StoryEditorOCM
ShowbizDA SE NAJEŽIŠ

Kćerka poznatog glumca progovorila o očevom zlostavljanju: ‘On me počeo dirati i ljubiti otvorenih usta od moje pete..‘

Piše SCENA SD
4. listopada 2023. - 12:15
Mel Ferrer i Pola Kinski 1972. godine za vrijeme snimanja filmaKeystone Pictures Usa/Zuma Press/Profimedia/Keystone Pictures Usa/zuma Press/profimedia

Pola Kinski kaže da ju je legendarni glumac, Klaus Kinski koji je umro 1991., izložio 14 godina seksualnog zlostavljanja i nasilja od njezine pete ili šeste godine.

U intervjuu Pola Kinski, glumčeva najstarija kći, rekla je da ju je njezin otac, najpoznatiji po glavnim ulogama u filmovima redatelja Wernera Herzoga, više puta silovao."On me počeo dirati i ljubiti otvorenih usta kad sam bila sasvim mala, oko pet ili šest godina", rekla je za magazin Stern prije gotovo deset godina.

image

Klaus Kinski

Maran Films/Collection Christophel Via Afp

Trideset godina nakon smrti, samouki glumac koji je postao svojevrsna njemačka legenda, ne može odgovoriti na tvrdnje. No njegova kći je rekla da je nakon godina života u strahu u kojima se bojala da joj nitko neće vjerovati konačno odlučila prekinuti šutnju.

"Kao dijete uvijek sam morala držati jezik za zubima jer mi je uvijek prijetio. I ovisila sam o njemu, o njegovoj naklonosti." Dodala je da joj je otac rekao da je njegovo ponašanje sasvim prirodno. "Rekao je da u cijelom svijetu očevi rade istu stvar sa svojim kćerima."

U svojoj knjizi Kindermund, ili Dječja usta, Pola Kinski ulazi u slikovite detalje navodnog zlostavljanja od strane svog oca koji je umro od srčanog udara 1991. Opisuje koliko se osjećala rastrzano između želje da mu udovolji i želje da odbije njegova nastojanja. "Muče me osjećaji krivnje", rekla je. “Što sam ga razočarala, što sam mu ikada to dopustila. Plačem nesputano." prenosi Kurir.

"Uvijek me previše dirao, držao me tako čvrsto da sam mislila da ne mogu pobjeći. Tada sam imala četiri ili pet godina i živjeli smo u Münchenu. Instinktivno sam prepoznala da to nije očev zagrljaj, nego više od toga", rekla je.

Rekla je da joj zamjera što se njezinog oca sve više slavi kao glumačkog genija. "Zato sam htjela stvoriti vrlo jasnu sliku o tome tko je ta osoba zapravo", tvrdi.

Kinski je rekla da nikada nije mogla pogledati niti jedan film svog oca u kojem je on obično glumio tiranine, kriminalce i odmetnike. "Kad bih jednog pogledala, uvijek sam pomislila: ‘točno je kao kod kuće‘", rekla je. “Vjerovali mi ljudi ili ne, ja sam bila ta koja je to doživjela”, nastavila je. "To je istina" prenosi Kurir.

image

Real Stefan Hillebrand, Oliver Paulus i Pola Kinski 2007. godine

Frischfilm/Motorfilm/Collection Christophel Via Afp

Dodala je da o tome nije razgovarala sa svojom polusestrom, glumicom Nastassjom Kinski, koja živi u SAD-u, jer nisu u kontaktu. Pola Kinski rekla je da je prekinula svaki kontakt s ocem kad je imala 19 godina. Kada je umro nije osjećala nikakve emocije, rekla je za Stern. "Kad je umro, moja majka mi je rekla telefonom i nisam osjetila ništa, ni osjećaj tuge ni mržnje."

image
Shutterstock

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 15:59