilm ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851530.jpg [title] => Snimke: Interfilm ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851528.jpg [title] => Snimke: Interfilm ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851526.jpg [title] => Snimke: Interfilm ) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851482.jpg [title] => Pproducent Ivan Maloča Snimke: Interfilm ) [25] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851474.jpg [title] => Snimke: Interfilm ) [26] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851474.jpg [title] => Mirna Mihelčić, Goran Navojec i Ecija Ojdanić te Marinko Prga
 
Snimke: Interfilm ) [27] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851758.jpg [title] => Paško Vukasović, Ozren Grabarić i Robert Ugrina
 
Snimke: Interfilm ) [28] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851752.jpg [title] => Goran Navojec i Ozren Grabarić
 
Snimke: Interfilm ) [29] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851750.jpg [title] =>  Goran Navojec
 
Snimke: Interfilm ) [30] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17851770.jpg [title] => Ivan Maloča, Dražen Žarković i Snježana Tribuson
 
Snimke: Interfilm ) [31] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17854214.jpg [title] => Maloča: Ovo nije parodija ni na 'Hrvatske kraljeve' ni na 'Uskoke'
Goran Mehkek/Cropix ) [32] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/21/17854216.jpg [title] => Maloča: Kad bi mi posao dozvoljavao, trajno bih se preselio u Kijevo

Goran Mehkek/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Ivan Maloča (58), vlasnik producentske kuće "Interfilm" iz Zagreba, pristaje na razgovor o svakom svom projektu, u ovom slučaju je to sitcom "Mrkomir Prvi", ali pod jednim jedinim uvjetom - da spomenem njegovo rodno Kijevo. A, to mi nije bilo teško.

Teže je bilo pohvatati konce svega što radi prezaposleni dr. sc. Maloča, prof. produkcije na VERN-u i na ADU Zagreb, koji veli "studirao sam pet fakulteta, jedan je i teologija". No, krenimo redom. Od Kijeva ili preko Dinare.

- Ja sam Dalmatinac, molim vas spomenite mi Kijevo, premda sam rođen u Kninu 1962., s pet mjeseci došao sam u Zagreb, gdje sam i prohodao. U Kijevu imam i staru kamenu djedovu kuću i noviju očevu, njive i vinograde, koji su sada zapušteni. Bio sam tamo prije dvije-tri godine i kad bi mi posao dozvoljavao, trajno bih se preselio, tamo su moji korijeni. Uvijek to ističem. Kome god me spomenete, primjerice redatelju Zrinku Ogresti ili Vinku Brešanu, reći će "Maloča je iz Kijeva". S Brešanom dijelim i županiju, tako se zezamo da smo iz iste županije ha-ha-ha - ozareno će zagrebački Kijevljanin, kojega sam jedva privolila da s Kijeva skrenemo na "Mrkomira Prvog", kostimiranu humorističnu seriju, povijesnog predznaka, čiji pilot je zadnjega dana 2020., na Silvestrovo, emitiran na Hrvatskoj televiziji.

- Trenutno smo u pripremama za snimanje i gradimo interijer Mrkomirovih dvora u studiju "Jadran filma" ovdje u Zagrebu; održavamo glumačke probe, finaliziramo scenarije, tražimo pogodne lokacije za eksterijerno snimanje, kompletiramo tehniku za snimanje itd. I u pripremama ima izazova. Redatelji, scenaristi i glumci traže najbolji način glume i dijaloga za ono vrijeme. Kostimografija "skuplja“ i šiva kostime onoga vremena, što je osobito izazovno jer trebaju napraviti razne kostime, od onih za seljaka, ratnika i plemića do Franaka, Bugara, Turaka... Vjerojatno najkompleksniji zadatak ima scenografija. Treba napraviti objekte iz srednjeg vijeka, namjestiti objekte, naći mačeve, štitove, oružje, konje, kokoši … - otkriva producent "Interfilma".

Pored Snježane Tribuson, s kojom prvi put surađuje, angažirao je, kaže, još dvoje redatelja; redateljica je glavna, bira cast, njezini "zamjenici“ su Igor Šeregi i Aldo Tardozzi. Još ranije su pridodani novi scenaristi - Zoran Lazić, Tonći Kožul i Branko Ružić, jer je pisanje "Mrkomira", veli, jako zahtjevno, a scenarist pilota Ognjen Sviličić prezaposlen.
- Ogi nije mogao dalje, ima puno obveza. "Rasprodan" je, a mislim i da piše humorističnu seriju "Minus i plus" - pojašnjava producent Maloča.

