stdClass Object ( [id] => 1197463 [title] => Gledate li ‘Ljubav je na selu‘? Navijate li da Tomislav Skejić dovede u Srijane svoju srodnu dušu? Zasad se nije proslavio, pa smo otišli u njegov zaseok i pomalo se šokirali. A evo i zašto [alias] => gledate-li-ljubav-je-na-selu-navijate-li-da-tomislav-skejic-dovede-u-srijane-svoju-srodnu-dusu-zasad-se-nije-proslavio-pa-smo-otisli-u-njegov-zaseok-i-pomalo-se-sokirali-a-evo-i-zasto [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U ovogodišnjoj sezoni popularne reality-sapunice, kako to već po špranci biva, djevojke – većinom iz gradova – bore se za naklonost seoskih neženja. Neki su okorjeli u momačkom životu, ali ima ih i razvedenih, obudovjelih...

Dalmatinsku perjanicu u aktualnoj sezoni drži dečko premlad za potonje dvije opcije; još se nije stigao ni oženiti, tek je u kasnim dvadesetima.

On je Tomislav Skejić iz Srijana, mjesta u sastavu Gornjih Poljica nadomak Omiša.

Blizu je grada, ali ipak dovoljno daleko da se čovjek može osjećati i dobrano izoliranim od svega što grad čini gradom: nema vreve ni “džungle na asfaltu”, borbe za parkirno mjesto. Nema ni trgovačkih centara, šopinga, klubova za izlaske i upoznavanje mladih željnih druženja, zabave, ljubavi. Srećom, tu je “Ljubav je na selu”...

Tomislav se baš u realityju i nije proslavio blistavim dijalozima, humorom niti kavalirskim ponašanjem prema djevojkama koje su tu ipak došle zbog njega.

Ostavlja dojam priprosta mladića čangrizave “puna mi je kapa svega” naravi, negostoljubiva i kanda nespremna čak i na prihvaćanje osnovnih pravila showa u koji se dragovoljno prijavio. Ili možda nije? Hm, tko će ga znati...

---

image

Od table do prvih kuća ima se još šta vozit...

Joško Šupić/Cropix
---


Svjesni činjenice da od njega nećemo dobiti izjavu zbog diskrecije propisane ugovorom s RTL televizijom, uputili smo se u Srijane vidjeti barem – ima li tamo ljubavi.

I, dakako, “čekirati” je li njihov mještanin, koji je u Srijane došao kao usvojeno dijete predškolskog uzrasta, popularan. Uživa li neki zvjezdano-seoski status. Daleko od toga...

Lako to što sumještani za “Tomicu” nemaju previše pohvala i nisu impresionirani njegovom TV pojavnošću (sasvim razumljivo), nego ih njegova “love story” s prefriganom Varaždinkom Stellicom, koja se upravo odvija na ekranima čak uopće ne zanima...

'Zatvorene je naravi...'

Dolazimo nadomak mjesta. Tabla kaže: “Srijane”, ali još kilometrima treba voziti do prvih kuća.

Nema veze, priroda je u ovo kasno proljeće u punom cvatu, vožnja je ugodna. Sve miriše, toplo je, mami na ljubav... Dakako, i na kupanje u bazenu za one koji ga imaju. Tomislav ga ispred kuće ima, ali umjesto plavičastog ljeskanja klorirane vodene površine optočene ležaljkama i cvijećem zatječemo – rupu.

Bazen nije još napunjen, tek će biti kad dođu ljetni gosti koji po povoljnoj cijeni unajmljuju slične kuće na selima, saznajemo u ćakuli s mještankama koje su nas naputile da pronađemo kuću mladog (anti)junaka, srijanskog ženika.

Na njega nisu puno trošile riječi, tek su načule da je “zatvorene naravi”, te nekoć slab đak. Hm, baš i nisu neke reference, ali uvijek treba imati na umu staro trgovačko pravilo: svaka roba ima kupca.

---

image

Kuća Tomislava Skejića čeka prve turiste, zato je bazen prazan
 

Joško Šupić/Cropix
---


– Poznajete li momka s televizije, Tomislava? – nepotrebno pitamo prvog mu susjeda; jasno da ga poznaje, pitanje je samo želi li uopće razgovarati s nama.

– Is, nego šta nego poznajem. Nije vam kod kuće, iša je odvest mater u doktora. Ili možda u spizu. Doć će brzo, pričekajte ga. Izvolte sist – nudi nas čovjek pod sjenicom.

Kaže da se zove Grgo Skejić, ima 68 godina i zadnji je put pričao s novinarima prije 40 godina.

'Sad će svi reć: vidi komunista!'

– Tada san ka predsjednik omladine gradija igralište. Sad će svi reć: vidi komunista. Briga me, neka kažu šta oće – smije se Grgo, Tomislavov prezimenjak.

---

image

Grgo Skejić: Briga me, neka kaže ‘ko šta ‘oće

Joško Šupić/Cropix
---


Pored njega sin mu Petar (32) ne diže glavu s laptopa. On je samozatajni privatni poduzetnik, bavi se organiziranjem raftinga; upravo je otpremio grupu od dvanaestak kajakaša pod most na Čikotinoj lađi.

– Iman i mlađeg sina, on je skiper. Kćer je tajnica na sudu. Dobri su mi, samo se niko od njih ne ženi. Nema unučadi – malo se snuždio Grgo.

Eh, nije Tomislav jedini samac...

