StoryEditorOCM
ShowbizZGODA S TURNEJE

Lokin: Na aerodromu u Los Angelesu nasamarili smo Grdovića. Rekli smo Kinezima da je Nicolas Cage. Mladen se naljutio

Piše Ivana Prgomet
15. studenog 2023. - 14:30

Zadarski pjevači Duško Lokin, Mladen Grdović i Jure Brkljača objavili su spot za pjesmu "Arsenal". U kultnoj zadarskoj dvorani nastupaju redom zvijezde, od Petra Graše, Željka Bebeka, Zorice Kondže... i naravno spomenutog trojca s početka teksta.

- Čast je pjevati u Arsenalu. To je zapravo hrvatska Olympia - kaže nam Duško Lokin, koji Grdovićem i Brkljačom ima i nastupa u Arsenalu 25. studenog. 

- To će bit generacijski koncert. Ja kao najstariji zadarski pjevač, Mladen Grdović kao najpopularniji pjevač srednje generacije i Jure Brkljača kao najpopularniji pjevač mlade generacije - govori nam Lokin. 

Grdovića zna od njegove 13. godine, upoznao ga je preko Mladenovog pokojnog oca Bepa koji je imao servis za automobile. Brkljaču Lokin također zna preko oca, koji je isto glazbenik. 

image

Mladen se okrenuo, a odjednom oko njega se stvorilo na desetke Kineza ...

Nikša Stipaničev/Cropix

- Ja sam s čuvene zadarske plaže Kolovare. Niti 100 metara dalje bio je restoran Miramare od moje prve rodice i njenog supruga Borisa Marušića. Mladen je imao 13 godina kad je nastupao u tom restoranu. Svirao je gitaru i pjevao. Ja sam svaku večer dolazio u taj restoran radi rodice i slušao Mladena. Od tad smo prijatelji. Fasciniralo me njegovo pjevanje pa sam jednu večer doveo pokojnog Đorđa Novkovića i ponudio Mladenu suradnju. Restoran Miramare danas je zatvoren, ali pored njega je niknuo hotel istog imena. Mladen je u doba kad je radio restoran svojom pjesmom oduševljavao turiste - priča Lokin. 

Osim što su dugogodišnji prijatelji, Lokin je Grdoviću 15 godina bio i menadžer za turneje po dijaspori.

- Obišli smo cijeli svijet, to bi se film mogao snimiti o našim zgodama. Ali evo jedne, samo za čitatelje Slobodne Dalmacije koju do sad nisam otkrio. Jednom kad smo bili na aerodromu u Los Angelesu puno Kineza bilo je oko nas. Njih sto, rekao bih. Mladen je u mladosti dosta sličio na slavnog hollywoodskog glumca Nicolasa Cagea. I bend i ja smo tako na aerodromu povikali "Nicolas!". Mladen se okrenuo, a odjednom oko njega se stvorilo na desetke Kineza i počelo ga fotografirati i tražiti autogram. Mladen je bio presretan. Ne zna engleski, mislio je da je popularan i u Kini. Poslije smo mu rekli da su oni zapravo mislili da je on Nicolas Cage pa se naljutio i opsovao nas vičući ‘šta me sramotite ovdje‘ - kroz smijeh je zaključio Lokin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 02:47