Vrsna imena

Pitam ga je li ovo njegova prva suradnja sa Splićaninom, priznatim scenaristom i redateljem, autorom i omiljenoga "Stipe u gostima", koji se, na radost mnogih, opet vrti na Drugom programu HTV-a.
- To je naša prva suradnja. Rodila se prije otprilike 5 godina, kada sam na Trešnjevci, u restoranu "Fuego", proslavljao obranu doktorata iz Ekonomije. Bilo je na tulumu oko 200 ljudi. Nije bilo Covida, koja divna vremena. Uglavnom, kasnije tokom večeri Ognjen i ja smo počeli razgovarati, predložio mi je tada temu o hrvatskom knezu, na što sam mu rekao da može i da ću to rado podržati i učestvovati samo ako se radnja odvija u Dalmaciji, mojoj i njegovoj.

Eto, tako se "rodio“ "Mrkomir". Cijeloj ekipi i glumcima ovo je vrlo zanimljiv projekt i moram reći da su svi jako motivirani da stvorimo dobru seriju. Ovo mi je, dakle, prva suradnja sa Snježanom Tribuson i Ognjenom Sviličićem. S ostalom vrsnom ekipom više puta sam radio, tu je direktor fotografije Branko Linta, HTV-ova urednica Jasmina Božinovska Živalj, kompozitor Mate Matišić, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Ivana Zozoli, majstorica maske Snježana Gorup i drugi - hvali, naravno, Ivan Maloča ekipu "Mrkomira".
Glavnu, naslovnu ulogu Mrkomira Prvog igra Goran Navojec, poput Ognjena Sviličića također prezaposlen. Jedan je od glavnih i u HTV-ovoj ratnoj seriji "Nestali 2" Joška Lokasa, u zadarskom zaleđu glumi hrvatskoga branitelja Prku. Na upit smeta li ga da mu glavni glumac balansira između dva seta, odnosno dijametralno suprotne serije, producent Maloča spremno brani boje svoje ekipe, a u kojoj su i Ecija Ojdanić, Ozren Grabarić, Mirna Mihelčić, Marinko Prga, Roko Sikavica, Paško Vukasović...

- Navojec je angažiran u puno filmova i serija; ako je tražen to znači da je dobar glumac! Bit će još glumaca zvijezda, trenutno pregovaramo o angažmanu.
Naravno da nije preskočeno pitanje svih pitanja, tj. hoće li serija biti dobra? Hoće li možda ponoviti uspjeh dugovječnih "Bitangi i princeza", prvoga hrvatskog sitcoma, hrvatskih "Prijatelja", TV puku možda i najpamtljivijeg projekta "Interfilma"?

- Uvijek pokušavam napraviti dobru seriju, kao što je bila upravo završena "Crno-bijeli svijet". Od "Mrkomira" očekujem da će biti dobar kao i "Bitange". Vjerujem da će biti i gledana kao "Bitange i princeze", međutim morate znati, kada smo napravili prvu sezonu "Bitangi i princeza" imala je malu gledanost te 2005., a i kritika joj nije bila sklona. Dočekali su nas na nož, iako bilo je i onih koji su nas hvalili pa bi zvali Kulu, scenarista i redatelja Gorana Kulenovića, ali to je bilo samo privatno. Rijetki kritičari, a i urednici na HTV-u, kao Jasmina Božinovska Živalj, koja je upravo dobila godišnju HRT-ovu nagradu za životno djelo "Ivan Šibl" za televiziju, uvidjeli su potencijal "Bitangi". Srećom. I HTV nam je dao šansu za drugu sezonu; odlučila je tako ondašnja ravnateljica HTV-a Marija Nemčić, ostalo je povijest.