Dobro je, imamo ambulantu, zubara

– Prije četrdeset godina bilo je ovde svega. Dice duplo više nego danas. U školi su se održavali plesovi, ja san i kafić drža. Sad više nema ni dućana, zatvorija; najbliži je u Trnbusima. Ali opet je dobro, imamo ambulantu. I zubara. Možda s Petron otvorin restoran ovde u kući, za okrjepu ljudima posli raftinga – ne da se Grgo.

U Srijanama postoji i crkvica posvećena poginulim braniteljima, ali i Titova bista ispred škole. Dobro, od Josipa Broza ostalo je samo postolje...

Pred osnovnom školom “Srijane” je živahno društvo, složno unatoč klasnim razlikama; ravnatelj Stipe Božinović Mađor živahno razgovara sa spremačicama Anitom Žuljević i Željanom Tomić Kujundžić.

---

image

Draško Mladin (stoji), Željana Tomić Kujundžić (lijevo) i Anita Žuljević (desno)
 

Joško Šupić/Cropix
---


Suprevizira ih – domar Draško, prezimenom Mladin. Svi su čuli “za malog Tomislava”, išao je u njihovu školu, kasnije je završio i “neku srednju, nisu sigurni koju”. Ima i posao, kažu, pere autobuse velikog prijevoznika. Lijepa je plaća, čuli su. Ne, ne znaju je li se oženio, ima li curu. Je li “show upalio”. Čak ih pretjerano i ne zanima...

Mačka Bepina je veći hit

– Evo vam ljubav na selu: mačka Bepina! Stalno je skotna, pa je zovu i Radojka; ovo joj je novo leglo, a veliki mačak je Bepinin (Radojkin) sin iz prethodnog legla, zove se Bepo. Doša je ručat s mlađom braćom i sestrama – upućen je domar Draško, dobrodušni majstor kojega je škola “spasila iz rudnika”. Upitnik.

---

image

Mačke o kojima se brinu učenici osnovne škole Srijane Gornja Poljica
 

Joško Šupić/Cropix
---


– Radija san prije u škveru. Puno je bolje u školi. Inače, nisam ni ja oženjen, živim sam u Gornjim Poljicima, ali lipo mi je. Igran za veterane u Čaporican, balun. Prije san bija u Dugon Ratu –​ sažima svoj život 63-godišnji školski domar na pragu mirovine.

No, nema straha za demografiju Srijana; Anita je narodila troje djece. Najstariji već ima 24, najmlađi pet godina. Mašala!

– Ja san se vratila u Srijane iz Splita sa dicon; imaju 13 i 15 godina. Lipše je ovde, nego u velikom gradu. Još kad bih dobila posal za stalno... – mašta pak školska spremačica na zamjeni, Ana djevojačkim prezimenom Tomić.

U ćakulu se uključuje simpatični ravnatelj škole u Srijanama; inače je rodom iz Hrvaca, nastanjen u Kaštelima. Do radnog mjesta poput njegove škole isplati se putovati.

'Nije slika tako anemična'

– Čujte, slika nije tako anemična; ima kod nas đaka, samo prvi i četvrti razred je na kombiniranoj nastavi! Oni su i najbrojniji, ima ih trinaestero, a drugi je razred samostalan, i treći. Osmi razred ima šestero učenika, sedmi četvero.

---

image

Mladi, izuzetno talentirani nogometaši iz kluba Čaporice Luka Jurić (u bijeloj majici s amblemom NK Hajduk) i Ivan Kujundžić (u plavoj majici)
 

Joško Šupić/Cropix
---


Žao mi je što još nemamo u selu vrtić, samo tzv. Malu školu, ali je zato garnitura učenika darovita; imali smo puno djece na državnim natjecanjima iz engleskog, hrvatskog, na Lidranu, iz talijanskog... Da, učimo i talijanski. Mi smo vam svjetska škola! – ponosno će ravnatelj, “na timunu” već osam godina.

---

image

Stipe Božinović Mađor, ravnatelj škole Srijane Gornja Poljica
 

Joško Šupić/Cropix
---


–​ Napomenuo bih da ćemo u studenom proslaviti 150. obljetnicu osnutka škole. Vidimo se na fešti – srdačno najavljuje Božinović Mađor.

Imaju Srijane, osim svjetske škole, i svoju dijasporu; ispred automobila neobičnih oznaka zatječemo Nedu i Zdenka Vassu. Ne, nisu turisti iz Italije, nego srijanska rodbina iz Crne Gore, a talijanskog podrijetla!

Vasse iz Bara

– Vassa je talijansko prezime udomaćeno u Sutomori kod Bara, Montenegro; to mi je udano prezime. Djevojački sam Skejić, ja sam vam Grgina sestra – pokazuje rukom u pravcu Tomislavova susjeda zgodna plavuša imenom Neda.

Davnih se dana, još u doba bivše države, zaljubila u Zdenka koji je tada živio u Dalmaciji. Pa su otišli malo južnije, nastanili su se u blizini poznate crnogorske luke Bar, još nas oplakuje isto more.

More kojega nema u Srijanama, ali sve je to blizu, a do familije treba držati. Zato su Vassaini stalno dolazili u posjete Skejićima, čak i u danima nesretnog rata, moglo se proći preko Debelog brda granicu, prisjeća se Neda. I korona kao drugo zlo ih je samo zakratko omela...

---

image

Zdenko i Neda Vassa
 

Joško Šupić/Cropix
---


– Imamo u Crnoj Gori kćer i dva unuka; kćer drži kafić, to je muževljeva obiteljska tradicija – približava okolnosti Neda djevojačkim prezimenom Skejić, udana Vassa.

Uključuje se Zdenko.

