StoryEditorOCM
ShowbizEUROSONG I OSTALO

Huljić: 70 posto tih glazbenika ne bih volio sresti, disati zrak s njima! Komično komentirao kćer Hanu i porodiljni

Piše Scena SD
31. svibnja 2023. - 08:02
Tonči i Hana Huljić zajedno će nastupiti na prvoj večeri premijernih Melodija Jadrana ispred Galerije MeštrovićAnte Čizmić/Cropix

Za dvadesetak dana ispred Galerije Meštrović premijerno će "odigrati" novi splitski festival, Melodije Jadrana, a otvorit će ga "Misa Mediterana", skladatelja Tonča Huljića i Hane Huljić Grašo, koja se nakon porodiljnog vraća na scenu.

"Dosta je bilo dangubljenja! Dijete je već veliko, može krenuti u školu, hahaha", našalio se dida Tonči ispred kamera In magazina.

Otac i kći će tako opet zajedno nastupiti u jedinstvenom prostoru Galerije Meštrović na kojoj je njihova misa i praizvedena prije dvije godine.

‘‘Za razliku od prva dva izvođenja ovdje, proširit ću program pa ću odsvirat nešto iz crosover materijala, ali samo onaj dio koji se tiče pjesama sa zborom i orkestrom, koje su zapravo prepjevi: ‘Marija Magdalena‘, ‘Suze biserne‘, ‘Ako te pitaju‘. To su vrlo zgodni momenti‘‘, najavio je Tonči.

image

Tomislav Mrduljaš (lijevo), direktor Melodija Jadrana, Jelena Rozga i Tonči Huljić (gore), te lokacija održavanja festivala

Arhiva/Cropix

Nekoliko dana prije Melodija, Tonči Huljić će nastupiti 19. lipnja u srcu Beča.

‘‘To je u strogom centru Beča, dvorac koji ispred sebe ima vrt, obično tu promociju premijera, predsjednika, i tako dalje‘‘, pohvalio se.

Na pitanje ima li tremu prije ovakvih koncerata, odgovorio je:

"Jedinu mi tremu stvara da nešto ne izvalim na engleski! Lako mi je komunicirati na hrvatskom i stvarati geg situaciju, ali na engleskom, nikad ne znaš kakva je struktura publike. Moram otkriti, to je najteže, taj prvi dio pa ih prozoveš da vidim koliko ima naših, a koliko ima njihovih, hahaha. I onda po smijehu možeš čut gdje je prevaga...", pojasnio je svoju taktiku.

image
Jure Mišković/Cropix

Popularni glazbenik nedavno je putem svojih društvenih mreža poručio svima koji mu šalju mnogobrojne upite za nove suradnje, kako za iste nije zainteresiran.

‘‘Prvo se zatrpava mail, drugo ja te pjesme ne slušam, tekstove ne čitam, a za godinu, dvije, tri, četri, pet može izbiti nekakav spor da netko dođe i kaže ja sam njemu poslao taj tekst ili nešto slično tome, dakle da bi to izbjegli. Kako se nemam namjeru širiti, dapače, imam se namjeru samo sužavati, u godinama sam kad čovjek ulazi u se, hahaha! Jednostavno ovo je bio najkraći put‘‘, zaključio je Tonči.

‘‘Planovi su mi da se zaista odmorim, jer mi treba odmor. I volio bih biti s bebicom, ovo će ljeto hodati, biti aktivna i volim biti svaki trenutak tu. Sad se nećemo vidjeti deset dana, pa ti to jednostavno fali. Uđe pod kožu, vrlo je neobična, haha! Nisu joj ni roditelji ni bake ni dide baš normalni ni obični, al‘ ona je neobična‘‘ - ocjenjuje dida Tonči.

image

Tonči Huljić

Arhiva/Cropix

Osvrnuo se i na ljubav kao temu u pjesmama, koju smatra izlizanom.

‘‘Mislim da smo čak i blizu tog trenutka kada će to postati potpuno irelevantno, da će se puno više pjevati o psihičkom stanju, o stanju svijesti pojedinca ili mase, a manje o ljubavi. Polako ulazimo u jedan bezosjećajan svijet‘‘ - smatra.

Sa svojim pjesmama je prije više od 20 godina napravio sjajne rezultate na Eurosongu, pratio ga je i ove godine, evo kako ga je ocijenio za IN magazin:

‘‘To je jedna sociološki drugačija priča od onda kad je bilo, to je valjda GMO uradio svoje, ne znam što bih rekao. Gledajte, ja ne znam, ali 70 posto tih izvođača ne bih volio vidjeti na cesti, ne bih htio disati isti zrak s njima u prostoriji, kako bih kazao.

Sad da se nađem tu, osjećao bih se kao na nekoj drugoj planeti. Tu pjesma više nije primarna. Pritom da eskulpiran odmah, LET 3 je napravio odličan posao‘‘, izjavio je Tonči.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:47