Pet je sezona "Bitangi", nakon premijere i brojne reprize, ljudi su ih voljeli, pa i danas. Što će biti s "Mrkomirom", kakvu mu sudbinu predviđa, koliko sezona? Prvi čovjek "Interfilma", "onaj glasni iz Kijeva", ne sumnja u uspjeh!
- Za razliku od prve sezone "Bitangi", pilot "Mrkomira" je bolje prošao kod gledatelja, ali i kritike. Nezahvalno je predviđati i gledanost uvijek ovisi o više faktora, ali nije zabranjeno nadati se drugoj sezoni, jer serija ima veliki potencijal u priči. Sve će ovisiti o ljudima koji odlučuju na HRT-u. Do kraja ljeta, snimit ćemo 13 epizoda, to je polusezona. HTV bi seriju mogao emitirati na jesen i završiti do kraja godine. Sva kreativna ekipa i glumci vjeruju da će "Mrkomir" biti dobar i kvalitetan kao i "Bitange" - optimistično će producent o svom novom četvrtom sitcomu, prethode mu, naravno, "Bitange i princeze", "Zakon!" te "Provodi i sprovodi“.

Pomaknuti humor

A radnja "Mrkomira" je približno ovakva: Godina je osamsto i neka. Rani srednji vijek. Kneževinom vlada knez Mrkomir (Goran Navojec), hrvatski knez, pomalo častohlepan, ali i naivan, pa ga njegova naivnost često dovede do poraza. Nepismen je, ali kako se pravi da zna čitati, ovisi o Slavomiru (Ozren Grabarić), koji na dvoru obnaša nekoliko dužnosti, od peharnika, savjetnika do šefa tajne službe. Kostur je to povijesnog sitcoma koji možda neće nasmijati ponekog TV gledatelja s niskim pragom tolerancije na zafrkanciju. I za to "onaj iz Kijeva" ima, naravno, pojašnjenje, umirit će domoljube.

- Sve je to naša domaća, znana svima, satira. U seriji napadnu nas, npr. Bugari, mi se obranimo, prodaje se i šverca rakija, javna nabava nije transparentna pa se kupuje nekvalitetno oružje i oprema, novci se troše na gluposti, a sve iza leđa kneza Mrkomira. Slično je prije deset stoljeća i danas. Nije se puno promijenilo, što je bilo smiješno onda, smiješno je i sada. Sve je to satira - ozbiljno će Maloča.

Ima li novi sitcom ikakve sličnosti s BBC-jevom "Crnom Gujom" i Rowanom Atkinsonom, pitam producenta kao i bi li se referirao na navode da je "Mrkomir" možda i parodija "Hrvatskih kraljeva" i "Republike" pa i "Uskoka", HTV-ova autora Božidara Domagoja Burića, koji će za "Reflektor" kazati "kako je veliki obožavatelj parodija".
- Serija nije inspirirana "Crnom Gujom" nego razgovorom Ognjena Sviličića i mene prije nekoliko godina. Inače, "Crna Guja" je sada passe, i pokušaj njenog kopiranja bilo bi prvoloptaško dodvoranje publici, što mislim da bi bilo loše. Ideja je, dakle, napraviti malo pomaknutu humorističnu seriju, koja bi bila zanimljiva široj populaciji. Serija ne parodira ni "Hrvatske kraljeve", ni "Republiku", niti "Uskoke"; mislim da parodije nisu za širu populaciju te imaju uzak krug gledatelja. Želimo napraviti najbolju moguću seriju u sadašnjim pandemijskim okolnostima, za koju vjerujem da će biti gledana. Radnja će biti zanimljiva. Eto,

Mrkomiru je glavni problem što je vazal Franaka, a u isto vrijeme silno želi neovisnost, kojom bi kneževina postala kraljevina a on sam kralj! Svaka usporedba s današnjim vremenom je slučajna! - pojašnjava prvi čovjek "Interfilma".
Radnja serije se odvija na Klisu, a zašto ne i u Kijevu, Maločinu kraju? - nastavljamo u revijalnom tonu.

- Tko zna, možda odemo snimati i na Klis i u Kijevo, bio bi sretan moj rođak Mijo Mićo Maloča. On je hrvatski heroj, radi u trgovačkom lancu i 3 sata se vozi na i s posla - opet će o Kijevu Maloča iz Kijeva.
Radoholičar je Kijevljanin Mićo, baš poput vlasnika "Interfilma", tvrtke za produkciju filmova i serija, osnovane 1990.; šteta što im je korona odgodila prošlogodišnju feštu za okruglih trideset. Posla im ne ne manjka, projekte stižu nagrade, i, ne daj Bože, da pomislite da im je HTV trenutačno jedina preokupacija!