– Od 1905. nam je kafana u kuću! Sad se zove “Palma”, nekad se zvala “Gostiona Jakob i Anto Vassa”. Kafa košta isto ko u Omišu, tamo sam platio osam kuna, u nas je evro i nešto – ilustrira Zdenko, poziva nas u Sutomore na najbolju kavu u Crnoj Gori.

Doći ćemo čim stignemo, iz Srijana je ionako sve blizu... 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"\u017eivopisna adresa"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"8116"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"87","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}] [extra_fields_search] => živopisna adresa 2 0 8116 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-06-01 15:08:05 [created_by] => 3154 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-06-01 17:47:28 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-06-01 17:47:28 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 709 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/06\/01\/22245734.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/01\/22194256.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/01\/22194278.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/01\/22194264.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/01\/22194260.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/01\/22194288.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/01\/22194292.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/01\/22194296.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/01\/22194246.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/01\/22194250.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/01\/22194254.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/HANZA MEDIA\/\/RTL","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Ku\u0107a Tomislava Skeji\u0107a i Tomislav Skeji\u0107<\/p>","

Od table do prvih ku\u0107a ima se jo\u0161 \u0161ta vozit...<\/p>","

Grgo Skeji\u0107: Briga me, neka ka\u017ee \u2018ko \u0161ta \u2018o\u0107e<\/p>","

Ku\u0107a Tomislava Skeji\u0107a \u010deka prve turiste, zato je bazen prazan
\n\u00a0<\/p>","

Ku\u0107a Tomislava Skeji\u0107a
\n\u00a0<\/p>","

Dra\u0161ko Mladin (stoji), \u017deljana Tomi\u0107 Kujund\u017ei\u0107 (lijevo) i Anita \u017duljevi\u0107 (desno)
\n\u00a0<\/p>","

Stipe Bo\u017einovi\u0107 Ma\u0111or, ravnatelj \u0161kole Srijane Gornja Poljica
\n\u00a0<\/p>","

Ma\u010dke o kojima se brinu u\u010denici osnovne \u0161kole Srijane Gornja Poljica
\n\u00a0<\/p>","

Mladi, izuzetno talentirani nogometa\u0161i iz kluba \u010caporice Luka Juri\u0107 (u bijeloj majici s amblemom NK Hajduk) i Ivan Kujund\u017ei\u0107 (u plavoj majici)
\n\u00a0<\/p>","

Mladi, izuzetno talentirani nogometa\u0161i iz kluba \u010caporice Luka Juri\u0107 (u bijeloj majici s amblemom NK Hajduk) i Ivan Kujund\u017ei\u0107 (u plavoj majici)<\/p>","

Zdenko i Neda Vassa
\n\u00a0<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1143","hd_22245734_1920.jpg":"1920x1080","k_22245734_1280.jpg":"1280x1280","k_22245734_1024.jpg":"1024x1024","k_22245734_640.jpg":"640x640","k_22245734_480.jpg":"480x480","k_22245734_340.jpg":"340x340","k_22245734_220.jpg":"220x220","o_22245734_1280.jpg":"1280x762","o_22245734_1024.jpg":"1024x609","o_22245734_640.jpg":"640x381","o_22245734_480.jpg":"480x285","o_22245734_340.jpg":"340x202","o_22245734_220.jpg":"220x130","h_22245734_1280.jpg":"1280x854","h_22245734_1024.jpg":"1024x683","h_22245734_640.jpg":"640x427","h_22245734_480.jpg":"480x320","h_22245734_340.jpg":"340x227","h_22245734_220.jpg":"220x147","pp_22245734_1280.jpg":"1006x1280","pp_22245734_1024.jpg":"805x1024","pp_22245734_640.jpg":"503x640","pp_22245734_480.jpg":"377x480","pp_22245734_340.jpg":"267x340","pp_22245734_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_22194256_1920.jpg":"1920x1080","k_22194256_1280.jpg":"1280x1280","k_22194256_1024.jpg":"1024x1024","k_22194256_640.jpg":"640x640","k_22194256_480.jpg":"480x480","k_22194256_340.jpg":"340x340","k_22194256_220.jpg":"220x220","o_22194256_1280.jpg":"1280x854","o_22194256_1024.jpg":"1024x683","o_22194256_640.jpg":"640x427","o_22194256_480.jpg":"480x320","o_22194256_340.jpg":"340x227","o_22194256_220.jpg":"220x146","h_22194256_1280.jpg":"1280x854","h_22194256_1024.jpg":"1024x683","h_22194256_640.jpg":"640x427","h_22194256_480.jpg":"480x320","h_22194256_340.jpg":"340x227","h_22194256_220.jpg":"220x147","pp_22194256_1280.jpg":"1006x1280","pp_22194256_1024.jpg":"805x1024","pp_22194256_640.jpg":"503x640","pp_22194256_480.jpg":"377x480","pp_22194256_340.jpg":"267x340","pp_22194256_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_22194278_1920.jpg":"1920x1080","k_22194278_1280.jpg":"1280x1280","k_22194278_1024.jpg":"1024x1024","k_22194278_640.jpg":"640x640","k_22194278_480.jpg":"480x480","k_22194278_340.jpg":"340x340","k_22194278_220.jpg":"220x220","o_22194278_1280.jpg":"1280x854","o_22194278_1024.jpg":"1024x683","o_22194278_640.jpg":"640x427","o_22194278_480.jpg":"480x320","o_22194278_340.jpg":"340x227","o_22194278_220.jpg":"220x146","h_22194278_1280.jpg":"1280x854","h_22194278_1024.jpg":"1024x683","h_22194278_640.jpg":"640x427","h_22194278_480.jpg":"480x320","h_22194278_340.jpg":"340x227","h_22194278_220.jpg":"220x147","pp_22194278_1280.jpg":"1006x1280","pp_22194278_1024.jpg":"805x1024","pp_22194278_640.jpg":"503x640","pp_22194278_480.jpg":"377x480","pp_22194278_340.jpg":"267x340","pp_22194278_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1315","hd_22194264_1920.jpg":"1920x1080","k_22194264_1280.jpg":"1280x1280","k_22194264_1024.jpg":"1024x1024","k_22194264_640.jpg":"640x640","k_22194264_480.jpg":"480x480","k_22194264_340.jpg":"340x340","k_22194264_220.jpg":"220x220","o_22194264_1280.jpg":"1280x876","o_22194264_1024.jpg":"1024x701","o_22194264_640.jpg":"640x438","o_22194264_480.jpg":"480x328","o_22194264_340.jpg":"340x232","o_22194264_220.jpg":"220x150","h_22194264_1280.jpg":"1280x854","h_22194264_1024.jpg":"1024x683","h_22194264_640.jpg":"640x427","h_22194264_480.jpg":"480x320","h_22194264_340.jpg":"340x227","h_22194264_220.jpg":"220x147","pp_22194264_1280.jpg":"1006x1280","pp_22194264_1024.jpg":"805x1024","pp_22194264_640.jpg":"503x640","pp_22194264_480.jpg":"377x480","pp_22194264_340.jpg":"267x340","pp_22194264_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1180","hd_22194260_1920.jpg":"1920x1080","k_22194260_1280.jpg":"1280x1280","k_22194260_1024.jpg":"1024x1024","k_22194260_640.jpg":"640x640","k_22194260_480.jpg":"480x480","k_22194260_340.jpg":"340x340","k_22194260_220.jpg":"220x220","o_22194260_1280.jpg":"1280x786","o_22194260_1024.jpg":"1024x629","o_22194260_640.jpg":"640x393","o_22194260_480.jpg":"480x295","o_22194260_340.jpg":"340x208","o_22194260_220.jpg":"220x135","h_22194260_1280.jpg":"1280x854","h_22194260_1024.jpg":"1024x683","h_22194260_640.jpg":"640x427","h_22194260_480.jpg":"480x320","h_22194260_340.jpg":"340x227","h_22194260_220.jpg":"220x147","pp_22194260_1280.jpg":"1006x1280","pp_22194260_1024.jpg":"805x1024","pp_22194260_640.jpg":"503x640","pp_22194260_480.jpg":"377x480","pp_22194260_340.jpg":"267x340","pp_22194260_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x3044","hd_22194288_1920.jpg":"1920x1080","k_22194288_1280.jpg":"1280x1280","k_22194288_1024.jpg":"1024x1024","k_22194288_640.jpg":"640x640","k_22194288_480.jpg":"480x480","k_22194288_340.jpg":"340x340","k_22194288_220.jpg":"220x220","o_22194288_1280.jpg":"1280x2029","o_22194288_1024.jpg":"1024x1623","o_22194288_640.jpg":"640x1014","o_22194288_480.jpg":"480x761","o_22194288_340.jpg":"340x539","o_22194288_220.jpg":"220x348","h_22194288_1280.jpg":"1280x854","h_22194288_1024.jpg":"1024x683","h_22194288_640.jpg":"640x427","h_22194288_480.jpg":"480x320","h_22194288_340.jpg":"340x227","h_22194288_220.jpg":"220x147","pp_22194288_1280.jpg":"1006x1280","pp_22194288_1024.jpg":"805x1024","pp_22194288_640.jpg":"503x640","pp_22194288_480.jpg":"377x480","pp_22194288_340.jpg":"267x340","pp_22194288_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_22194292_1920.jpg":"1920x1080","k_22194292_1280.jpg":"1280x1280","k_22194292_1024.jpg":"1024x1024","k_22194292_640.jpg":"640x640","k_22194292_480.jpg":"480x480","k_22194292_340.jpg":"340x340","k_22194292_220.jpg":"220x220","o_22194292_1280.jpg":"1280x854","o_22194292_1024.jpg":"1024