Projekti koji dolaze

- Nije HTV-ov sitcom "Mrkomir" jedino što radim. Usprkos pandemiji, koja je usporila produkciju, pripremamo nekoliko projekata i igranih filmova, "Svetu obitelj" redateljice Vlatke Vorkapić, "Brdo" Bruna Gamulina, "Svemu dođe kraj" Rajka Grlića, "Slatka Simona" Igora Mirkovića, "Bumbarov let" Antonia Nuića... Prije toga sam za HTV radio "Crno-bijeli svijet", dramsku seriju koju dalje neću raditi ili bolje reći ne mogu. Previše je zahtjevna za trenutno tržište. Znate i sami, bila je korona, potres, angažirana je velika ekipa, dvjesto glumaca … Zadnja epizoda četvrte sezone emitirana je 2. ožujka ove godine. U 5. sezoni ulazimo u Univerzijadu, kada su sve fasade Zagreba bile uređene. Kako da u takvim okolnostima, kada je puno toga srušeno i oštećeno, dočaram petu sezonu u vrijeme Univerzijade!? Okrenuo sam se drugim projektima, koji su u različitim fazama razvoja, prije svega "Mrkomiru". Također, već tri godine u razvoju mi je mini TV serija "Zagorka" o životu Marije Jurić Zagorke. I, ekskluziva samo za Vas: nakon pet i više godina, upravo sam završio dugometražni dokumentarni film Ines Pletikos "Pigmalionov efekt" o Anti Kosteliću. Mislim da sam vam već sve rekao, osim da uskoro želim smanjiti svoj angažman, godine su tu - zaključit će alfa i omega "Interfilma", producentski mag iz Kijeva, Zagrepčanin Ivan Maloča.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Snimke: Interfilm Goran Mehkek/Cropix Goran Mehkek/Cropix
Snimke: Interfilm
Snimanje sitcoma 'Mrkomir Prvi': Paško Vukasović, Ozren Grabarić, Robert Ugrina i redateljica Snježana Tribuson
Snimke: Interfilm
Snimanje u dvorcu Ribnik: Marinko Prga i Goran Navojec
Snimke: Interfilm
Marinko Prga i Goran Navojec u akciji
Snimke: Interfilm
Paško Vukasović i Roko Sikavica
Snimke: Interfilm
Goran Navojec kao Mrkomir Prvi
 
Snimke: Interfilm
Dvorac Ribnik: Mirna Mihelčić, Goran Navojec i Ecija Ojdanić te Marinko Prga
 
Snimke: Interfilm
Mirna Mihelčić
 
Snimke: Interfilm
Mirna Mihelčić, Goran Navojec i Ecija Ojdanić
 
Snimke: Interfilm
Paško Vukasović, Mirna Mihelčić, Goran Navojec i Ecija Ojdanić
 
Snimke: Interfilm
Dvorac Ribnik, u karlovačkom kraju, 11. 12. 2019. - Snimanje sitcoma ”Mrkomir Prvi”, producent ”Interfilm”, vlasnik Ivan Maloča iz Kijeva - na slici Marinko Prga i Goran Navojec
Snimke: Interfilm
Mirna Mihelčić iz Šibenika, studira glumu u Splitu
 
Snimke: Interfilm
 Grgur Navojec, sin Gorana Navojca i Larise Lipovac također se pojavljuje u seriji
Snimke: Interfilm
Marinko Prga i Goran Navojec
 