x683","o_22194292_640.jpg":"640x427","o_22194292_480.jpg":"480x320","o_22194292_340.jpg":"340x227","o_22194292_220.jpg":"220x146","h_22194292_1280.jpg":"1280x854","h_22194292_1024.jpg":"1024x683","h_22194292_640.jpg":"640x427","h_22194292_480.jpg":"480x320","h_22194292_340.jpg":"340x227","h_22194292_220.jpg":"220x147","pp_22194292_1280.jpg":"1006x1280","pp_22194292_1024.jpg":"805x1024","pp_22194292_640.jpg":"503x640","pp_22194292_480.jpg":"377x480","pp_22194292_340.jpg":"267x340","pp_22194292_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2800","hd_22194296_1920.jpg":"1920x1080","k_22194296_1280.jpg":"1280x1280","k_22194296_1024.jpg":"1024x1024","k_22194296_640.jpg":"640x640","k_22194296_480.jpg":"480x480","k_22194296_340.jpg":"340x340","k_22194296_220.jpg":"220x220","o_22194296_1280.jpg":"1280x1866","o_22194296_1024.jpg":"1024x1493","o_22194296_640.jpg":"640x933","o_22194296_480.jpg":"480x700","o_22194296_340.jpg":"340x495","o_22194296_220.jpg":"220x320","h_22194296_1280.jpg":"1280x854","h_22194296_1024.jpg":"1024x683","h_22194296_640.jpg":"640x427","h_22194296_480.jpg":"480x320","h_22194296_340.jpg":"340x227","h_22194296_220.jpg":"220x147","pp_22194296_1280.jpg":"1006x1280","pp_22194296_1024.jpg":"805x1024","pp_22194296_640.jpg":"503x640","pp_22194296_480.jpg":"377x480","pp_22194296_340.jpg":"267x340","pp_22194296_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_22194246_1920.jpg":"1920x1080","k_22194246_1280.jpg":"1280x1280","k_22194246_1024.jpg":"1024x1024","k_22194246_640.jpg":"640x640","k_22194246_480.jpg":"480x480","k_22194246_340.jpg":"340x340","k_22194246_220.jpg":"220x220","o_22194246_1280.jpg":"1280x854","o_22194246_1024.jpg":"1024x683","o_22194246_640.jpg":"640x427","o_22194246_480.jpg":"480x320","o_22194246_340.jpg":"340x227","o_22194246_220.jpg":"220x146","h_22194246_1280.jpg":"1280x854","h_22194246_1024.jpg":"1024x683","h_22194246_640.jpg":"640x427","h_22194246_480.jpg":"480x320","h_22194246_340.jpg":"340x227","h_22194246_220.jpg":"220x147","pp_22194246_1280.jpg":"1006x1280","pp_22194246_1024.jpg":"805x1024","pp_22194246_640.jpg":"503x640","pp_22194246_480.jpg":"377x480","pp_22194246_340.jpg":"267x340","pp_22194246_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1350","hd_22194250_1920.jpg":"1920x1080","k_22194250_1280.jpg":"1280x1280","k_22194250_1024.jpg":"1024x1024","k_22194250_640.jpg":"640x640","k_22194250_480.jpg":"480x480","k_22194250_340.jpg":"340x340","k_22194250_220.jpg":"220x220","o_22194250_1280.jpg":"1280x900","o_22194250_1024.jpg":"1024x720","o_22194250_640.jpg":"640x450","o_22194250_480.jpg":"480x337","o_22194250_340.jpg":"340x239","o_22194250_220.jpg":"220x154","h_22194250_1280.jpg":"1280x854","h_22194250_1024.jpg":"1024x683","h_22194250_640.jpg":"640x427","h_22194250_480.jpg":"480x320","h_22194250_340.jpg":"340x227","h_22194250_220.jpg":"220x147","pp_22194250_1280.jpg":"1006x1280","pp_22194250_1024.jpg":"805x1024","pp_22194250_640.jpg":"503x640","pp_22194250_480.jpg":"377x480","pp_22194250_340.jpg":"267x340","pp_22194250_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1409","hd_22194254_1920.jpg":"1920x1080","k_22194254_1280.jpg":"1280x1280","k_22194254_1024.jpg":"1024x1024","k_22194254_640.jpg":"640x640","k_22194254_480.jpg":"480x480","k_22194254_340.jpg":"340x340","k_22194254_220.jpg":"220x220","o_22194254_1280.jpg":"1280x939","o_22194254_1024.jpg":"1024x751","o_22194254_640.jpg":"640x469","o_22194254_480.jpg":"480x352","o_22194254_340.jpg":"340x249","o_22194254_220.jpg":"220x161","h_22194254_1280.jpg":"1280x854","h_22194254_1024.jpg":"1024x683","h_22194254_640.jpg":"640x427","h_22194254_480.jpg":"480x320","h_22194254_340.jpg":"340x227","h_22194254_220.jpg":"220x147","pp_22194254_1280.jpg":"1006x1280","pp_22194254_1024.jpg":"805x1024","pp_22194254_640.jpg":"503x640","pp_22194254_480.jpg":"377x480","pp_22194254_340.jpg":"267x340","pp_22194254_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4715962 Threads: 7 Questions: 160320331 Slow queries: 69566 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4738210 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/gledate-li-ljubav-je-na-selu-navijate-li-da-tomislav-skejic-dovede-u-srijane-svoju-srodnu-dusu-zasad-se-nije-proslavio-pa-smo-otisli-u-njegov-zaseok-i-pomalo-se-sokirali-a-evo-i-zasto-1197463 [printLink] => /scena/showbiz/gledate-li-ljubav-je-na-selu-navijate-li-da-tomislav-skejic-dovede-u-srijane-svoju-srodnu-dusu-zasad-se-nije-proslavio-pa-smo-otisli-u-njegov-zaseok-i-pomalo-se-sokirali-a-evo-i-zasto-1197463?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Gledate li ‘Ljubav je na selu‘? Navijate li da Tomislav Skejić dovede u Srijane svoju srodnu dušu? Zasad se nije proslavio, pa smo otišli u njegov zaseok i pomalo se šokirali. A evo i zašto [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3154 [name] => Lenka Gospodnetić [username] => lenka-gospodneti [email] => lenka-gospodneti@sd.hr [password] => $2y$10$qDoQbPZciwHCmq8bxd4fSetkQTRo3MRUagZG7Q0uCw6Sm/reSwBQO [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/lenka-gospodnetic-3154 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1672 [gender] => m [description] => [image] => 1672.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1672.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/01/22245734.jpg [galleryCount] => 11 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Joško Šupić/HANZA MEDIA//RTL [mainImageDesc] =>

Kuća Tomislava Skejića i Tomislav Skejić

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/01/22245734.jpg [title] => Joško Šupić/HANZA MEDIA//RTL

Kuća Tomislava Skejića i Tomislav Skejić

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/01/22194256.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix

Od table do prvih kuća ima se još šta vozit...

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/01/22194278.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix

Grgo Skejić: Briga me, neka kaže ‘ko šta ‘oće

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/01/22194264.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix

Kuća Tomislava Skejića čeka prve turiste, zato je bazen prazan
 

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/01/22194260.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix

Kuća Tomislava Skejića
 

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/01/22194288.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix

Draško Mladin (stoji), Željana Tomić Kujundžić (lijevo) i Anita Žuljević (desno)
 

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/01/22194292.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix

Stipe Božinović Mađor, ravnatelj škole Srijane Gornja Poljica
 

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/01/22194296.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix

Mačke o kojima se brinu učenici osnovne škole Srijane Gornja Poljica
 

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/01/22194246.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix

Mladi, izuzetno talentirani nogometaši iz kluba Čaporice Luka Jurić (u bijeloj majici s amblemom NK Hajduk) i Ivan Kujundžić (u plavoj majici)
 

) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/01/22194250.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix

Mladi, izuzetno talentirani nogometaši iz kluba Čaporice Luka Jurić (u bijeloj majici s amblemom NK Hajduk) i Ivan Kujundžić (u plavoj majici)

) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/01/22194254.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix

Zdenko i Neda Vassa
 

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

U ovogodišnjoj sezoni popularne reality-sapunice, kako to već po špranci biva, djevojke – većinom iz gradova – bore se za naklonost seoskih neženja. Neki su okorjeli u momačkom životu, ali ima ih i razvedenih, obudovjelih...

Dalmatinsku perjanicu u aktualnoj sezoni drži dečko premlad za potonje dvije opcije; još se nije stigao ni oženiti, tek je u kasnim dvadesetima.

On je Tomislav Skejić iz Srijana, mjesta u sastavu Gornjih Poljica nadomak Omiša.

Blizu je grada, ali ipak dovoljno daleko da se čovjek može osjećati i dobrano izoliranim od svega što grad čini gradom: nema vreve ni “džungle na asfaltu”, borbe za parkirno mjesto. Nema ni trgovačkih centara, šopinga, klubova za izlaske i upoznavanje mladih željnih druženja, zabave, ljubavi. Srećom, tu je “Ljubav je na selu”...

Tomislav se baš u realityju i nije proslavio blistavim dijalozima, humorom niti kavalirskim ponašanjem prema djevojkama koje su tu ipak došle zbog njega.

Ostavlja dojam priprosta mladića čangrizave “puna mi je kapa svega” naravi, negostoljubiva i kanda nespremna čak i na prihvaćanje osnovnih pravila showa u koji se dragovoljno prijavio. Ili možda nije? Hm, tko će ga znati...

---

image

Od table do prvih kuća ima se još šta vozit...

Joško Šupić/Cropix
---


Svjesni činjenice da od njega nećemo dobiti izjavu zbog diskrecije propisane ugovorom s RTL televizijom, uputili smo se u Srijane vidjeti barem – ima li tamo ljubavi.

I, dakako, “čekirati” je li njihov mještanin, koji je u Srijane došao kao usvojeno dijete predškolskog uzrasta, popularan. Uživa li neki zvjezdano-seoski status. Daleko od toga...

Lako to što sumještani za “Tomicu” nemaju previše pohvala i nisu impresionirani njegovom TV pojavnošću (sasvim razumljivo), nego ih njegova “love story” s prefriganom Varaždinkom Stellicom, koja se upravo odvija na ekranima čak uopće ne zanima...

'Zatvorene je naravi...'

Dolazimo nadomak mjesta. Tabla kaže: “Srijane”, ali još kilometrima treba voziti do prvih kuća.

Nema veze, priroda je u ovo kasno proljeće u punom cvatu, vožnja je ugodna. Sve miriše, toplo je, mami na ljubav... Dakako, i na kupanje u bazenu za one koji ga imaju. Tomislav ga ispred kuće ima, ali umjesto plavičastog ljeskanja klorirane vodene površine optočene ležaljkama i cvijećem zatječemo – rupu.

Bazen nije još napunjen, tek će biti kad dođu ljetni gosti koji po povoljnoj cijeni unajmljuju slične kuće na selima, saznajemo u ćakuli s mještankama koje su nas naputile da pronađemo kuću mladog (anti)junaka, srijanskog ženika.

Na njega nisu puno trošile riječi, tek su načule da je “zatvorene naravi”, te nekoć slab đak. Hm, baš i nisu neke reference, ali uvijek treba imati na umu staro trgovačko pravilo: svaka roba ima kupca.

---

image

Kuća Tomislava Skejića čeka prve turiste, zato je bazen prazan
 

Joško Šupić/Cropix
---


– Poznajete li momka s televizije, Tomislava? – nepotrebno pitamo prvog mu susjeda; jasno da ga poznaje, pitanje je samo želi li uopće razgovarati s nama.

– Is, nego šta nego poznajem. Nije vam kod kuće, iša je odvest mater u doktora. Ili možda u spizu. Doć će brzo, pričekajte ga. Izvolte sist – nudi nas čovjek pod sjenicom.

Kaže da se zove Grgo Skejić, ima 68 godina i zadnji je put pričao s novinarima prije 40 godina.

'Sad će svi reć: vidi komunista!'

– Tada san ka predsjednik omladine gradija igralište. Sad će svi reć: vidi komunista. Briga me, neka kažu šta oće – smije se Grgo, Tomislavov prezimenjak.