Snimke: Interfilm
Dvorac Ribnik, u karlovačkom kraju, 11. 12. 2019. - Snimanje sitcoma ”Mrkomir Prvi”, producent ”Interfilm”, vlasnik Ivan Maloča iz Kijeva - na slici Paško Vukasović i Roko Sikavica
Snimke: Interfilm
Dvorac Ribnik, u karlovačkom kraju, 11. 12. 2019. - Snimanje sitcoma ”Mrkomir Prvi”, producent ”Interfilm”, vlasnik Ivan Maloča iz Kijeva - na slici Goran Navojec kao Mrkomir Prvi
Snimke: Interfilm
Dvorac Ribnik, u karlovačkom kraju, 11. 12. 2019. - Snimanje sitcoma ”Mrkomir Prvi”, producent ”Interfilm”, vlasnik Ivan Maloča iz Kijeva - na slici Ivan Maloča, redatelj Dražen Žarković i redateljica Snježana Tribuson
Snimke: Interfilm
Pproducent Ivan Maloča
Snimke: Interfilm
Mirna Mihelčić, Goran Navojec i Ecija Ojdanić te Marinko Prga
 
Snimke: Interfilm
Paško Vukasović, Ozren Grabarić i Robert Ugrina
 
Snimke: Interfilm
Goran Navojec i Ozren Grabarić
 
Snimke: Interfilm
 Goran Navojec
 
Snimke: Interfilm
Ivan Maloča, Dražen Žarković i Snježana Tribuson
 
Goran Mehkek/Cropix
Maloča: Ovo nije parodija ni na 'Hrvatske kraljeve' ni na 'Uskoke'
Goran Mehkek/Cropix
Maloča: Kad bi mi posao dozvoljavao, trajno bih se preselio u Kijevo

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/pogledajte-gorana-navojca-kao-mrkomira-prvog-a-u-seriji-glumi-i-njegiv-sin-grgur-producent-ivan-maloca-projekt-zeli-dovesti-i-u-svoje-rodno-kijevo-1100716 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9f4eeaf39afadee9e94fba642a41e6a717c526fe [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Pogledajte+Gorana+Navojca+kao+%E2%80%98Mrkomira+Prvog%E2%80%98%2C+a+u+seriji+glumi+i+njegov+sin+Grgur.+Producent+Ivan+Malo%C4%8Da+projekt+%C5%BEeli+dovesti+i+u+svoje+rodno+Kijevo%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fpogledajte-gorana-navojca-kao-mrkomira-prvog-a-u-seriji-glumi-i-njegiv-sin-grgur-producent-ivan-maloca-projekt-zeli-dovesti-i-u-svoje-rodno-kijevo-1100716 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fpogledajte-gorana-navojca-kao-mrkomira-prvog-a-u-seriji-glumi-i-njegiv-sin-grgur-producent-ivan-maloca-projekt-zeli-dovesti-i-u-svoje-rodno-kijevo-1100716 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"POMAKNUTI HUMOR"},{"id":"4","value":""},{"id":"5","value":""},{"id":"6","value":""},{"id":"8","value":"1"},{"id":"11","value":"1"},{"id":"12","value":"1"},{"id":"13","value":"1"},{"id":"65","value":""},{"id":"21","value":"1"},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"97","value":"562"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"78","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizPOMAKNUTI HUMOR

Pogledajte Gorana Navojca kao ‘Mrkomira Prvog‘, a u seriji glumi i njegov sin Grgur. Producent Ivan Maloča projekt želi dovesti i u svoje rodno Kijevo!

23. svibnja 2021. - 11:04
Snimanje sitcoma 'Mrkomir Prvi': Paško Vukasović, Ozren Grabarić, Robert Ugrina i redateljica Snježana TribusonSnimke: Interfilm

Ivan Maloča (58), vlasnik producentske kuće "Interfilm" iz Zagreba, pristaje na razgovor o svakom svom projektu, u ovom slučaju je to sitcom "Mrkomir Prvi", ali pod jednim jedinim uvjetom - da spomenem njegovo rodno Kijevo. A, to mi nije bilo teško.

Teže je bilo pohvatati konce svega što radi prezaposleni dr. sc. Maloča, prof. produkcije na VERN-u i na ADU Zagreb, koji veli "studirao sam pet fakulteta, jedan je i teologija". No, krenimo redom. Od Kijeva ili preko Dinare.

- Ja sam Dalmatinac, molim vas spomenite mi Kijevo, premda sam rođen u Kninu 1962., s pet mjeseci došao sam u Zagreb, gdje sam i prohodao. U Kijevu imam i staru kamenu djedovu kuću i noviju očevu, njive i vinograde, koji su sada zapušteni. Bio sam tamo prije dvije-tri godine i kad bi mi posao dozvoljavao, trajno bi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 20:30