---

image

Grgo Skejić: Briga me, neka kaže ‘ko šta ‘oće

Joško Šupić/Cropix
---


Pored njega sin mu Petar (32) ne diže glavu s laptopa. On je samozatajni privatni poduzetnik, bavi se organiziranjem raftinga; upravo je otpremio grupu od dvanaestak kajakaša pod most na Čikotinoj lađi.

– Iman i mlađeg sina, on je skiper. Kćer je tajnica na sudu. Dobri su mi, samo se niko od njih ne ženi. Nema unučadi – malo se snuždio Grgo.

Eh, nije Tomislav jedini samac...

Dobro je, imamo ambulantu, zubara

– Prije četrdeset godina bilo je ovde svega. Dice duplo više nego danas. U školi su se održavali plesovi, ja san i kafić drža. Sad više nema ni dućana, zatvorija; najbliži je u Trnbusima. Ali opet je dobro, imamo ambulantu. I zubara. Možda s Petron otvorin restoran ovde u kući, za okrjepu ljudima posli raftinga – ne da se Grgo.

U Srijanama postoji i crkvica posvećena poginulim braniteljima, ali i Titova bista ispred škole. Dobro, od Josipa Broza ostalo je samo postolje...

Pred osnovnom školom “Srijane” je živahno društvo, složno unatoč klasnim razlikama; ravnatelj Stipe Božinović Mađor živahno razgovara sa spremačicama Anitom Žuljević i Željanom Tomić Kujundžić.

---

image

Draško Mladin (stoji), Željana Tomić Kujundžić (lijevo) i Anita Žuljević (desno)
 

Joško Šupić/Cropix
---


Suprevizira ih – domar Draško, prezimenom Mladin. Svi su čuli “za malog Tomislava”, išao je u njihovu školu, kasnije je završio i “neku srednju, nisu sigurni koju”. Ima i posao, kažu, pere autobuse velikog prijevoznika. Lijepa je plaća, čuli su. Ne, ne znaju je li se oženio, ima li curu. Je li “show upalio”. Čak ih pretjerano i ne zanima...

Mačka Bepina je veći hit

– Evo vam ljubav na selu: mačka Bepina! Stalno je skotna, pa je zovu i Radojka; ovo joj je novo leglo, a veliki mačak je Bepinin (Radojkin) sin iz prethodnog legla, zove se Bepo. Doša je ručat s mlađom braćom i sestrama – upućen je domar Draško, dobrodušni majstor kojega je škola “spasila iz rudnika”. Upitnik.

---

image

Mačke o kojima se brinu učenici osnovne škole Srijane Gornja Poljica
 

Joško Šupić/Cropix
---


– Radija san prije u škveru. Puno je bolje u školi. Inače, nisam ni ja oženjen, živim sam u Gornjim Poljicima, ali lipo mi je. Igran za veterane u Čaporican, balun. Prije san bija u Dugon Ratu –​ sažima svoj život 63-godišnji školski domar na pragu mirovine.

No, nema straha za demografiju Srijana; Anita je narodila troje djece. Najstariji već ima 24, najmlađi pet godina. Mašala!

– Ja san se vratila u Srijane iz Splita sa dicon; imaju 13 i 15 godina. Lipše je ovde, nego u velikom gradu. Još kad bih dobila posal za stalno... – mašta pak školska spremačica na zamjeni, Ana djevojačkim prezimenom Tomić.

U ćakulu se uključuje simpatični ravnatelj škole u Srijanama; inače je rodom iz Hrvaca, nastanjen u Kaštelima. Do radnog mjesta poput njegove škole isplati se putovati.

'Nije slika tako anemična'

– Čujte, slika nije tako anemična; ima kod nas đaka, samo prvi i četvrti razred je na kombiniranoj nastavi! Oni su i najbrojniji, ima ih trinaestero, a drugi je razred samostalan, i treći. Osmi razred ima šestero učenika, sedmi četvero.

---

image

Mladi, izuzetno talentirani nogometaši iz kluba Čaporice Luka Jurić (u bijeloj majici s amblemom NK Hajduk) i Ivan Kujundžić (u plavoj majici)
 

Joško Šupić/Cropix
---


Žao mi je što još nemamo u selu vrtić, samo tzv. Malu školu, ali je zato garnitura učenika darovita; imali smo puno djece na državnim natjecanjima iz engleskog, hrvatskog, na Lidranu, iz talijanskog... Da, učimo i talijanski. Mi smo vam svjetska škola! – ponosno će ravnatelj, “na timunu” već osam godina.

---

image

Stipe Božinović Mađor, ravnatelj škole Srijane Gornja Poljica
 

Joško Šupić/Cropix
---


–​ Napomenuo bih da ćemo u studenom proslaviti 150. obljetnicu osnutka škole. Vidimo se na fešti – srdačno najavljuje Božinović Mađor.

Imaju Srijane, osim svjetske škole, i svoju dijasporu; ispred automobila neobičnih oznaka zatječemo Nedu i Zdenka Vassu. Ne, nisu turisti iz Italije, nego srijanska rodbina iz Crne Gore, a talijanskog podrijetla!

Vasse iz Bara

– Vassa je talijansko prezime udomaćeno u Sutomori kod Bara, Montenegro; to mi je udano prezime. Djevojački sam Skejić, ja sam vam Grgina sestra – pokazuje rukom u pravcu Tomislavova susjeda zgodna plavuša imenom Neda.

Davnih se dana, još u doba bivše države, zaljubila u Zdenka koji je tada živio u Dalmaciji. Pa su otišli malo južnije, nastanili su se u blizini poznate crnogorske luke Bar, još nas oplakuje isto more.

More kojega nema u Srijanama, ali sve je to blizu, a do familije treba držati. Zato su Vassaini stalno dolazili u posjete Skejićima, čak i u danima nesretnog rata, moglo se proći preko Debelog brda granicu, prisjeća se Neda. I korona kao drugo zlo ih je samo zakratko omela...

---

image

Zdenko i Neda Vassa
 

Joško Šupić/Cropix
---


– Imamo u Crnoj Gori kćer i dva unuka; kćer drži kafić, to je muževljeva obiteljska tradicija – približava okolnosti Neda djevojačkim prezimenom Skejić, udana Vassa.

Uključuje se Zdenko.

– Od 1905. nam je kafana u kuću! Sad se zove “Palma”, nekad se zvala “Gostiona Jakob i Anto Vassa”. Kafa košta isto ko u Omišu, tamo sam platio osam kuna, u nas je evro i nešto – ilustrira Zdenko, poziva nas u Sutomore na najbolju kavu u Crnoj Gori.

Doći ćemo čim stignemo, iz Srijana je ionako sve blizu... 

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Joško Šupić/HANZA MEDIA//RTL Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix
Joško Šupić/HANZA MEDIA//RTL

Kuća Tomislava Skejića i Tomislav Skejić

Joško Šupić/Cropix

Od table do prvih kuća ima se još šta vozit...

Joško Šupić/Cropix

Grgo Skejić: Briga me, neka kaže ‘ko šta ‘oće

Joško Šupić/Cropix

Kuća Tomislava Skejića čeka prve turiste, zato je bazen prazan
 

Joško Šupić/Cropix

Kuća Tomislava Skejića
 

Joško Šupić/Cropix

Draško Mladin (stoji), Željana Tomić Kujundžić (lijevo) i Anita Žuljević (desno)
 

Joško Šupić/Cropix

Stipe Božinović Mađor, ravnatelj škole Srijane Gornja Poljica
 

Joško Šupić/Cropix

Mačke o kojima se brinu učenici osnovne škole Srijane Gornja Poljica
 

Joško Šupić/Cropix

Mladi, izuzetno talentirani nogometaši iz kluba Čaporice Luka Jurić (u bijeloj majici s amblemom NK Hajduk) i Ivan Kujundžić (u plavoj majici)
 

Joško Šupić/Cropix

Mladi, izuzetno talentirani nogometaši iz kluba Čaporice Luka Jurić (u bijeloj majici s amblemom NK Hajduk) i Ivan Kujundžić (u plavoj majici)

Joško Šupić/Cropix

Zdenko i Neda Vassa
 

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/gledate-li-ljubav-je-na-selu-navijate-li-da-tomislav-skejic-dovede-u-srijane-svoju-srodnu-dusu-zasad-se-nije-proslavio-pa-smo-otisli-u-njegov-zaseok-i-pomalo-se-sokirali-a-evo-i-zasto-1197463 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=1e5c5807a2ee036db381022262da67d3703bba3c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Gledate+li+%E2%80%98Ljubav+je+na+selu%E2%80%98%3F+Navijate+li+da+Tomislav+Skeji%C4%87+dovede+u+Srijane+svoju+srodnu+du%C5%A1u%3F+Zasad+se+nije+proslavio%2C+pa+smo+oti%C5%A1li+u+njegov+zaseok+i+pomalo+se+%C5%A1okirali.+A+evo+i+za%C5%A1to&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fgledate-li-ljubav-je-na-selu-navijate-li-da-tomislav-skejic-dovede-u-srijane-svoju-srodnu-dusu-zasad-se-nije-proslavio-pa-smo-otisli-u-njegov-zaseok-i-pomalo-se-sokirali-a-evo-i-zasto-1197463 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fgledate-li-ljubav-je-na-selu-navijate-li-da-tomislav-skejic-dovede-u-srijane-svoju-srodnu-dusu-zasad-se-nije-proslavio-pa-smo-otisli-u-njegov-zaseok-i-pomalo-se-sokirali-a-evo-i-zasto-1197463 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"\u017eivopisna adresa"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"8116"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"87","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}]
StoryEditorOCM
Showbizživopisna adresa

Gledate li ‘Ljubav je na selu‘? Navijate li da Tomislav Skejić dovede u Srijane svoju srodnu dušu? Zasad se nije proslavio, pa smo otišli u njegov zaseok i pomalo se šokirali. A evo i zašto

1. lipnja 2022. - 19:47

U ovogodišnjoj sezoni popularne reality-sapunice, kako to već po špranci biva, djevojke – većinom iz gradova – bore se za naklonost seoskih neženja. Neki su okorjeli u momačkom životu, ali ima ih i razvedenih, obudovjelih...

Dalmatinsku perjanicu u aktualnoj sezoni drži dečko premlad za potonje dvije opcije; još se nije stigao ni oženiti, tek je u kasnim dvadesetima.

On je Tomislav Skejić iz Srijana, mjesta u sastavu Gornjih Poljica nadomak Omiša.

Blizu je grada, ali ipak dovoljno daleko da se čovjek može osjećati i dobrano izoliranim od svega što grad čini gradom: nema vreve ni “džungle na asfaltu”, borbe za parkirno mjesto. Nema ni trgovačkih centara, šopinga, klubova za izlaske i upoznavanje mladih željnih druženja, zabave, ljubavi. Srećom, tu je...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 18:27